fbpx

Cine ai fi fără povestea ta?

Despre Byron Katie

Byron Katie, fondatoarea Lucrării (The Work), are un singur lucru de făcut: să-i înveţe pe oameni cum să pună capăt propriei suferinţe. Prin faptul că ea îndrumă oamenii prin puternicul proces de investigare numit Lucrarea, ei află că gândurile lor stresante despre viaţă, alţi oameni, sau ei înşişi, se transformă radical şi că vieţile lor sunt schimbate pentru totdeauna.

Bazată pe experienţa directă a lui Byron Katie despre cum este creată şi încheiată suferinţa, Lucrarea este un proces uimitor de simplu, accesibil oamenilor de toate vârstele si din toate mediile şi necesită doar un pix si o hârtie şi o minte deschisă.

Prin acest proces, oricine poate învăţa să-şi urmărească nefericirea până la sursă şi să o elimine acolo. Katie (cum îi spun toţi) nu doar ne arată că toate problemele din lume îşi au originea în gândirea noastră: ne oferă un instrument pentru a ne deschide mintea şi a ne elibera.

Cărţile lui Katie includ:

 • „Iubeşte ceea ce este” (cu Stephen Mitchell)
 • „Am nevoie de iubirea ta. Este adevărat?”
  (I Need Your Love—Is That True?) (cu Michael Katz)
 • „O mie de cuvinte pentru bucurie” (A Thousand Names for Joy) (cu Stephen Mitchell)
 • „Gândirea ta sub semnul întrebării” (Question Your Thinking, Change the World)
 • „Cum ai fi tu, fără povestea ta?” Who Would You Be Without Your Story?)
 • „Tigrişor-tigrişor, este adevărat?” (Tiger-Tiger, Is It True?), prima carte pentru copii de Byron Katie, ilustrată de
 • „Pace în momentul prezent” (Peace in the Present Moment) (încă nepublicată în română)

Cum a început Lucrarea

Byron Katie a devenit grav depresivă în jurul vârstei de 30 de ani. Pentru aproape un deceniu s-a adâncit in depresie, furie, dezgust de sine şi gânduri constante de sinucidere; în ultimii doi ani de depresie a fost deseori incapabilă să-şi părăsească dormitorul.

Dar, într-o dimineaţă din februarie 1986, a trăit o realizare care i-a schimbat viaţa. Există mai multe nume pentru o astfel de experienţă. Katie o numeşte „trezire la realitate”.

În acea clipă atemporală, spune ea:

Am descoperit că atunci când îmi credeam gândurile, sufeream, dar când nu le credeam, nu sufeream, şi că asta este valabil pentru toate fiinţele umane. Libertatea este chiar aşa de simplă. Am aflat că suferinţa este opţională. Am găsit o bucurie în mine care nu m-a părăsit niciodată, nici măcar pentru un moment. Acea bucurie este în toţi, întotdeauna.

A realizat că ceea ce îi cauza depresia nu era lumea din jurul ei, ci gândurile care le avea despre lume. În loc să încerce, fără speranţă, să schimbe lumea, astfel încât să se potrivească gândurilor ei despre cum ar trebui să arate, poate să investigheze aceste gânduri şi întâmpinând realitatea aşa cum este, să experimenteze o libertate şi o bucurie de neimaginat. Ca rezultat, femeia sinucigaşă, ţintuită în pat, a fost instantaneu umplută de iubire pentru tot ceea ce îi aduce viaţa.

Procesul lui Katie de autoinvestigare, numit Lucrarea, nu s-a dezvoltat din această experienţă, spune că s-a trezit o dată cu ea, ca fiind ea, în acea dimineaţă de februarie în 1986. Primii oameni care au făcut Lucrarea spun că le-a schimbat viaţa, iar curând primea invitaţii pentru a împărtăşi public acest proces.

Din 1986 a adus Lucrarea la milioane de oameni din toată lumea, la evenimente publice gratuite, în închisori, spitale, biserici, corporații, universităţi, şcoli, la worshopuri de weekend şi la uimitoarea şcoală pentru Lucrare de nouă zile.

Contact

Contacteaz-o pe Byron Katie aici. >>

Pune-ţi gândirea sub semnul întrebării și schimbă lumea
Cele o mie de nume ale bucuriei
Am nevoie de iubirea ta. Să fie oare adevărat?
Cine ai fi tu, fără povestea ta?
Iubeşte ceea ce este

Linia Fă Lucrarea

Sună şi fă Lucrarea cu facilitatorii noştri experimentaţi.

Downloaduri


Lucrarea în acţiune

Newsletter Sign-Up
 • Please enter the code.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.