The Work of Byron Katie / The Work van Byron Katie

 Lees het artikel over The Work in InZicht in Bronnen!


Vraag jezelf vrij

Een geliefde verliezen

Onderzoek je denken, verander de wereld

Een geliefde verliezen

Vier vragen die je leven veranderen

Een geliefde verliezen

Ik heb je liefde nodig,
is dat waar?


Tijger-Tijger is het waar?

Tijger-Tijger is het waar?

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

The Work op liefdesrelaties

The Work op liefdesrelaties

Terug naar de realiteit

Terug naar de realiteit
[2 DVDs]


Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Keer het om

Een geliefde verliezen

The Work in Amsterdam:
2004 - Moeder
(audioboek)Bijeenkomsten

5–14 maart 2019
De School voor The Work

Ojai, Californië

12–21 juli 2019
De School voor The Work
Bad Neuenahr, Duitsland

Zie de Events pagina voor details

Downloads

 


 


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

Aafke Satyananda Heuvink

Aafke Satyananda Heuvink
Amsterdam, Nederland
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Arabisch

In The Work heb ik een instrument gevonden dat op een zachtaardige maar resolute manier door alle stressvolle gemoedstoestanden en oud littekenweefsel heen snijdt. Elke gedachte over mezelf of de mensen om me heen die niet honderd procent liefdevol is wijst me de weg naar innerlijke helderheid, waardoor mijn hart zich zo wagenwijd opent dat alles erin wordt opgenomen. Wanneer ik The Work doe krijg ik vaak het gevoel dat ik het niet zelf ben die The Work doet, maar dat er een macht aan het werk is die rustig en geduldig wacht tot ik klaar ben om de onvoorwaardelijke liefde en stilte te ontdekken die onder elke vorm van lijden verborgen liggen.

In mijn jeugd leed ik aan een zware depressie, die langer dan tien jaar heeft geduurd. Omdat ik zoiets pijnlijks nooit meer wilde meemaken, besloot ik al vroeg dat ik niets en niemand kon vertrouwen en dat ik mijn leven rigoreus in eigen hand moest nemen. Ik was altijd bezig om mijn omstandigheden te modelleren en naar mijn hand te zetten. Mezelf verbeteren was ook een doorlopend project: als ik perfect was, dacht ik, zou iedereen onvoorwaardelijk van me houden, ikzelf incluis. Hoewel mijn leven er aan de buitenkant goed en soms geweldig uitzag, kreeg ik steeds vaker het gevoel dat ik in een mentale gevangenis leefde. Op allerlei manieren (bijvoorbeeld door schrijven, dansen en yoga) probeerde ik mezelf te bevrijden, maar op een of andere manier leken de tralies alleen maar dikker te worden. Ik was mezelf aan het uitputten en ik begon het gevoel te krijgen dat ik voortdurend faalde, wat met een meedogeloze zelfhaat gepaard ging. Toch was er altijd nog, diep in me, het vermoeden dat zich ergens in mij een plek moest bevinden waar pure onschuld huisde, een plek die niet door uiterlijke omstandigheden kon worden aangetast, al leek deze plek steeds verder buiten bereik te raken.

Toen ik in 2005 met meditatie begon, ervoer ik een stilte die door niets werd verstoord. Ook was er een vanzelfsprekende, moeiteloze hartverbinding met alles om me heen. Die verbondenheid ging dieper dan alles wat ik ooit had ervaren. De gedachte "Ik moet iets doen om iemand te worden die deugt en om ergens bij te horen" verdween, totdat ik mijn dagelijks leven weer oppakte: op dat moment kregen de oude mechanismen me opnieuw in hun greep.

Sinds ik met The Work bezig ben, durf ik al mijn stressvolle gedachten te verwelkomen en hoef ik ze niet langer te bestrijden, af te troeven of te overwinnen. De vier vragen en omkeringen zijn zo simpel, maar zo transformerend. Ze laten me zien wie ik ben en wie de ander is. The Work voert me terug naar mijn ware natuur en herstelt de open verbinding tussen hoofd en hart die in de eerste jaren na de geboorte zo vanzelfsprekend aanwezig was - maar nu op een bewuste, blijvende manier.

Naast begeleider van The Work ben ik schrijver, BIK-kunstenaar, docente en tolk/vertaalster Arabisch-Nederlands (o.a. voor vluchtelingen uit Irak, Syrië, Libië, Sudan, etc.). Verder vertaal ik romans van Arabische schrijvers en schrijf ik theaterstukken.

Ik wil The Work graag delen op individuele basis, met paren, in groepen en in het bedrijfsleven - middels persoonlijke sessies, via Skype/Zoom/FaceTime of telefonisch – waar ook maar ter wereld.

In ons huis in Noord-Frankrijk kun je terecht voor kortere of langere individuele retraites, voor paren-retraites of wanneer je met een klein groepje The Work wilt verdiepen, of wanneer je in alle rust aan een bepaald issue wilt werken. De website van het huis in Frankrijk vind je hieronder.

Contact informatie
Nederland

Email: info@living-heart.nl
Tel: +31 621870535
Skype: Aafke Heuvink
Nederlandse website: living-heart.nl
Website van het huis in Frankrijk: aucoeurdusilence.fr


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

 

Word gecertificeerd

Wanneer je werkt als counselor, coach, therapeut of consultant en je wilt The Work bekend maken en toepassen op scholen, in gevangenissen, ziekenhuizen of bedrijven, of als je vrienden en familieleden wilt ondersteunen bij het gebruiken van een krachtige methode om meer vrede in hun leven te creëren, sluit je dan aan bij ons wereldwijde team. Schrijf je in voor dit krachtige programma en wordt een gecertificeerd begeleider.

Wil je meer informatie over het certificeringsprogramma, neem dan contact op met certification@thework.com, en blijf op de hoogte door de updates op: deze pagina.

Informeer je over ons certificatieprogramma op instituteforthework.com >>

   

The Work in actie


Certified Facilitators

Om alle Nederlandstalige Gecertificeerde Begeleiders te zien >>


Om alle gecertificeerde begeleiders ter wereld te bekijken >>

-------

“Een spirituele vernieuwer voor het nieuwe millennium.”
TIME magazine

-------

“Katie’s krachtige liefde brandt als een laserstraal alle illusies weg.”
The Times of London

-------

“Byron Katie’s Work is een grote zegening voor onze planeet. De wortel van lijden is de identificatie met onze gedachten, de ‘verhalen’ die continu door ons hoofd gaan. The Work werkt als een vlijmscherp zwaard dat dwars door deze illusie snijdt en je in staat stelt zelf de tijdloze essentie van je wezen te kennen. Van daaruit komen vreugde, vrede en liefde stralend tevoorschijn als je wezenlijke natuur.”
Eckhart Tolle
auteur van De kracht van het Nu

-------

“Byron Katie is één van de werkelijk grote en inspirerende leraren van onze tijd. Ze heeft me persoonlijk enorm geholpen. Ik ben gek op deze zeer wijze vrouw.”
Dr. Wayne W. Dyer
auteur van Inspiratie

-------

In een brief vanuit Helsinki,in Fland, schrijft J.V.:

“…twee grensverleggende pijnsyndroom experts van de Universiteit van Stanford beschouwen Katie’s benadering als de beste vorm van Cognitieve Therapie. In de nieuw herziene 5e Editie van A Headache in the Pelvis (Een Hoofdpijn in het Bekken) (pag.326–330), welke in Mei 2008 verscheen, verwijzen Stanford psycholoog David Wise, Ph.D., en uroloog Rodney Anderson, M.D., naar Albert Ellis’ Rationeel-Emotieve Therapie en Aaron Beck’s Cognitieve Therapie en schrijven vervolgens (hun cursievering): ‘De beste vorm van Cognitieve Therapie wordt naar onze mening gegeven via The Work van Byron Katie, die een benadering biedt om het catastrofaal denken te ontmantelen door middel van een proces dat men zelf kan doen. Dit is de benadering die wij aanbevelen.’ Daarna beschrijven zij de procedure, toevoegend: ‘Onze beschrijving van dit proces is nauwelijks toereikend om er bedreven in te raken. Wij bespreken deze methode in onze maandelijkse zesdaagse clinics. Specifieke informatie over deze cognitieve therapie kan gevonden worden op thework.com en in de boeken van Byron Katie.’

-------

Byron Katie’s lessen en dagelijks leven zijn pure wijsheid. Haar Work toont ons de weg naar innerlijke vrede. Ze brengt ons daar zonder enige vrees, onvermurwbaar en met eindeloze vrijgevigheid. Ik zag zelden iemand—inclusief spirituele leraren—zo’n krachtige manier van wijsheid belichamen als Katie in haar gepassioneerde omarming van ieder moment.”
Roshi Bernie Glassman

-------

“Katie’s Work is een wonderschoon transformatief gereedschap voor iedereen die geïnteresseerd is in spirituele groei.”
Lama Surya Das
auteur van De ontwakende Boeddha

-------

“Goede God! Waar komt Byron Katie vandaan? Haar Work is verbazingwekkend effectief—een simpel, recht toe recht aan tegengif voor het lijden dat we onnodig voor ons zelf creëren. Ze vraagt ons niets te geloven, maar geeft een verrassend effectieve en eenvoudige manier om dwars door de verwarde zinsbegoochelingen heen te snijden waar we ons in verwikkeld hebben.”
David Chadwick
auteur van Kromme komkommer, leven en zenonderricht van Shunryu Suzuki

-------

“Stel je eens voor dat je een simpele manier kunt vinden om je leven met blijdschap te omarmen, te stoppen met de realiteit te bevechten en temidden van chaos rust te bewaren. Dat is wat Vier Vragen die je leven veranderen, Loving what is te bieden heeft. Het is een revolutionaire manier om je leven te leven. De vraag is: zijn we dapper genoeg om het te accepteren?”
Erica Jong

auteur van Het ritsloze nummer

-------

     

thework.com         Privacy & juridische verklaring
© 2019 Byron Katie International, Inc. Alle rechten voorbehouden.