The Work of Byron Katie / The Work van Byron Katie

 Lees het artikel over The Work in InZicht in Bronnen!


Vraag jezelf vrij

Een geliefde verliezen

Onderzoek je denken, verander de wereld

Een geliefde verliezen

Vier vragen die je leven veranderen

Een geliefde verliezen

Ik heb je liefde nodig,
is dat waar?


Tijger-Tijger is het waar?

Tijger-Tijger is het waar?

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

The Work op liefdesrelaties

The Work op liefdesrelaties

Terug naar de realiteit

Terug naar de realiteit
[2 DVDs]


Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Keer het om

Een geliefde verliezen

The Work in Amsterdam:
2004 - Moeder
(audioboek)Bijeenkomsten

5–14 maart 2019
De School voor The Work

Ojai, Californië

6–7 juli 2019
Stockholm, Zweden

12–21 juli 2019
De School voor The Work
Bad Neuenahr, Duitsland

Zie de Events pagina voor details

Downloads

 


 


Zie alel gecertificeerde begeleiders >>

Marianne L. van der Meer

Marianne L. van der Meer
Doetinchem, Nederland
Nederlands, Engels, Duits

The Work van Byron Katie leerde ik kennen door Het werkblad Oordeel-over-je-naaste. Ik voelde me direct uitgenodigd om zonder reserves mijn gedachten over mijn partner op papier te zetten. Hij had in die tijd last van depressie en burnout. En ik was verrast door de impact van het aanvullen van de zes zinnen. Zo merkte ik weerstand bij vraag 4: opschrijven wat ik vond dat ik nodig had. En toen ik klaar was en het blad nalas ervoer ik erkenning en rust. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt: wat hield The Work verder in? Ik besloot er meer van te willen ervaren en leren.

In 2007 volgden mijn partner en ik de School for The Work with Byron Katie.

Ik ontdekte met The Work: 'het lichaam volgt de geest'. Ik kon in die tijd de gevolgen van een auto-ongeluk aardig onder controle houden: de cognitieve en lichamelijke problemen, onzekerheid over het verloop van herstel en het gevoel van falen doordat ik mijn werk als leerkracht speciaal onderwijs niet meer kon uitoefenen. … Nou ja, het was alsof ik m'n adem inhield om niet te verdrinken. Na verschillende Works sloot ik vrede met mijn lichaam dat ik de jaren na het ongeluk als 'onbetrouwbaar' labelde. En gaandeweg kreeg ik plezier in de methode The Work, in het herkennen en onderzoeken van de irritaties die ik of een ander 'niet hoorde te hebben': in mezelf beter te leren kennen. Ik ontdekte tijdens dit proces bijvoorbeeld dat ik door vroegere besluiten als 'ik wil niet bang zijn' en 'ik moet vertrouwen' afstand schiep van mijn werkelijke emoties en onduidelijk was in relaties. Hoewel het er voor anderen hetzelfde uit kan zien: ik adem nu rustig door. Als een ondermijnend patroon of nieuwe stress zich aandient, biedt The Work mij een realistisch - en vaak verrassend – alternatief: voor een leven in vrijheid en verbondenheid.

Na de School volgde ik verschillende therapeutische opleidingen (met name de Contextueel-systemische therapie waarin relationele ethiek een belangrijke rol speelt) zodat ik The Work nu ook vanuit een professioneel hulpverleningskader aanbied. Voor mezelf en vanuit mijn ervaring als facilitator heb ik gemerkt dat op het werkblad en in The Work alle thema's welkom zijn.

Contact information
Plaats:
Doetinchem, Nederland

Email: mlvandermeer@gmail.com
Tel: 0314 378398
Tel: (m) +31640163047
Skype: mariannelouisedoetinchem
Website: contextueelwerk.nl


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

Word gecertificeerd

Wanneer je werkt als counselor, coach, therapeut of consultant en je wilt The Work bekend maken en toepassen op scholen, in gevangenissen, ziekenhuizen of bedrijven, of als je vrienden en familieleden wilt ondersteunen bij het gebruiken van een krachtige methode om meer vrede in hun leven te creëren, sluit je dan aan bij ons wereldwijde team. Schrijf je in voor dit krachtige programma en wordt een gecertificeerd begeleider.

Wil je meer informatie over het certificeringsprogramma, neem dan contact op met certification@thework.com, en blijf op de hoogte door de updates op: deze pagina.

Informeer je over ons certificatieprogramma op instituteforthework.com >>

 

   

The Work in actie


Certified Facilitators

Om alle Nederlandstalige Gecertificeerde Begeleiders te zien >>


Om alle gecertificeerde begeleiders ter wereld te bekijken >>

-------

“Een spirituele vernieuwer voor het nieuwe millennium.”
TIME magazine

-------

“Katie’s krachtige liefde brandt als een laserstraal alle illusies weg.”
The Times of London

-------

“Byron Katie’s Work is een grote zegening voor onze planeet. De wortel van lijden is de identificatie met onze gedachten, de ‘verhalen’ die continu door ons hoofd gaan. The Work werkt als een vlijmscherp zwaard dat dwars door deze illusie snijdt en je in staat stelt zelf de tijdloze essentie van je wezen te kennen. Van daaruit komen vreugde, vrede en liefde stralend tevoorschijn als je wezenlijke natuur.”
Eckhart Tolle
auteur van De kracht van het Nu

-------

“Byron Katie is één van de werkelijk grote en inspirerende leraren van onze tijd. Ze heeft me persoonlijk enorm geholpen. Ik ben gek op deze zeer wijze vrouw.”
Dr. Wayne W. Dyer
auteur van Inspiratie

-------

In een brief vanuit Helsinki,in Fland, schrijft J.V.:

“…twee grensverleggende pijnsyndroom experts van de Universiteit van Stanford beschouwen Katie’s benadering als de beste vorm van Cognitieve Therapie. In de nieuw herziene 5e Editie van A Headache in the Pelvis (Een Hoofdpijn in het Bekken) (pag.326–330), welke in Mei 2008 verscheen, verwijzen Stanford psycholoog David Wise, Ph.D., en uroloog Rodney Anderson, M.D., naar Albert Ellis’ Rationeel-Emotieve Therapie en Aaron Beck’s Cognitieve Therapie en schrijven vervolgens (hun cursievering): ‘De beste vorm van Cognitieve Therapie wordt naar onze mening gegeven via The Work van Byron Katie, die een benadering biedt om het catastrofaal denken te ontmantelen door middel van een proces dat men zelf kan doen. Dit is de benadering die wij aanbevelen.’ Daarna beschrijven zij de procedure, toevoegend: ‘Onze beschrijving van dit proces is nauwelijks toereikend om er bedreven in te raken. Wij bespreken deze methode in onze maandelijkse zesdaagse clinics. Specifieke informatie over deze cognitieve therapie kan gevonden worden op thework.com en in de boeken van Byron Katie.’

-------

Byron Katie’s lessen en dagelijks leven zijn pure wijsheid. Haar Work toont ons de weg naar innerlijke vrede. Ze brengt ons daar zonder enige vrees, onvermurwbaar en met eindeloze vrijgevigheid. Ik zag zelden iemand—inclusief spirituele leraren—zo’n krachtige manier van wijsheid belichamen als Katie in haar gepassioneerde omarming van ieder moment.”
Roshi Bernie Glassman

-------

“Katie’s Work is een wonderschoon transformatief gereedschap voor iedereen die geïnteresseerd is in spirituele groei.”
Lama Surya Das
auteur van De ontwakende Boeddha

-------

“Goede God! Waar komt Byron Katie vandaan? Haar Work is verbazingwekkend effectief—een simpel, recht toe recht aan tegengif voor het lijden dat we onnodig voor ons zelf creëren. Ze vraagt ons niets te geloven, maar geeft een verrassend effectieve en eenvoudige manier om dwars door de verwarde zinsbegoochelingen heen te snijden waar we ons in verwikkeld hebben.”
David Chadwick
auteur van Kromme komkommer, leven en zenonderricht van Shunryu Suzuki

-------

“Stel je eens voor dat je een simpele manier kunt vinden om je leven met blijdschap te omarmen, te stoppen met de realiteit te bevechten en temidden van chaos rust te bewaren. Dat is wat Vier Vragen die je leven veranderen, Loving what is te bieden heeft. Het is een revolutionaire manier om je leven te leven. De vraag is: zijn we dapper genoeg om het te accepteren?”
Erica Jong

auteur van Het ritsloze nummer

-------

     

thework.com         Privacy & juridische verklaring
© 2019 Byron Katie International, Inc. Alle rechten voorbehouden.