Uradite Rad – telefonska linija za pomoć
Nazovite i uradite Rad sa našim iskusnim facilitatorima.

Wer wäre ich ohne mein Drama?

Voljeti to što jest
(hrvatski jezik)

Wer wäre ich ohne mein Drama?

Wer wäre ich ohne mein Drama?

Događaji

5–14. mart 2019.
Škola za Rad
Ojai, Kalifornija

12–21. juli 2019.
Škola za Rad
Bad Neuenahr, Njemačka

Pogledajte stranicu Događaji za više detalja

Materijal za preuzimanje

 


 


Privatnost i pravna izjava

Bilo koja informacija koju podijelite sa Byron Katie International Inc. i sve informacije prikupljene na ovoj stranici biće povjerljivo čuvane i neće biti prodate, ponovo korištene, iznajmljene, posuđene ili na bilo koji drugi način pokazane.

Detaljnije objašnjenje na koji način čuvamo vaše lične podatke je opisano ispod. Ako imate dodatnih pitanja, molimo vas ne oklijevajte da nas obavijestite.

Ne prikupljamo lične informacije korisnika koji pretražuju našu stranicu. Korisnici pretražuju stranicu anonimno. Analiziramo zapise sa naše stranice da bismo prikupili sumirane podatke —kao što je broj posjeta po stranici—i koristimo te podatke da poboljšamo kvalitet sadržaja koji je dostupan na našoj stranici. Takođe prikupljamo podatke koje nam dobrovoljno daju naši registrovani korisnici na nekim zaštićenim mjestima gdje se potrebno registrovati ili prijaviti na stranicu kao i u online trgovini. Ovi podaci se jedino koriste za interne svrhe. Institut za Rad ima vlastite standarde privatnosti. Ako se odlučite pridružiti ovoj zajednici, prihvatate odgovornost za podatke sa vašeg profila.

Zapisi sa naše stranice ne mogu dovesti do nečije lične identifikacije i mi ne pokušavamo da ih povežemo sa pojedincima koji pretražuju ovu stranicu. Pratimo korištenje materijala i posjete na stranici uz pomoć „kolačića“ (cookies), što je sastavni dio vašeg pretraživača. Nikakve lične informacije se ne prikupljaju uz pomoć kolačića. Umjesto toga, ove programske oznake bilježe informacije poput korisnikovog tipa pretraživača i sadržaja koji je korisnik posjetio na našoj stranici. Kolačići nam ne govore ko ste vi, vašu e-mail adresu ili bilo šta lično. Na vašem pretraživaču, možete odabrati da ne prihvatate kolačiće. Ako odaberete da ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći vidjeti sve dijelove naše stranice.

Neki dijelovi naše stranice mogu biti zaštićeni šifrom. U drugim odabranim dijelovima, koji mogu uključivati besplatno preuzimanje, bilten ili druge ponude, možemo vas pitati da nam date osnovne podatke prije nego što vam dozvolimo pristup ovom području. Ako je vaš izbor da se ne registrujete i uskratite nam ove podatke, moći ćete i dalje da se koristite glavninom sadržaja na stranici, ali nećete moći pristupiti dijelovima koji od vas traže da se registrujete.

Molimo vas da obratite pažnju na činjenicu da sve što napišete na našem blogu na byronkatie.com nije zaštićeno. Nadalje, ova stranica može sadržavati linkove koji vode na druge stranice. Mi nismo odgovorni za načine zaštite privatnosti ili sadržaja na tim stranicama.

Privatnost naših e-mail lista
Održavamo nekoliko e-mail lista kako bismo informisali zainteresovane stranke o Bajron Kejti, njenim događanjima, proizvodima i ostalome. Pojedinci moraju dobrovoljno tražiti da se pridruže našim e-mail listama tako što će se registrovati putem formulara ili na drugi način na našoj stranici dajući nam svoju e-mail adresu na nekom događaju, seminaru, u direktnoj e-mail prepisci ili putem drugog kanala. Mi nikome ne prodajemo, ne iznajmljujemo, ne posuđujemo, ne trgujemo i ne dajemo u najam adrese sa naših lista.

Možete tražiti da više ne primate naše e-mailove. Da biste to uradili, odgovorite na jedan od naših e-mailova i zatražite da vas skinemo sa liste ili pošaljite e-mail na webmaster@thework.com.

Ako imate dodatnih pitanja o ovoj pravnoj izjavi, praksi ove stranice ili vašem odnosu sa ovom stranicom, molimo da nas kontaktirate.

Usloviu korištenja

Ova stranica i sav materijal na njoj ne smije biti kopiran, reprodukovan, ponovo objavljen, postavljen na internet, emitovan, distribuisan ili korišten za stvaranje izvedenih radova bez prethodne pismene saglasnosti Byron Katie International (BKI), izuzev što vam BKI daje ne-ekskluzivnu, neprenosivu, ograničenu dozvolu da pristupite i prikažete internet stranice koje se nalaze u okviru ove stranice, isključivo na vašem kompjuteru i za vašu ličnu, nekomercijalnu upotrebu ove stranice. Ova dozvola data je pod uslovom da ne mijenjate sadržaj sa ove stranice; da sačuvate sva autorska prava, zaštitni znak i druga zakonom zaštićena obilježja; i da prihvatite sve propise, uslove i druge napomene koje su date uz ovaj materijal ili postavljene na ovu stranicu. Nezavisno od ovoga, bilo kakav sadržaj, tekstovi, audio snimci, slike i drugi materijali koju su dostupni za preuzimanje, pristupanje ili drugo korištenje sa ove stranice, a koji imaju sopstvena licencna prava, uslove korištenja i napomene će se voditi tim istim pravima, uslovima i napomenama.

Škola za Rad i
Program za sticanje ovlaštenja

Samo je jedna ovlaštena Škola za Rad i vodi je Bajron Kejti, koja vas poziva da iskoristite ovu moćnu priliku kako biste otkrili slobodu koja je moguća u svakom trenutku. Naredne internet stranice su ovlaštene stranice za Rad:

  • thework.com
  • byronkatie.com
  • instituteforthework.com
  • livewithbyronkatie.com
  • storeforthework.com

Svaka druga internet stranica koja prezentuje školu za Rad ili program za sticanje ovlaštenja za Rad je nezakonita. Mnogo ljudi na internetu danas reklamira radionice, kurseve ili treninge za Rad. Molim vas, ne dajte se zavarati ako naiđete na neovlašteni program za sticanje ovlaštenja za Rad. Facilitatori/treneri za Rad koji su svoje ovlaštenje dobili od Byron Katie International uvijek imaju Ovlašteni facilitator za Rad logo na svojoj stranici, što vam garantuje da je njihova ponuda zakonita. Radi vašeg lakšeg snalaženja i za zvaničnu verifikaciju, ponosno vam predstavljamo ove stranice i profile ovlaštenih facilitatora zajedno sa njihovim kontakt informacijama na thework.com/facilitators.php.

 

   

Certified Facilitators

Pogledajte sve ovlaštene facilitatore iz cijelog svijeta >>

-------

„Duhovni inovator za novi milenijum.“

Time magazine

-------

„Oštra ljubav Kejti poput lasera spaljuje sve iluzije.“

The Times of London

-------

„Rad Bajron Kejti je veliki blagoslov za našu planetu. Uzrok patnje je identifikacija sa našim mislima, 'priče' koje konstantno prolaze kroz naš um. Rad je poput dobro naoštrenog mača koji sasijeca iluziju i daje vam mogućnost da sami za sebe spoznate bezvremenu suštinu vašeg bića. Radost, mir i ljubav proizilaze odatle kao vaše prirodno stanje.“

Ekhart Tol
autor, Moć sadašnjeg trenutka

-------

„Bajron Kejti je jedna od istinki velikih i nadahnjujućih učitelja našeg vremena. Ona je meni lično bila od ogromne pomoći. Volim ovu veoma mudru ženu.“

Dr Vejn V. Dajer
autor, Inspiration (Inspiracija)

-------

U pismu iz Helsinkija (Finska), J.V. piše:

„…dva revolucionarna stručnjaka za bolni sindrom sa Univerziteta Stenford smatraju da je pristup koji praktikuje Kejti najbolji oblik kognitivne terapije. U najnovijem revidiranom petom izdanju knjige A Headache in the Pelvis (Glavobolja u karlici) (str. 326–330), koja je izašla u maju 2008, stenfordski psiholog Dr Dejvid Vajz i urolog Dr Rodni Anderson, navode racionalno-emotivnu terapiju Alberta Elisa i kognitivnu terapiju Arona Beka i onda pišu (njihov kurziv): 'Najbolje od kognitivne terapije, po našem mišljenju, sadržano je u Radu Bajron Kejti; Rad je način da razoružamo katastrofično razmišljanje putem procesa koji svako može sam da praktikuje. To je pristup koji mi preporučujemo.' Zatim opisuju proceduru, dodajući: 'Naš opis ovog procesa je rijetko dovoljan kako bi neko postao stručan u istome. Mi razgovaramo o ovom metodu u našim mjesečnim šestodnevnim klinikama. Informacije u vezi sa ovom vrstom kognitivne terapije se može naći na thework.com i u knjigama Bajron Kejti’.“

-------

„Učenje Bajron Kejti i svakodnevni život su čista mudrost. Njen Rad nam pokazuje put ka unutrašnjem miru, i ona nas usmjerava tamo, bez straha, neumoljivo i sa krajnjom velikodušnošću. Rijetko sam vidio nekog – uključujući i duhovne učitelje – ko oličava mudrost tako moćno poput Kejti u njenom strastvenom zagrljaju baš svakog trenutka.“

Roši Berni Glasman

-------

„Rad Bajron Kejti je predivna, transformativna metoda za svakog ko je zainteresovan za duhovni rast.“

Lama Surja Das
autor, Awakening the Buddha Within (Buđenje unutrašnjeg Bude)

-------

„Dragi Bože! Odakle je Bajron Kejti došla? Ona je zaista autentična! Njen Rad je čudesno djelotvoran – jednostavan lijek koji djeluje direktno na patnju koju sami sebi nepotrebno stvaramo. Ona ne traži od nas da vjerujemo u nešto, nego nam nudi iznenađujuće efektivan i jednostavan način da sasiječemo mrežu obmana u koju smo se sami zapleli.“

Dejvid Čedvik
autor, Crooked Cucumber: The Life and Zen Teaching of Shunryu Suzuki (Nakrivljeni krastavac: Život i zen učenje Šunrju Suzukija)

-------

„Zamislite da možete naći jednostavan način da obgrlite svoj život sa radošću, da prestanete da se sukobljavate sa realnošću i da postignete smirenost u sred haosa. To je ono što knjiga Voljeti ono što jeste nudi. To je ništa manje nego revolucionarni način da živite svoj život. Pitanje je: da li smo dovoljno hrabri da ga prihvatimo?“

Erika Jong

autor, Strah od letenja

-------