The Work of Byron Katie / The Work av Byron Katie

 
kochaj co masz!

Kłamstwa o miłości

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?


Evenemang

5–14 mars 2019
Skolan för The Work
Ojai, Kalifornien

6 –7 juli 2019
Stockholm, Sverige

12–21 juli 2019
Skolan för The Work
Bad Neuenahr, Tyskland

Se Evenemang för detaljer.

Material att ladda ner

 


 


Om Byron Katie

Byron Katie, grundare av The Work, har en uppgift: att lära människor hur de kan göra slut på sitt eget lidande. När hon vägleder människor genom den kraftfulla undersökningsprocess som hon kallar The Work, upptäcker de att deras stressande tankar – om livet, andra människor eller dem själva – radikalt förändras och deras liv blir aldrig desamma.

Baserat på Byron Katies direkta erfarenhet av hur lidande uppstår och upphör, är The Work en förbluffande enkel process, tillgänglig för människor i alla åldrar och från alla slags bakgrunder, och kräver inget mer än penna, papper och ett öppet sinne.

Genom denna process kan vem som helst lära sig att spåra lidande tillbaka till källan och avlägsna det där. Katie (som alla kallar henne) visar oss inte bara att alla problem i världen uppstår i vårt tänkande: hon ger oss verktyget för att öppna våra sinnen och befria oss själva.

Katie är författare av följande böcker:

Älska livet som det är (med Stephen Mitchell)

Behöver jag din kärlek? (med Michael Katz)

Tusen ord för glädje (med Stephen Mitchell)

Ifrågasätt dina tankar, förändra världen (Question Your Thinking, Change the World) (redigerad av Stephen Mitchell)

Vem skulle du vara utan din berättelse? (Who Would You Be Without Your Story?) (redigerad av Carol Williams)

Tiger-Tiger, är det sant? (Tiger-Tiger, Is It True?), (Katies första bok för barn, illustrerad av Hans Wilhelm)

Frid i nuet (Peace in the Present Moment) (av Byron Katie och Eckhart Tolle, med fotografier av Michelle Penn och förord av Stephen Mitchell)

Tillbaka upp

Hur The Work började

Byron Katie blev gravt deprimerad i 30-årsåldern. Under nästan tio års tid sjönk hon ständigt neråt i en spiral av raseri, självhat och konstanta självmordstankar; de sista två åren var hon ofta oförmögen att lämna sitt sovrum.

En morgon i februari 1986 gjorde hon en livsomvälvande upptäckt. Det finns olika namn för en sådan upplevelse. Katie kallar det att ”vakna upp till verkligheten”.

I det ögonblicket upptäckte hon,

att när jag trodde på mina tankar led jag, men när jag inte trodde på dem led jag inte, och att detta är sant för varje människa. Frihet är just så enkelt. Jag upptäckte att lidande är frivilligt. Jag fann en glädje inom mig som aldrig försvunnit, inte ens för ett ögonblick. Den glädjen finns i alla, alltid.

Hon insåg att vad som hade orsakat hennes depression inte var världen runt omkring henne, utan tankarna hon hade om världen. Istället för att utan framgång försöka ändra världen för att passa ihop med hennes tankar om hur den borde vara, kunde hon ifrågasätta dessa tankar och, genom att möta verkligheten som den är, uppleva ofattbar frihet och glädje. Som ett resultat blev denna sängbundna och självmordsbenägna kvinna omedelbart fylld med kärlek till allting livet för med sig.

The Work, Katies tankeundersökning, utvecklades inte ur denna upplevelse; hon säger att den vaknade upp med henne, som henne, den morgonen i februari 1986. De första människorna som gjorde The Work berättade att det hade förvandlat deras liv, och hon började snart få inbjudningar att lära ut processen offentligt.

Sedan 1986 har hon fört ut The Work till miljoner människor världen runt, vid gratis föreläsningar för allmänheten, på fängelser, sjukhus, kyrkor, företag, universitet och skolor, under helgkurser och hennes fantastiska nio dagar långa Skola för The Work och genom Institutet för The Work.

Tillbaka upp

 

Certified Facilitators

Se alla svensktalande certifierade handledare
>>


Se alla certifierade handledare från hela världen >>

-------

”En andlig nyskapare för det nya årtusendet.”
TIME magazine

-------

”Katies laserlika, tuffa kärleksfullhet bränner bort alla illusioner.”
The Times

-------

”Byron Katies The Work är en stor välsignelse för vår värld. Den grundläggande orsaken till lidande är identifikationen med våra tankar, de ’berättelser’ som hela tiden spelas upp i våra sinnen. Likt ett svärd skär The Work igenom illusionerna och gör det möjligt för dig att få en förstahandsupplevelse av din varelses innersta tidlöshet. Glädje, frid och kärlek utstrålar därifrån som ditt naturliga tillstånd.”
Eckhart Tolle
författare till Lev livet fullt ut

-------

”Byron Katie är en av de verkligt stora och inspirerande lärarna i vår tid. Hon har varit till enormt stor hjälp för mig personligen. Jag älskar denna mycket visa kvinna.”
Dr. Wayne W. Dyer
författare till Inspiration

-------

I ett brev från Helsingfors i Finland skriver J.V.:

”...två banbrytande experter på smärtsyndrom vid Stanfords universitet anser att Byron Katies tillvägagångssätt är den bästa formen av kognitiv terapi. I den nya omarbetade femte utgåvan av A Headache in the Pelvis (Huvudvärk i bäckenet) s 326-330, utgiven i maj 2008, hänvisar Stanfordpsykologen David Wise, Ph.D. och urologen Rodney Anderson, M.D. till Albert Ellis rationella emotiva beteendeterapi och Aaron Becks kognitiva terapi och skriver sedan (deras kursivering): ’Den bästa formen av kognitiv terapi, enligt vår mening, erbjuds genom The Work av Byron Katie, som tillhandahåller ett arbetssätt för att avväpna katastroftänkande med hjälp av en process som man kan göra själv. Detta är det arbetssätt som vi rekommenderar.’ De beskriver sedan tillvägagångssättet och tillägger: ’Vår beskrivning av denna process är sällan tillräcklig för att bli kompetent i den. Vi diskuterar den här metoden under de sex dagars kliniska undervisning vi håller varje månad. Specifik information om detta kognitiva terapeutiska arbete finns på thework.com och i Byron Katies böcker. ’”

-------

”Byron Katies lära och liv är ren visdom. Hennes Work visar oss vägen till inre frid, och hon vägleder oss dit, utan rädsla, obevekligt och med allra största generositet. Jag har sällan sett någon – andliga lärare inräknade – förkroppsliga visdom lika kraftfullt som Katie i sin passionerade omfamning av vart ögonblick.”
Roshi Bernie Glassman

-------

”Katies Work är en underbar, transformerande utövandeform för alla som är intresserade av andligt växande.”
Lama Surya Das
författare till Awakening the Buddha Within (Väck Buddhan inom dig)

-------

”Gode tid! Var kom Byron Katie ifrån? Hon är av den äkta varan. Hennes The Work är häpnadsväckande effektivt – ett enkelt, direkt motgift mot det lidande som vi skapar åt oss själva helt i onödan. Hon ber oss att inte tro på något, utan ger oss i stället ett förvånansvärt effektivt och enkelt sätt att skära igenom trasslet av vanföreställningar som vi omger oss med.”
David Chadwick
författare till Crooked Cucumber: The Life and Zen Teaching of Shunryu Suzuki (Sned gurka: Shunryu Suzukis liv och zenundervisning)

-------

”Tänk dig att du kunde hitta ett enkelt sätt att omfamna ditt liv med glädje, sluta göra motstånd mot verkligheten och uppnå ett inre lugn mitt i omvärldens kaos. Det är vad Älska livet som det är erbjuder. Den är inget mindre än ett revolutionerande sätt att leva sitt liv på. Frågan är: är vi djärva nog att ta till oss det?”
Erica Jong

författare till Rädd att flyga

-------

thework.com         Integritetsskydd och upphovsrätt
© 2018 Byron Katie International, Inc. Alla rättigheter förbehålls.