The Work of Byron Katie / Delo Byron Katie
Delo ----- Dogodki ----- Knjige ----- Šola ----- Viri ----- Pomočniki ----- Trgovina ----- Kontakt ----- O Katie

 Dogodki

5.–14. Marec, 2019
Šola za Delo
Ojai, Kalifornija

12–21 Julij 2019
Šola za Delo
Bad Neuenahr, Nemčija

Za podrobnosti glej stran Dogodki.

Za prenosTisoč Imen za Radost

 


 


O Byron Katie

Byron Katie, ustanoviteljica Dela (The Work) ima eno samo nalogo: učiti ljudi, kako lahko naredijo konec svojemu trpljenju. Ljudi vodi skozi vpliven proces samoizpraševanja, imenovan Delo, preko katerega ljudje prepoznajo svoja ustaljena stresna prepričanja o življenju, o drugih ljudeh in o sebi, jih radikalno predrugačijo in s tem za vedno spremenijo svoje življenje.

Delo temelji na osebni izkušnji Byron Katie o pojavu in prekinitvi trpljenja. Delo je osupljivo enostaven proces, ki je dostopen ljudem ne glede na njihovo starost ali ozadje; ne zahteva nič več kot svinčnik, papir in odprt um.

S pomočjo omenjenega procesa se vsak lahko nauči slediti nesreči do samega izvora in jo na tem mestu tudi opustiti. Katie (kot jo vsi kličejo) nam ne pokaže le tega, da vsi problemi izvirajo iz našega mišljenja; ponudi nam tudi orodje, da odpremo lasten um in se osvobodimo.

Katie je avtorica treh uspešnic:

Ljubiti življenje takšno kot je: Štiri vprašanja, ki vam lahko spremenijo življenje (Loving What Is) (s Stephen Mitchell)

Potrebujem tvojo ljubezen—je to res?: Kako lahko prenehate iskati ljubezen, potrditve in odobravanja in jih namesto tega končno najti (I Need Your Love—Is That True?) (s Michael Katz), in nedavno izdana

Tisoč imen za radost: Živeti skladno z vsem, kar je (A Thousand Names for Joy) (s Stephen Mitchell).

Njena najnovejša knjiga je Izprašaj svoje misli, spremeni svet: Citati Byron Katie (Question Your Thinking, Change Your World).

Vrh Strani

Kako se je Delo začelo

Byron Katie je v svojih zgodnjih tridesetih postala resno depresivna. Skoraj desetletje so jo pestili hud stres, jeza, samomorilne misli; zadnji dve leti tega obdobja velikokrat ni bila sposobna zapustiti svoje spalnice.

Potem pa je nekega februarskega jutra 1986 prišla do spoznanja, ki ji je spremenilo življenje. To doživetje ima vrsto poimenovanj. Katie ji pravi »prebujenje v resničnost«.

O tistem trenutku brezčasnosti pravi:

Razumela sem, da sem trpela, kadarkoli sem verjela svojim mislim. Ko pa jim nisem verjela, je trpljenje prenehalo. In spoznala sem, da je to resnica za vsakega človeka. Svoboda je tako zelo enostavna. Spoznala sem, da trpljenje sami izberemo. V sebi sem prepoznala radost, ki ni nikdar izginila, niti za trenutek. Ta radost je v vsakem od nas, vedno.

Spoznala je, da tisto, kar je povzročalo njeno depresijo, ni bil svet okrog nje, ampak njena prepričanja, ki jih je imela o svetu. Namesto brezupnih poskusov, da bi spremenila svet v skladu s svojimi stališči, je izprašala (preverila) svoje misli. Ko je prepoznala resničnost, je izkusila nepojmljivo svobodo in radost. Tako je postala poprej samomorilna ženska nenadoma izpolnjena z ljubeznijo do vsega, kar življenje prinaša.

Proces samoizpraševanja imenovano Delo se ni razvilo iz omenjene izkušnje, ampak se je prebudilo v Katie tistega februarskega jutra. Prvi ljudje, ki so opravili Delo, so poročali o svojih življenjskih spremembah, in Katie je kmalu začela prejemati povabila, naj začne proces učiti v javnosti.

Od leta 1986 je Delo predstavila sto tisočim ljudem po vsem svetu, in sicer na prostovoljnih javnih srečanjih, v zaporih, bolnicah, cerkvah, organizacijah, univerzah, šolah, na sobotnih in nedeljskih delavnicah ter v svoji fantastični 9-dnevni Šoli Dela.

Vrh Strani

Kontakt

Za sporočila Byron Katie kliknite tukaj.

Vrh Strani

 

-------

»Duhovna inovatorka novega tisočletja.«
TIME magazine

-------

»Njen strogi pristop pomete z vsemi iluzijami. «
The Times of London

-------

»Delo Byron Katie je velik blagoslov na našem planetu. Korenine vzroka našega trpljenja so v poistovetenju z mislimi, z 'zgodbami', ki se neprestano motajo po naših glavah. Delo kot oster meč preseka iluzije in ti omogoči spoznati brezčasno bistvo tvojega obstoja. Radost, mir in ljubezen, ki iz tega spoznanja izvirajo, postanejo naravno stanje človeka. «
Eckhart Tolle
avtor knjige The Power of Now (Zdaj)

-------

»Byron Katie je resnično velika in navdihujoča učiteljica našega časa. Meni osebno je bila v izjemno pomoč. Ljubim to modro žensko.«
Dr. Wayne W. Dyer
avtor knjige Inspiration (Inspiracija)

-------

»Nauki Byron Katie in njeno vsakdanje življenje so čista modrost. Neustrašno, nezadržno in velikodušno nas usmerja k lastnemu notranjemu miru. Redkokdaj vidim človeka, tudi med duhovnimi učitelji, ki bi utelešal modrost na tako močan in strasten način kot Katie, ki v duhu teh vrlin živi prav sleherni trenutek.«
Roshi Bernie Glassman
avtor knjige Bearing Witness: A Zen Master's Lessons in Making Peace (Izpoved priče: Naloge Zenovskega mojstra za doseganje miru)

-------

»Delo Katie je čudovit proces preobrazbe za vsakogar, ki ga zanima duhovna rast.«
Lama Surya Das
avtor knjige Awakening the Buddha Within [Prebudite Budo v sebi]

-------

»Ljubi Bog! Le od kod se je vzela Byron Katie? Njeno Delo je enostaven in učinkovit protistrup trpljenju, ki si ga ustvarjamo po nepotrebnem. Prosi nas, da ničesar ne verjamemo, ampak nam pokaže jasno in enostavno pot, da se rešimo zmot in samoprevar, v katere smo se ujeli.«
David Chadwick
avtor knjige Crooked Cucumber: The Life and Zen Teaching of Shunryu Suzuki (Življenje in Zenovsko učenje Shunryu Suzukija)

-------

»Predstavljajte si, da ste našli preprost način, kako lahko svoje življenje napolnite z radostjo, sprejmete resničnost in dosežete stanje miru sredi vsega tega kaosa. To je tisto, kar Ljubit kar je ponuja. Nič manj kot radikalen način kako živeti svoje življenje. Vprašanje je le, ali smo dovolj pogumni, da to sprejmemo?«
Erica Jong

avtorica knjige Fear of Flying (Strah pred letenjem)

-------

 

-- © 2018 Byron Katie Inc. All rights reserved. | Izjava o zaupnosti podatkov