The Work of Byron Katie / The Work van Byron Katie

 Lees het artikel over The Work in InZicht in Bronnen!


Vraag jezelf vrij

Een geliefde verliezen

Onderzoek je denken, verander de wereld

Een geliefde verliezen

Vier vragen die je leven veranderen

Een geliefde verliezen

Ik heb je liefde nodig,
is dat waar?


Tijger-Tijger is het waar?

Tijger-Tijger is het waar?

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

The Work op liefdesrelaties

The Work op liefdesrelaties

Terug naar de realiteit

Terug naar de realiteit
[2 DVDs]


Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Keer het om

Een geliefde verliezen

The Work in Amsterdam:
2004 - Moeder
(audioboek)Bijeenkomsten

5–14 maart 2019
De School voor The Work

Ojai, Californië

6–7 juli 2019
Stockholm, Zweden

12–21 juli 2019
De School voor The Work
Bad Neuenahr, Duitsland

Zie de Events pagina voor details

Downloads

 


 


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

Margreet van Persie

Margreet van Persie
Nederland
Nederlands, Engels

Ik houd van het leven. Ook van het leven dat ik geleid heb. Ik heb het altijd heerlijk gevonden (en vind dat nog steeds) om te leren, mezelf te ontwikkelen en om dat te doen in wederzijdsheid met andere mensen. En natuurlijk waren er in mijn leven ook minder prettige gebeurtenissen, net zoals iedereen die wel eens meemaakt. Zoals burn-out, paniekaanvallen, echtscheiding, een slechte moederrelatie. Op een leergierige wijze ben ik hiermee omgegaan. Zo heb ik therapieën gevolgd en allerlei cursussen om mezelf verder te ontwikkelen. Dat alles heeft me kennis, kunde en ervaringen gebracht. Niets hiervan had ik willen missen.

In de jaren tussen 2004 en 2006 wilde ik graag een andere draai aan mijn werk geven en ik wist niet hoe. Er brak een periode van verwarring en onzekerheid aan. Ik ging daar op een voor mij bekende en vertrouwde wijze mee om: ik ging een cursus volgen en ik vroeg een deskundige, therapeutisch geschoolde coach om mij te begeleiden. Maar mijn oude recepten bleken niet meer te werken. Ik raakte nog meer de kluts kwijt en mijn onzekerheid nam alleen maar toe. In die verwarrende tijd kwam ik op een gegeven moment in aanraking met The Work. Ik zat thuis achter de computer en voor de allereerste keer vulde ik een werkblad in op de coach wiens recente begeleiding mij totaal niet had geholpen. Mijn eerste onderzoek met de vier vragen en de omkering sloeg in als een bom. Het was alsof ik een nieuwe ruimte binnenging van dingen en mogelijkheden die ik daarvoor nog nooit had gezien.

The Work is een dagelijkse praktijk voor mij geworden. Deze praktijk brengt mij vrijheid in het ontvangen van kritiek. Ook is The Work mij tot grote steun als ik de werkelijkheid wil veranderen, bijvoorbeeld als ik iets wil of verwacht van anderen en ze geven of doen het niet. Ik kan er anders naar kijken en daar op nieuwe manieren mee omgaan. De vier vragen stellen en de omkering doen - in een wederzijds proces met elkaar - brengt mij altijd weer terug bij mijn helderheid en mijn natuurlijke kracht. The Work maakt mij dagelijks bewust van leven en werken in liefde.

Ik ben werkzaam als trainer en coach voor persoonlijke ontwikkeling in een professionele omgeving. Ik kijk ernaar uit om met elkaar The Work te doen. Elk thema is welkom en in het bijzonder thema’s als langdurige stress, burn-out, verandermanagement, leiderschap, conflicten, relatieproblemen, pleasegedrag, feedback geven en ontvangen, bewondering en afgunst, concurrentie en competitie.

Ik doe The Work in het Nederlands, Engels, Duits of Frans.

Contact informatie
Nederland

Email: margreet@odissea.nl
Tel: m 06 – 21 56 47 83
Tel: t 0577 – 49 29 60
Skype: margreet.van.persie
Web: odissea-inspiratie.blogspot.com
Web: theworkmaids.com
Web: odissea.nl


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

 

Word gecertificeerd

Wanneer je werkt als counselor, coach, therapeut of consultant en je wilt The Work bekend maken en toepassen op scholen, in gevangenissen, ziekenhuizen of bedrijven, of als je vrienden en familieleden wilt ondersteunen bij het gebruiken van een krachtige methode om meer vrede in hun leven te creëren, sluit je dan aan bij ons wereldwijde team. Schrijf je in voor dit krachtige programma en wordt een gecertificeerd begeleider.

Wil je meer informatie over het certificeringsprogramma, neem dan contact op met certification@thework.com, en blijf op de hoogte door de updates op: deze pagina.

Informeer je over ons certificatieprogramma op instituteforthework.com >>

   

The Work in actie


Certified Facilitators

Om alle Nederlandstalige Gecertificeerde Begeleiders te zien >>


Om alle gecertificeerde begeleiders ter wereld te bekijken >>

-------

“Een spirituele vernieuwer voor het nieuwe millennium.”
TIME magazine

-------

“Katie’s krachtige liefde brandt als een laserstraal alle illusies weg.”
The Times of London

-------

“Byron Katie’s Work is een grote zegening voor onze planeet. De wortel van lijden is de identificatie met onze gedachten, de ‘verhalen’ die continu door ons hoofd gaan. The Work werkt als een vlijmscherp zwaard dat dwars door deze illusie snijdt en je in staat stelt zelf de tijdloze essentie van je wezen te kennen. Van daaruit komen vreugde, vrede en liefde stralend tevoorschijn als je wezenlijke natuur.”
Eckhart Tolle
auteur van De kracht van het Nu

-------

“Byron Katie is één van de werkelijk grote en inspirerende leraren van onze tijd. Ze heeft me persoonlijk enorm geholpen. Ik ben gek op deze zeer wijze vrouw.”
Dr. Wayne W. Dyer
auteur van Inspiratie

-------

In een brief vanuit Helsinki,in Fland, schrijft J.V.:

“…twee grensverleggende pijnsyndroom experts van de Universiteit van Stanford beschouwen Katie’s benadering als de beste vorm van Cognitieve Therapie. In de nieuw herziene 5e Editie van A Headache in the Pelvis (Een Hoofdpijn in het Bekken) (pag.326–330), welke in Mei 2008 verscheen, verwijzen Stanford psycholoog David Wise, Ph.D., en uroloog Rodney Anderson, M.D., naar Albert Ellis’ Rationeel-Emotieve Therapie en Aaron Beck’s Cognitieve Therapie en schrijven vervolgens (hun cursievering): ‘De beste vorm van Cognitieve Therapie wordt naar onze mening gegeven via The Work van Byron Katie, die een benadering biedt om het catastrofaal denken te ontmantelen door middel van een proces dat men zelf kan doen. Dit is de benadering die wij aanbevelen.’ Daarna beschrijven zij de procedure, toevoegend: ‘Onze beschrijving van dit proces is nauwelijks toereikend om er bedreven in te raken. Wij bespreken deze methode in onze maandelijkse zesdaagse clinics. Specifieke informatie over deze cognitieve therapie kan gevonden worden op thework.com en in de boeken van Byron Katie.’

-------

Byron Katie’s lessen en dagelijks leven zijn pure wijsheid. Haar Work toont ons de weg naar innerlijke vrede. Ze brengt ons daar zonder enige vrees, onvermurwbaar en met eindeloze vrijgevigheid. Ik zag zelden iemand—inclusief spirituele leraren—zo’n krachtige manier van wijsheid belichamen als Katie in haar gepassioneerde omarming van ieder moment.”
Roshi Bernie Glassman

-------

“Katie’s Work is een wonderschoon transformatief gereedschap voor iedereen die geïnteresseerd is in spirituele groei.”
Lama Surya Das
auteur van De ontwakende Boeddha

-------

“Goede God! Waar komt Byron Katie vandaan? Haar Work is verbazingwekkend effectief—een simpel, recht toe recht aan tegengif voor het lijden dat we onnodig voor ons zelf creëren. Ze vraagt ons niets te geloven, maar geeft een verrassend effectieve en eenvoudige manier om dwars door de verwarde zinsbegoochelingen heen te snijden waar we ons in verwikkeld hebben.”
David Chadwick
auteur van Kromme komkommer, leven en zenonderricht van Shunryu Suzuki

-------

“Stel je eens voor dat je een simpele manier kunt vinden om je leven met blijdschap te omarmen, te stoppen met de realiteit te bevechten en temidden van chaos rust te bewaren. Dat is wat Vier Vragen die je leven veranderen, Loving what is te bieden heeft. Het is een revolutionaire manier om je leven te leven. De vraag is: zijn we dapper genoeg om het te accepteren?”
Erica Jong

auteur van Het ritsloze nummer

-------

     

thework.com         Privacy & juridische verklaring
© 2019 Byron Katie International, Inc. Alle rechten voorbehouden.