The Work of Byron Katie / The Work van Byron Katie

 Lees het artikel over The Work in InZicht in Bronnen!


Vraag jezelf vrij

Een geliefde verliezen

Onderzoek je denken, verander de wereld

Een geliefde verliezen

Vier vragen die je leven veranderen

Een geliefde verliezen

Ik heb je liefde nodig,
is dat waar?


Tijger-Tijger is het waar?

Tijger-Tijger is het waar?

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

The Work op liefdesrelaties

The Work op liefdesrelaties

Terug naar de realiteit

Terug naar de realiteit
[2 DVDs]


Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Keer het om

Een geliefde verliezen

The Work in Amsterdam:
2004 - Moeder
(audioboek)Bijeenkomsten

5–14 maart 2019
De School voor The Work

Ojai, Californië

12–21 juli 2019
De School voor The Work
Bad Neuenahr, Duitsland

Zie de Events pagina voor details

Downloads

 


 

 

Over Byron Katie

Byron Katie, de grondlegger van The Work, heeft één taak: mensen leren hoe ze een einde kunnen maken aan hun eigen lijden. Als ze mensen begeleidt in het krachtige onderzoeksproces dat zij The Work noemt, merken ze dat hun stressvolle gedachten over het leven, over andere mensen of over zichzelf, radicaal verschuiven en dat hun leven voorgoed verandert.

The Work is gebaseerd op Byron Katie’s directe ervaring hoe lijden ontstaat en eindigt. The Work is een verbazingwekkend simpel proces, te gebruiken door mensen van iedere leeftijd en achtergrond. Het vraagt alleen een pen, papier en een open geest.

Door dit proces kan iedereen leren om het gevoel van ongelukkig zijn te herleiden naar de bron en het daar te stoppen. Katie (zoals de mensen haar noemen) maakt ons duidelijk dat alle problemen in de wereld ontstaan in ons denken. Ze geeft ons het gereedschap om onze geest te openen en ons vrij te maken.

Katie is de auteur van de volgende boeken:

Vier vragen die je leven veranderen (geschreven met Stephen Mitchell)
Ik heb je liefde nodig, is dat waar?
(geschreven met Michael Katz)
Katie’s Tao
(geschreven met Stephen Mitchell)
Onderzoek je denken, verander de wereld (bewerkt door Stephen Mitchell)
Gedachten die je vrijheid zullen geven
(bewerkt door Carol Williams)
Tijger-Tijger, Is Het Waar? (Katie’s eerste boek voor kinderen, geïllustreerd door Hans Wilhelm)
Peace in the Present Moment (Vrede in het huidige moment) (door Byron Katie en Eckhart Tolle, met foto’s van Michele Penn en een voorwoord van Stephen Mitchell)
A Friendly Universe (Een vriendelijk universum) (geïllustreerd door Hans Wilhelm)
The Four Questions (De vier vragen) (geïllustreerd door Hans Wilhelm)
Vraag jezelf vrij (geschreven met Stephen Mitchell)


Het ontstaan van The Work

Byron Katie werd ernstig depressief toen ze begin dertig was. Bijna tien jaar lang zakte ze steeds dieper weg in woede, zelfhaat en in voortdurende gedachten aan zelfdoding; de laatste twee jaar was ze vaak niet eens in staat om haar slaapkamer uit te komen.

Toen, op een ochtend in februari 1986, ervaarde ze een levensveranderende realisatie. Er zijn verschillende namen voor zo’n ervaring. Katie noemt het “ontwaken in de realiteit”.

In dat moment, zegt ze:

…ontdekte ik dat ik leed wanneer ik mijn gedachten geloofde, en dat ik niet leed, wanneer ik ze niet geloofde, en dit geldt voor ieder mens. Zo simpel is vrijheid. Ik ontdekte dat lijden optioneel is. Ik vond een vreugde in me die nooit is verdwenen, op geen enkel moment. Die vreugde leeft in iedereen, altijd.

Ze realiseerde zich dat haar depressie niet werd veroorzaakt door de wereld om haar heen, maar door de gedachten die ze over de wereld had. In plaats van hopeloos te proberen de wereld te veranderen in hoe die volgens haar zou moeten zijn, kon ze deze gedachten onderzoeken en de realiteit zien zoals die is en een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren. Met als resultaat dat een aan bed gekluisterde suïcidale vrouw van het ene moment op het andere werd vervuld met liefde voor alles wat het leven brengt.

The Work, Katie’s proces van zelfonderzoek, kwam niet voort uit deze ervaring; ze zegt dat het gelijktijdig met haar ontwaakte op die februarimorgen in 1986. De eerste mensen die The Work deden, vertelden dat het hun leven transformeerde en weldra ontving ze uitnodigingen om het proces in het openbaar aan mensen te leren.

Sinds 1986 heeft ze The Work doorgegeven aan miljoenen mensen overal ter wereld, op open introducties, in gevangenissen, ziekenhuizen, kerken, bedrijven, universiteiten, scholen, in weekend workshops, en in haar bijzondere negendaagse School voor The Work, en via het Instituut voor The Work.

Naar begin van pagina

Contact

Neem hier contact op met Byron Katie>>

Naar begin van pagina

 

The Work in actie


Certified Facilitators

Om alle Nederlandstalige Gecertificeerde Begeleiders te zien >>


Om alle gecertificeerde begeleiders ter wereld te bekijken >>

-------

“Een spirituele vernieuwer voor het nieuwe millennium.”
TIME magazine

-------

“Katie’s krachtige liefde brandt als een laserstraal alle illusies weg.”
The Times of London

-------

“Byron Katie’s Work is een grote zegening voor onze planeet. De wortel van lijden is de identificatie met onze gedachten, de ‘verhalen’ die continu door ons hoofd gaan. The Work werkt als een vlijmscherp zwaard dat dwars door deze illusie snijdt en je in staat stelt zelf de tijdloze essentie van je wezen te kennen. Van daaruit komen vreugde, vrede en liefde stralend tevoorschijn als je wezenlijke natuur.”
Eckhart Tolle
auteur van De kracht van het Nu

-------

“Byron Katie is één van de werkelijk grote en inspirerende leraren van onze tijd. Ze heeft me persoonlijk enorm geholpen. Ik ben gek op deze zeer wijze vrouw.”
Dr. Wayne W. Dyer
auteur van Inspiratie

-------

In een brief vanuit Helsinki,in Fland, schrijft J.V.:

“…twee grensverleggende pijnsyndroom experts van de Universiteit van Stanford beschouwen Katie’s benadering als de beste vorm van Cognitieve Therapie. In de nieuw herziene 5e Editie van A Headache in the Pelvis (Een Hoofdpijn in het Bekken) (pag.326–330), welke in Mei 2008 verscheen, verwijzen Stanford psycholoog David Wise, Ph.D., en uroloog Rodney Anderson, M.D., naar Albert Ellis’ Rationeel-Emotieve Therapie en Aaron Beck’s Cognitieve Therapie en schrijven vervolgens (hun cursievering): ‘De beste vorm van Cognitieve Therapie wordt naar onze mening gegeven via The Work van Byron Katie, die een benadering biedt om het catastrofaal denken te ontmantelen door middel van een proces dat men zelf kan doen. Dit is de benadering die wij aanbevelen.’ Daarna beschrijven zij de procedure, toevoegend: ‘Onze beschrijving van dit proces is nauwelijks toereikend om er bedreven in te raken. Wij bespreken deze methode in onze maandelijkse zesdaagse clinics. Specifieke informatie over deze cognitieve therapie kan gevonden worden op thework.com en in de boeken van Byron Katie.’

-------

Byron Katie’s lessen en dagelijks leven zijn pure wijsheid. Haar Work toont ons de weg naar innerlijke vrede. Ze brengt ons daar zonder enige vrees, onvermurwbaar en met eindeloze vrijgevigheid. Ik zag zelden iemand—inclusief spirituele leraren—zo’n krachtige manier van wijsheid belichamen als Katie in haar gepassioneerde omarming van ieder moment.”
Roshi Bernie Glassman

-------

“Katie’s Work is een wonderschoon transformatief gereedschap voor iedereen die geïnteresseerd is in spirituele groei.”
Lama Surya Das
auteur van De ontwakende Boeddha

-------

“Goede God! Waar komt Byron Katie vandaan? Haar Work is verbazingwekkend effectief—een simpel, recht toe recht aan tegengif voor het lijden dat we onnodig voor ons zelf creëren. Ze vraagt ons niets te geloven, maar geeft een verrassend effectieve en eenvoudige manier om dwars door de verwarde zinsbegoochelingen heen te snijden waar we ons in verwikkeld hebben.”
David Chadwick
auteur van Kromme komkommer, leven en zenonderricht van Shunryu Suzuki

-------

“Stel je eens voor dat je een simpele manier kunt vinden om je leven met blijdschap te omarmen, te stoppen met de realiteit te bevechten en temidden van chaos rust te bewaren. Dat is wat Vier Vragen die je leven veranderen, Loving what is te bieden heeft. Het is een revolutionaire manier om je leven te leven. De vraag is: zijn we dapper genoeg om het te accepteren?”
Erica Jong

auteur van Het ritsloze nummer

-------

thework.com         Privacy & juridische verklaring
© 2019 Byron Katie International, Inc. Alle rechten voorbehouden.