Elsk det som er

Elsk det som er

Behøver jeg din kærlighed?

Lykken har tusind navne

Om at forandre sin tankegang og forvandle verden

Om at forandre sin tankegang og forvandle verden

Arrangementer

5.–14. marts 2019
The School for The Work
Ojai, Californien

12.–21. juli 2019
The School for The Work
Bad Neuenahr, Tyskland

Flere arrangementer.

Downloads

 


 

 

Om Byron Katie

Byron Katie, skaberen af The Work, har ét job: at lære mennesker hvordan de gør en ende på deres lidelse. Når hun guider mennesker gennem den virkningsfulde undersøgelse kaldet The Work, opdager de, at deres stressfulde overbevisninger—om livet, andre mennesker, eller dem selv—gennemgår et radikalt skift, og deres liv er ændret for evigt.

The Work, som er baseret på Byron Katies egen oplevelse af hvordan lidelse opstår og forsvinder, er en utrolig simpel proces, tilgængelig for mennesker i alle aldre og med alle baggrunde, og kræver ikke andet end papir og blyant og et åbent sind.

Gennem denne proces kan alle lære at spore ulykkelighed til dens udspring og eliminere den der. Katie (som alle kalder hende) viser os ikke bare at alle problemer i verden stammer fra vores egen tankegang: hun giver os værktøjet til at åbne vores sind og sætte os selv fri.

Katie er forfatter til tre bestsellers:

Elsk det som er: Fire spørgsmål, der kan ændre dit liv (med Stephen Mitchell).

Behøver jeg din kærlighed?: Hvordan du får al den kærlighed, anerkendelse og værdsættelse du behøver (med Michael Katz).

Lykken har tusind navne: Lev i harmoni med livet som det er (med Stephen Mitchell).

Om at forandre sin tankegang og forvandle verden: Citater af Byron Katie, blev udgivet i 2008, og Katies seneste bog, Who Would You Be Without Your Story? (Hvem ville du være uden din historie?) blev udgivet i Usa i oktober 2008 og er endnu ikke oversat til dansk.

Til toppen af siden

 


Hvordan The Work Startede

Byron Katie fik en alvorlig depression da hun var først i trediverne. I næsten 10 år var hendes liv en nedadgående spiral gennem depression, raseri, selvhad og konstante tanker om selvmord; i de 2 sidste år var hun ofte ude af stand til at forlade sit soveværelse.

Så en morgen i februar 1986 havde hun en erkendelse der ændrede hendes liv. Der er mange navne for en oplevelse som denne. Katie kalder den ”at vågne op til virkeligheden.”

I det øjeblik af ingen-tid, siger hun:

Jeg opdagede at når jeg troede på mine tanker, led jeg, men når jeg ikke troede på dem, led jeg ikke, og at det er sandt for hvert eneste menneske. Så enkel er frihed. Jeg opdagede at lidelse er frivillig. Jeg opdagede en glæde indeni mig som aldrig er forsvundet, ikke for et eneste øjeblik. Denne glæde er i alle, altid.

Hun erkendte, at det, der havde forårsaget hendes depression, ikke var verden omkring hende, men de overbevisninger hun havde om verden. I stedet for håbløse forsøg på at ændre verden, så den matchede hendes tanker om hvordan den skulle være, kunne hun undersøge disse tanker og, ved at møde virkeligheden som den er, opleve ubeskrivelig frihed og glæde. Resultatet var, at en sengeliggende, selvmorderisk kvinde øjeblikkelig blev fyldt med kærlighed til alt det livet bringer.

Katies selv-undersøgelses proces, The Work, blev ikke udviklet fra denne oplevelse; hun siger at den vågnede med hende, som hende, den februar morgen i 1986. De første mennesker som lavede The Work fortalte at det havde ændret deres liv, og snart begyndte hun at modtage invitationer til at undervise offentligt i The Work-processen.

Siden 1986 har hun bragt The Work til hundrede tusinder af mennesker verden over, ved gratis åbne arrangementer, i fængsler, kirker, virksomheder, på universiteter, skoler, hospitaler, weekend workshops og på sin fantastiske ni-dages School for The Work.

Til toppen af siden

Kontakt

Kontakt Byron Katie her >>

Til toppen af siden

 

 

Facilitatorer


Andreas Bliddal
Norge


Lotte Köhler
Danmark


Nayano Skaaning
Danmark


Ernest Holm Svendsen
Danmark

 

-------

”Det nye Årtusindes spirituelle nyskaber.”
TIME magazine

-------

“Katies laser-lignende ’tough love’ brænder alle illusioner væk.”
The Times London

-------

“Byron Katies Work er en velsignelse for vores planet. Den grundlæggende årsag til lidelse er identifikation med vores tanker, de ’historier’ der, som en endeløs strøm, løber gennem vores hoveder. The Work fungerer som et barberbladsskarpt sværd der skærer gennem illusionen og gør dig i stand til selv at erkende den tidløse essens af dit væsen. Glæde, fred og kærlighed strømmer herfra som naturlig tilstand.”
Eckhart Tolle,
forfatter, Nuet kraft (The Power of Now)

-------

“Byron Katie er en af de virkeligt store og inspirerende lærere i vores tid. Hun har været en enorm hjælp for mig personligt. Jeg elsker denne meget vise kvinde.”
Dr. Wayne W. Dyer
Forfatter, Inspiration

-------

I et brev fra Helsingfors, Finland, skriver J.V.:

”… to banebrydende eksperter i smertesyndrom (chronic pain syndrome) fra Stanford Universitet betragter Byron Katies tilgang som den bedste form for kognitiv terapi. I den nyeste reviderede femte udgave af A Headache in the Pelvis [Hovedpine i bækkenet] (side 326-330), som udkom i maj 2008, henviser psykologen David Wise, Ph.d., og urologen Rodney Andreson, M.D., begge fra Stanford, til Albert Ellis’ Rational-Emotive Therapy og Aaron Beck’s Cognitive Therapy, og så skriver de (i deres kursiv): ’I vores opfattelse tilbydes den bedste form for kognitiv terapi i The Work af Byron Katie, som giver en tilgang til at afvæbne katastrofisk tænkning ved brug af en proces, man kan gøre på egen hånd. Det er den tilgang vi anbefaler.’ Derefter beskriver de proceduren, og tilføjer: ’Vores beskrivelse af denne proces er sjældent nok til at blive dygtig nok til det. Vi diskuterer denne metode i vores månedlige 6-dages klinik. Specifik information om dette kognitive terapiarbejde kan findes på thework.com og i Byron Katies bøger.’ ”

-------

“Byron Katies lære og liv er ren visdom. Hendes Work viser os vejen til indre fred, og hun følger os på vej, uden angst, utrætteligt og med den allerstørste gavmildhed. Jeg har sjældent set nogen—heller ikke blandt spirituelle lærere—personificere visdom så overbevisende som Katie i hendes passionerede accept af hvert eneste øjeblik.”
Roshi Bernie Glassman

-------

“Katies Work er en vidunderlig transformerende øvelse for alle med interesse i spirituel udvikling.”
Lama Surya Das,
forfatter, Awakening the Buddha Within [At vække den indre Buddah]

-------

“Du gode Gud, hvor kom Byron Katie dog fra? Hun er den ægte vare. Hendes Work er fantastisk effektivt—en simpel, lige ud af landevejen modgift mod al den unødvendige lidelse vi skaber for os selv. Hun beder os om at lade være med at tro på noget som helst, men giver en overraskende enkel måde at skære gennem den forvirring af fejltagelser vi lukker os selv inde i.”
David Chadwick,
forfatter, Crooked Cucumber: The Life and Zen teaching of Shunryu Suzuki [Skæv agurk: Shunryu Suzukis liv og zen-lære]

-------

“Tænk hvis du fandt en enkel måde til at acceptere dit liv med glæde, holde op at skændes med virkeligheden, og opnå indre ro midt i kaos? Det er hvad Elsk det som er tilbyder. Det er intet mindre end en revolutionerende måde at leve dit liv på. Spørgsmålet er: er vi modige nok til at acceptere det?”
Erica Jong
,
forfatter, Luft under vingerne (Fear of Flying)

-------

thework.com         Databeskyttelse og juridisk standpunkt
© 2019 Byron Katie International, Inc. All rights reserved.