The Work of Byron Katie / The Work van Byron Katie

 Lees het artikel over The Work in InZicht in Bronnen!


Vraag jezelf vrij

Een geliefde verliezen

Onderzoek je denken, verander de wereld

Een geliefde verliezen

Vier vragen die je leven veranderen

Een geliefde verliezen

Ik heb je liefde nodig,
is dat waar?


Tijger-Tijger is het waar?

Tijger-Tijger is het waar?

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

The Work op liefdesrelaties

The Work op liefdesrelaties

Terug naar de realiteit

Terug naar de realiteit
[2 DVDs]


Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Keer het om

Een geliefde verliezen

The Work in Amsterdam:
2004 - Moeder
(audioboek)Bijeenkomsten

5–14 maart 2019
De School voor The Work

Ojai, Californië

6–7 juli 2019
Stockholm, Zweden

12–21 juli 2019
De School voor The Work
Bad Neuenahr, Duitsland

Zie de Events pagina voor details

Downloads

 


 


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

Robert van Heijst

Robert van Heijst
Rotterdam, Nederland
Nederlands, Engels, Duits

The Work kwam op mijn pad toen iemand me in 2001 het ‘kleine boekje’ aanbood. Een jaar later werd het boek Vier vragen die je leven veranderen uitgebracht en bezochten de auteurs een boekhandel in Rotterdam. Ik ging naar de signeersessie en stond tegenover Stephen Mitchell en Byron Katie, een vriendelijk stel. Ik vertelde Katie dat ik het boek had gekocht omdat ik de neiging had me veel zorgen te maken. ‘Zorgen zijn je beste vrienden,’ antwoordde ze. Wat zei ze daar? Hoorde ik het goed? Zorgen zijn mijn beste vrienden? En konden vier vragen mijn leven echt veranderen? Ik twijfelde eraan.

Vervolgens verkende ik nog diverse terreinen van persoonlijke groei. Intussen bleef ik mij aangetrokken voelen tot Vier vragen die mijn leven veranderen… niet alleen vanwege de inspirerende notities en handtekeningen die op de blanco pagina voorin het boek geschreven waren, maar ook door de helderheid en vriendelijkheid die uit iedere pagina bleken. Ik begon Katies openbare bijeenkomsten bij te wonen en voelde me er onmiddellijk thuis, ondanks het vele geknuffel (iets waar ik op wonderbaarlijke wijze overheen kwam). Ik zag hoe mensen hun stressvolle gedachten onderzochten, die ik ook als de mijne herkende. Uiteindelijk begon ik regelmatig de vier vragen op mijn zorgen toe te passen. Ik merkte dat ik me daarna lichter en vrediger voelde. ‘Zorgen zijn je beste vrienden’ - zou ze gelijk kunnen hebben?

In 2005 bezocht Katie weer de boekhandel in mijn woonplaats, ditmaal om haar tweede boek Ik heb je liefde nodig—Is dat waar? te signeren. Ik vertelde haar dat ik haar gauw weer zou zien, namelijk op haar negendaagse School for The Work in Duitsland. Ze reageerde alsof ik haar beste vriend was - nu weet ik dat dat ook het geval was.

Dus ja, mijn zorgen werden inderdaad mijn beste vrienden (of preciezer gesteld: ik werd mijn eigen beste vriend) en ja, de vier vragen veranderden daadwerkelijk mijn leven. Ze schenen licht op mijn gezondheid, mijn vrienden en relaties, familie, mijn werk en financiën. Ik voel me nu vrijer en gelukkiger en in het algemeen ervaar ik meer liefde dan angst in mijn leven. Daarom wil ik The Work met je delen.

Ik heb 21 jaar ervaring als maatschappelijk werker en sinds enkele jaren houd ik me bezig met The Work, zowel met kinderen als volwassenen. Ik help hen om meer helderheid te krijgen over relaties, geweld, depressie, werk, opvoeding, identiteit, conflicten, een laag zelfbeeld en nog veel meer. Ik ben in staat om een warme en uitnodigende sfeer te creëren in een professionele omgeving en nodig je uit om contact met me op te nemen als je The Work met mij wil ervaren.

Contact informatie
Plaats:
Rotterdam
Nederland

Email: info@theworkwithrobert.com
Tel: 010 46 61 391
Skype: robertrotterdam
Website: theworkwithrobert.com


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

 

Word gecertificeerd

Wanneer je werkt als counselor, coach, therapeut of consultant en je wilt The Work bekend maken en toepassen op scholen, in gevangenissen, ziekenhuizen of bedrijven, of als je vrienden en familieleden wilt ondersteunen bij het gebruiken van een krachtige methode om meer vrede in hun leven te creëren, sluit je dan aan bij ons wereldwijde team. Schrijf je in voor dit krachtige programma en wordt een gecertificeerd begeleider.

Wil je meer informatie over het certificeringsprogramma, neem dan contact op met certification@thework.com, en blijf op de hoogte door de updates op: deze pagina.

Informeer je over ons certificatieprogramma op instituteforthework.com >>

   

The Work in actie


Certified Facilitators

Om alle Nederlandstalige Gecertificeerde Begeleiders te zien >>


Om alle gecertificeerde begeleiders ter wereld te bekijken >>

-------

“Een spirituele vernieuwer voor het nieuwe millennium.”
TIME magazine

-------

“Katie’s krachtige liefde brandt als een laserstraal alle illusies weg.”
The Times of London

-------

“Byron Katie’s Work is een grote zegening voor onze planeet. De wortel van lijden is de identificatie met onze gedachten, de ‘verhalen’ die continu door ons hoofd gaan. The Work werkt als een vlijmscherp zwaard dat dwars door deze illusie snijdt en je in staat stelt zelf de tijdloze essentie van je wezen te kennen. Van daaruit komen vreugde, vrede en liefde stralend tevoorschijn als je wezenlijke natuur.”
Eckhart Tolle
auteur van De kracht van het Nu

-------

“Byron Katie is één van de werkelijk grote en inspirerende leraren van onze tijd. Ze heeft me persoonlijk enorm geholpen. Ik ben gek op deze zeer wijze vrouw.”
Dr. Wayne W. Dyer
auteur van Inspiratie

-------

In een brief vanuit Helsinki,in Fland, schrijft J.V.:

“…twee grensverleggende pijnsyndroom experts van de Universiteit van Stanford beschouwen Katie’s benadering als de beste vorm van Cognitieve Therapie. In de nieuw herziene 5e Editie van A Headache in the Pelvis (Een Hoofdpijn in het Bekken) (pag.326–330), welke in Mei 2008 verscheen, verwijzen Stanford psycholoog David Wise, Ph.D., en uroloog Rodney Anderson, M.D., naar Albert Ellis’ Rationeel-Emotieve Therapie en Aaron Beck’s Cognitieve Therapie en schrijven vervolgens (hun cursievering): ‘De beste vorm van Cognitieve Therapie wordt naar onze mening gegeven via The Work van Byron Katie, die een benadering biedt om het catastrofaal denken te ontmantelen door middel van een proces dat men zelf kan doen. Dit is de benadering die wij aanbevelen.’ Daarna beschrijven zij de procedure, toevoegend: ‘Onze beschrijving van dit proces is nauwelijks toereikend om er bedreven in te raken. Wij bespreken deze methode in onze maandelijkse zesdaagse clinics. Specifieke informatie over deze cognitieve therapie kan gevonden worden op thework.com en in de boeken van Byron Katie.’

-------

Byron Katie’s lessen en dagelijks leven zijn pure wijsheid. Haar Work toont ons de weg naar innerlijke vrede. Ze brengt ons daar zonder enige vrees, onvermurwbaar en met eindeloze vrijgevigheid. Ik zag zelden iemand—inclusief spirituele leraren—zo’n krachtige manier van wijsheid belichamen als Katie in haar gepassioneerde omarming van ieder moment.”
Roshi Bernie Glassman

-------

“Katie’s Work is een wonderschoon transformatief gereedschap voor iedereen die geïnteresseerd is in spirituele groei.”
Lama Surya Das
auteur van De ontwakende Boeddha

-------

“Goede God! Waar komt Byron Katie vandaan? Haar Work is verbazingwekkend effectief—een simpel, recht toe recht aan tegengif voor het lijden dat we onnodig voor ons zelf creëren. Ze vraagt ons niets te geloven, maar geeft een verrassend effectieve en eenvoudige manier om dwars door de verwarde zinsbegoochelingen heen te snijden waar we ons in verwikkeld hebben.”
David Chadwick
auteur van Kromme komkommer, leven en zenonderricht van Shunryu Suzuki

-------

“Stel je eens voor dat je een simpele manier kunt vinden om je leven met blijdschap te omarmen, te stoppen met de realiteit te bevechten en temidden van chaos rust te bewaren. Dat is wat Vier Vragen die je leven veranderen, Loving what is te bieden heeft. Het is een revolutionaire manier om je leven te leven. De vraag is: zijn we dapper genoeg om het te accepteren?”
Erica Jong

auteur van Het ritsloze nummer

-------

     

thework.com         Privacy & juridische verklaring
© 2019 Byron Katie International, Inc. Alle rechten voorbehouden.