fbpx

Cine ai fi fără povestea ta?


Nu am fost în viaţa mea atât de adânc şi pozitiv afectată. Nu doar programa a fost cel mai avansat curs în onestitate şi maturitate emoţională pe care l-am întâlnit, dar sincronizarea, conţinutul şi ordinea tuturor exerciţiilor au fost planificate cu atâta înţelepciune şi siguranţă încât curajul meu de a experimenta învăţăturile dincolo de teoretic, a fost întradevăr minunat.
– Michael L.

Am fost la multe seminarii şi retreaturi în viaţa mea, dar nu am fost niciodată la ceva proiectat cu atâta măiestrie, divers şi profund ca aventura acestui curs. Este uluitor şi dincolo de crezare. Ca rezultat, sunt mai clar, curat şi înţelept la a-mi trăi viaţa. Găsesc pur şi simplu imposibil să mai fiu victimă şi abilitatea mea în a facilita Lucrarea a devenit mult mai clară. La început, credeam că acest curs este scump, iar acum îl văd ca de nepreţuit. Acest fel de iubire nu poate fi cumpărat.
– M.O., Los Angeles

Experienţa mea cu Lucrarea: fenomenală. Am citit cartea, am folosit siteul, am folosit linia, am plătit pentru patru sesiuni. Nici un tip de terapie pe care am făcut-o sau facilitat-o nu se apropie de Lucrarea, în a-mi uşura durerea şi rezolvarea traumelor. Am fost psihoterapeut timp de 26 de ani. Mi-am închis şi părăsit biroul în septembrie 2007. Atunci am descoperit Lucrarea şi mi-a schimbat viaţa şi continuă să mă vindece. Când mă întorc din perioada de căutări, vreau să devin facilitator certificat al Lucrării.
– K.P., Arizona

Timpul şi bani necesari mi-au părut multe;aş fi putut merge în vacanţă în schimb. Dar ceva din mine mi-a zis să merg şi la sfârşit trebuia să râd: a FOST o vacanţă. Mi-a lăsat vacantă mintea, literar. Şi în loc să merg acasă cu suveniruri şi un bronz, am plecat acasă mai uşoară, mult mai uşoară şi nu m-a părăsit. Merge din ce în ce mai bine. Am învăţat cum să am o viaţă uşoară. Uimitor!
– A.B., California

Ceea ce iubesc cel mai mult la Şcoală, este viaţa mea de după Şcoală. Absenţa neliniştii mele constante este atât de dulce. Mă simt bine fiind eu acum. Chiar îmi place să fiu cu mine. Nu ştiu dacă este din cauza Şcolii şi poate este o coincidenţă, dar acum, doar şase luni mai târziu, sunt proaspăt logodită cu cel mai uimitor bărbat, m-am mutat într-o minunată casă într-un oraş frumos, iar serviciul meu este din ce în ce mai bun.
– S.M., Arizona

Şcoala pentru Lucrare

Aceasta este aventura extremă interioară. Spre deosebire de orice altă şcoală, aceasta nu este pentru a învăţa – este pentru a dezvăţa. O să petreci nouă zile renunţând la poveştile bazate pe frică, de care inocent, te-ai agăţat toată viaţa. Ar putea fi poveşti ca “Nu sunt destul de bun” sau “Am nevoie de un partener” sau “Nu o să trec niciodată peste asta” sau “Trebuie sa am controlul”. Cine ai fi fără acele poveşti stresante?

La Şcoală vei observa că poveştile tale sunt ale tuturor şi poveştile tuturor sunt ale tale. Vei fi binevenit într-o familie fericită, diversificată şi care te susţine, unde poţi fi tu însuţi, fără frica de a fi judecat, poate pentru prima dată în viaţa ta. Vei facilita Lucrarea (The Work) colegilor tăi în timp ce se deschid înspre ei. După aceea veţi schimba locurile şi ei vor face la fel pentru tine.

Aceasta este o experienţă de cufundare, o cufundare în libertate. Imaginează-ţi un loc unde poţi râde din adâncul bucuriei pe care nu ştiai vreodată că o ai, sau să plângi cu eliberarea durerii ţinute în interior şi să ştii că în ambele cazuri, eşti acceptat şi iubit pe deplin. Imaginează-ţi că persoana care stă lângă tine, cu care nu ai mai vorbit niciodată, te roagă să facilitezi Lucrarea ei şi că cincisprezece minute mai târziu, sunteţi prieteni care au absolută încredere unul în celălalt.

Programa Şcolii este un proces viu, care evoluează, care se schimbă o dată cu nevoile participanţilor şi pe baza experienţelor cu foşti studenţi. Katie este de asemenea învăţătorul şi studentul vostru, împărtăşind întrebări şi răspunsuri cu o deschidere rar întâlnită printre liderii de talia ei. Exerciţiile şi activităţile sunt proiectate pentru a reflecta transformarea prin care a trecut Katie, după trezirea la realitate. Vei lucra pe subiecte ca sex, imaginea trupului, adicţii, bani şi relaţii. Şi în fiecare caz, vei descoperi că nu eşti singur şi că nu ai de ce să-ţi fie teamă.

În fiecare zi la Şcoală, te poţi simţi mai liber şi mai fericit decât în ziua precedentă. Obiceiurile vechi pot cădea ca hainele învechite. Ai putea fi entuziasmat să te trezeşti pentru a nu pierde nici un moment din această provocare în desfășurare. S-ar putea să-ţi fie imposibil să nu le zâmbeşti oamenilor. O plimbare de dimineaţă, o cană de ceai, sau o plimbare pe holul hotelului îţi vor aduce aminte pentru totdeauna de timpul petrecut aici.

Când părăseşti Şcoala, s-ar putea să o vezi ca cele mai importante nouă zile pe care le-ai petrecut. Când ajungi în ziua 1, vii în spate cu bagajul de-o viaţă. Când pleci în dimineaţa zilei 10, vei trage o încărcătură mult mai uşoară. Cel mai important, vei ştii ce să faci ca bagajul să nu se împovăreze. Vei avea un nou angajament pentru a face Lucrarea sub formă de practică zilnică. Vei ştii cum să faci Lucrarea atât cu parteneri, cât şi cu tine însuţi. O dată întors în viaţa de zi cu zi, vei păstra legătura instantă cu comunitatea din toată lumea. Această este de fapt Şcoala Ta; este Şcoala la care vei aparţine întotdeauna.

Există o singură Şcoală pentru Lucrare autorizată şi este prezentată de Byron Katie prin Byron Katie Internaţional.

Richard Lawrence Cohen şi-a împărtăşit experienţa avută la Şcoală în “Şcoala pentru Lucrare: O relatare de Richard Lawrence Cohen“. (Fişier PDF)

“În prima seară a Şcolii, întreb câteodată participanţii ce vor să ducă acasă. Spun lucruri ca “Vreau să trăiesc fără teamă” sau “Vreau să fiu liber” sau “Vreau să fiu o persoană mai iubitoare” sau “Vreau să fiu mai puţin neliniştit legat de problemele mele” sau “Vreau să trăiesc fără teamă” sau “Vreau să fiu fericit, chiar dacă am un iubit sau nu”. La sfârşitul Şcolii, toţi spun că au găsit o cale să-şi încheie suferinţa şi că au primit mai mult decât vroiau la început. Oamenii revin atât de schimbaţi, încât familiile lor sunt recunoscătoare şi deseori uimite. Lucrarea s-a trezit în fiecare participant care vine cu mintea deschisă şi nu pot face nimic pentru a o opri. O dată ce aceste patru întrebări prind viaţă în interiorul tău, mintea ta devine clară şi astfel mintea pe care o proiectează devine clară. Asta este mai radical decât oricine îşi poate imagina”. ─ Katie

Întrebări frecvente

Cât de mult trebuie să fi făcut Lucrarea înainte să particip la Şcoală?

Nu este necesară experienţa anterioară în Lucrare. Unii dintre participanţi au făcut Lucrarea pe cont propriu de ani. Alţii nu au lucrat direct cu cele patru întrebări şi întoarcerile şi au auzit de Lucrare doar citind acest site, înainte cu câteva săptămâni de Şcoală. Destul de mulţi oameni participă la mai multe Şcoli de-a lungul anilor şi de fiecare dată participă alt student. Şcoala va avea un impact profund asupra ta, oriunde ai fi pe drumul tău. Şi nu există nici o problemă legată de vârstă. Aceasta este Şcoala Ta şi nu are categorii. Sunteţi doar tu şi cele patru întrebări, facilitate de colegii tăi şi de Katie.

Oricine se poate înscrie la Şcoala pentru Lucrare?

Da, iar copiii sub 18 ani trebuie însoţiţi de un părinte. Oricine cine poate răspunde celor patru întrebări poate beneficia de Şcoală. Nimeni nu este prea tânăr sau prea bătrân pentru a avea sentimente rănite, a fi confuz, sau frustrat, sau depresiv şi toţi merită să ştie cum să-şi rezolve durerea. Katie recomandă ca fiecare participant să citească Iubeşte ceea ce este înainte de a veni la Şcoală.

Cine va fi profesorul sau vor fi profesorii noştri?

Un cuvânt: Katie. Ea va sta cu voi toate cele nouă zile, conducând discuțiile, facilitând Lucrarea, va răspunde întrebărilor voastre, împărtăşind gândurile ei, înţelegerile ei, râsul ei şi lacrimile ei de gratitudine. Un staff uimitor de competent şi dedicat lucrează cu Katie, pentru a face Şcoala posibilă, făcând totul de la aranjarea luminii, până la a sta cu studenţii care au nevoie de facilitatori; dar stafful nu conduce sesiuni ale Şcolii.

Cu alte cuvinte, Şcoala nu este decât profesori. Vei fi propriul profesor, ridicându-te la nivele de înţelegere şi bucurie care te vor uimi. Fiecare coleg cu care vei lucra va fi profesorul tău, de asemenea, iar tu al lor. Lui Katie îi place să spună: “Eu sunt studentul vostru”. Şi vorbeşte serios.

Ce se întâmplă într-o zi obişnuită la Şcoală?

Te vei trezi devreme, ziua începe la 7. Te vei reuni cu tot grupul pentru două tipuri de meditaţii şi ocazional vei împărtăşi experienţele tale. După aceea, Katie va introduce un subiect de discuţie şi te va invita să completezi un chestionar legat de crezurile tale legate de acel subiect. S-ar putea să vă despărţiţi în perechi pentru a vă facilita unul pe celălalt, adică, să puneţi cele patru întrebări şi să ascultaţi cu acceptare necondiţionată. Pe măsura ce ziua se desfăşoară, vor mai fi chestionare pe probleme asemănătoare şi câteva exerciţii speciale pentru a te ajuta să-ţi aduci gândurile ascunse la suprafaţă. Ziua se termină la ora 21 sau mai târziu. Şi să nu fi surprins dacă vei fi entuziasmat pentru Lucrarea făcută în acea zi, atât de mişcat de propriile descoperiri, încât vei sta treaz până târziu cu noii tăi parteneri, discutând şi scriind ca nişte studenţi emoţionaţi, care, până la urmă, sunteţi!

De ce sunt zilele la Şcoală atât de lungi, de la ora 7 la 21?

Programa lui Katie este foarte bogată şi completă şi este dorinţa inimii ei ca toţi să primească ceea pentru ce au venit: propria libertate. Aşa că aşteptaţi-vă la ore lungi şi toate exerciţiile şi sesiunile sunt opţionale; aceasta este menţionat în fiecare zi. Cu excepţii foarte rare, participanţii îşi dau seama că nu se pot sătura de programă, este atât de fabuloasă (potrivit lor). Orele lungi sunt răspunsul lui Katie la cererile lor şi niciodată ceva care să fie impus lor, de către Katie.

De ce durează Şcoala nouă zile?

Prima şcoală a lui Katie a fost de două zeci şi opt de zile şi oamenilor le era dificil să plece de la servici şi din viaţa de zi cu zi pentru aşa o perioadă lungă. Mai târziu, la cerere, a redus Şcoala la patrusprezece zile. Totuşi, mai târziu, pentru că mulţi oameni care doreau să participe la Şcoală spuneau că nu pot lipsi decât o săptămână de la familiile lor, ea a redus cele patrusprezece zile la nouă, incluzând weekendul de dinainte si de după, pentru ca să poată oferi oamenilor cât mai mult din ceea ce putea da, într-un timp atât de scurt.

Care este programa Şcolii?

Mare parte a Lucrării tale la Şcoală va consta în a merge din ce în ce mai adânc cu ajutorul întrebărilor. În majoritatea timpului vei scrie răspunsurile pe chestionarul Judecă-ţi aproapele sau chestionarul Un singur gând o dată. În proces, vei câştiga o experienţă valoroasă în facilitarea celorlalţi în Lucrare. Facilitarea nu este psihoterapie; este doar Lucrarea făcută în perechi. Dar poate face o mare diferenţă în contextul experienţei tale în Lucrare, de asemenea extinderea comunităţii de colegi Lucrători.

O altă parte importantă a programei sunt exerciţiile pe care Katie le-a dezvoltat de-a lungul anilor pentru ca să te ajute să trăieşti Lucrarea în interiorul Şcolii. Aceste exerciţii sunt interpersonale; altele constau în întâlnirea cu tine însuţi. Aceste exerciţii se adresează subiectelor ca: frică şi teroare, moartea şi a muri, corpul fizic şi sănătate, bărbaţi şi femei, sex, prejudicii, Dumnezeu, durere, relaţii, dietă şi adicţii, de ce nu putem reuşi şi cum să reuşim. Plimbările ocazionale de asemenea fac parte din categoriile de exerciţii. Sunt provocatoare, distractive, sigure şi deseori îţi fac mintea praf. Surpriza este parte din aventură. Aşteaptă şi vei vedea.

Cum este viaţa socială la Şcoală?

Vei trăi şi lucra între două sute dintre cei mai fascinanţi, deschişi la minte, deschişi la inimă oameni din câţi ai cunoscut vreodată. Şi cu toţii vor fi serioşi în a face Lucrarea lor şi în a ţi-o facilita pe a ta. Interacţiunile tale vor fi atât de bogate încât le vei ţine minte pe multe dintre ele, toată viaţa. S-ar putea să ajungi să-ţi vezi colegii ca pe familia ta. Excursii? Petrecerea timpului la barul hotelului? Seri în oraş? Şcoala este mult mai bună de atât.

De unde vin studenţii?

Din toată lumea. La o Şcoală recentă din Los Angeles, am avut studenţi din Canada, Mexic, Argentina, Brazilia, Germania, Olanda, Franţa, Anglia, Irlanda, Scoţia, Ţara galilor, Elveţia, Danemarca, Norvegia, Spania, Portugalia, Italia, Rusia, Kazahstan, Israel, Liban, Arabia saudită, India, Pakistan, Indonezia, să nu mai spunem de Virginia de vest, Utah, Texas, Nebraska, Hawai… Am putea continua şi continua.

Cum este mâncarea?

Minunată! Te vei bucura de trei mese pe zi într-o sală mare de mese, alegând dintr-o mare varietate de feluri. Marea majoritate a felurilor sunt vegetariene şi deseori vegan. Ingrediente organice sunt folosite cât de des posibil, iar necesităţile dietetice ale indivizilor pot fi întâmpinate, dacă sunt prescrise de doctor. Micul dejun include ouă sau alte feluri consistente asemănătoare; una sau mai multe cereale calde; mai multe feluri de fructe proaspete şi uscate; şi lapte animal cât şi vegetal. Prânzul şi cina conţin cel puţin două feluri principale, o mare varietate de salate şi numeroase feluri de vegetale, legume şi grăunţe. Bucătarii noştri iubesc să îşi exprime creativitatea într-o aşezare atât de veselă ca a noastră.

Orele lungi, multele zile, izolarea; nu este asta caracteristic cultelor? Este Lucrarea un cult?

Nu, dacă prin “cult” înţelegi un grup de oameni care sunt îndoctrinaţi să accepte anumite crezuri. De fapt, Lucrarea este opusul unui “cult”, din moment ce scopul Lucrării este să investigheze crezurile. Le dă oamenilor o cale să gândească pe cont propriu, o cale de a-şi duce mintea înapoi. Nu are nimic de-a face cu înlocuirea vechilor crezuri cu unele noi sau să arate că orice crez este bun sau nu. Lucrarea este despre a deveni responsabil pentru “nespălarea creierelor” noastre de către gândurile negative care ne reţin de la sănătatea optimă, fericire şi productivitate pe care fiecare le merităm.

Aici este ceea ce Katie spune la începutul cărţii Iubeşte ceea ce este:

Ceea ce iubesc la Lucrare este că îţi permite să pătrunzi în interior şi să-ţi găseşti propria fericire, să experimentezi ceea ce deja există în tine, neschimbat, neclintit, veşnic prezent, veşnic în aşteptare. Nu este necesar nici un învăţător. Tu eşti învăţătorul pe care îl aşteptai. Tu eşti cel care poate pune capăt propriei tale suferinţe.
Deseori spun: “Nu crede nimic din ceea ce spun”. Vreau să descoperi ceea ce este adevărat pentru tine, nu pentru mine.

De ce sunt sfătuiţi participanţii să nu folosească emailul pe parcursul Şcolii?

Aceasta este metoda lui Katie de a-i ajuta pe participanţi să stea concentraţi pe ceea pentru ce au venit; propria libertate mai degrabă decât emailul lor, pentru nouă zile. Nu este o necesitate: este o sugestie. Este important pentru Katie ca participanţilor să li se ofere oportunitatea de a sta concentraţi pe propriul proces de investigare şi să nu fie distraşi de afaceri sau probleme familiale care nu sunt urgente, pentru nouă zile. (Orice mesaje urgente de la familie sau afaceri, ajung imediat la participanţi. Toate celelalte mesaje merg prin recepţie, la telefoanele din camerele participanţilor.)

Sunt participanţii la Şcoală obligaţi să împartă o cameră?

Nu. Unii preferă să aibă camere single. Este sugerat ca participanţii să aibă colegi de cameră şi să se cazeze cu cineva pe care nu cunosc, pentru că am observat că având un coleg necunoscut, deseori stârneşte gândurile stresante şi asta le dă şansa oamenilor să facă Lucrarea pe gânduri din cauza cărora sufereau toată viaţa. Exerciţiul cu colegul de cameră a transformat relaţia cu partenerii de viaţă, părinţii, copiii, partenerii de afaceri şi prietenii. Experienţa noastră este că până la finalul Şcolii de nouă zile, toţi cei care au avut un coleg au fost fericiţi că au avut unul. Şi deseori cei care au ales să nu aibă coleg, cred că dacă li s-ar oferi din nou oportunitatea, ar spune da.

Nu izolaţi membrii de societate, ca şi cultele?

Nu. Noi nu suntem un cult, iar participanţii noştri nu sunt membrii a nimic, decât o experienţă de nouă zile, dezvoltată de Katie pentru a crea vieţi mai bune. La culte, izolarea este completă, extinsă şi chiar permanentă. Participanţii Şcolii nu sunt izolaţi. Mai degrabă sunt invitaţi să beneficieze de preţioasele zile alături de Katie şi stafful ei şi să se concentreze pe programa Şcolii pentru nouă zile. După această experienţă de nouă zile, se întorc la vieţile lor de zi cu zi, cu o metodă de a rezolva orice probleme care pot apărea. Marea lor majoritate, asta este ceea ce ei înşişi spun, se întorc la vieţile lor mult mai fericiţi, buni, libere fiinţe umane. Acasă, sunt liberi să facă sau nu Lucrarea, după bunul plac. Nu contactăm participanţii decât dacă aceştia cer înscrierea în Institutul pentru Lucrare, sau dacă cer newsletterul nostru gratuit. Avem un program de îngrijire uimitor, care este gratuit şi este valabil pentru ei, dacă se înscriu ei înşişi. Şcoala este despre a fi total responsabil pentru tine, iar Katie sprijină asta pentru toate cele nouă zile şi pentru restul vieţii voastre.

Ce se întâmplă după ce absolv Şcoala?

Am dezvoltat un set de activităţi postabsolvire, constant în evoluţie, pentru a te ajuta să faci Lucrarea o parte permanentă din viaţa ta. Vei putea păstra legătura cu colegii tăi şi să adânceşti Lucrarea prin Institutul pentru Lucrare, o comunitate specială pentru absolvenţii Şcolii. Vei putea participa în parteneriate prin telefon,facilitarea Lucrării în schimburi (round-robin), conferinţe şi cercuri de investigare. Vei fi eligibil pentru a fi instruit pentru certificarea ca facilitator al Lucrării. Mulţi absolvenţi formează grupuri independente pentru a face Lucrarea în comunităţile lor sau prin telefon. Grupuri chat pentru absolvenţii Şcolii sunt de asemenea populare. Şcoala este un binevenit, în continuă extindere.

Cum îmi va ajuta profesia, participarea la Şcoală?

Aceia care fac parte din profesiile ajutătoare, sunt foarte impresionaţi de cât de repede şi eficient poate Lucrarea ajuta un client să deznoade o problemă care poate a rezistat terapiei pentru ani de zile. Veteranii de război care suferă de PTSD şi supravieţuitorii abuzurilor, s-au arătat remarcabil de abili în a se elibera pe ei înşişi, prin Lucrare, din anii, chiar deceniile, de suferinţă. Când tu, ca profesionist, când ajuţi un client să aibă o astfel de descoperire, vei avea una dintre cele mai mari împliniri pe care cineva le poate avea: bucuria de a ghida altă fiinţă umană spre libertate.

Şi dacă nu faci parte din nici o profesie ajutătoare? Dacă eşti o persoană de afaceri, un educator, un artist, un constructor, un student? Lucrarea te poate ajuta să faci faţă stresului care însoţeşte fiecare carieră: instrucţiuni la locul de muncă, incertitudini legate de vocaţie, amânare, suişurile şi coborâşurile succesului si eşecului. Lucrarea este educaţia decisivă, iar Şcoala Ta are campusuri în toate domeniile vieţii.

Cum îmi va schimba Şcoala viaţa?

Asta depinde de tine! Singurul lucru care poate fi spus cu siguranţă completă este că îţi va schimba viaţa şi întotdeauna într-un mod pozitiv. Marea majoritate a absolvenţilor noştri constată o bunăstare mentală şi chiar fizică, crescută. Abilitatea lor de a gestiona stresul este mult îmbunătăţită. Devin ascultători mai buni, comunicatori mai buni, prieteni mai buni, membri familiali mai buni. Devin mai creativi în faţa schimbărilor vieţii. În mod interesant, aceste salturi cuantice te pot lua prin surprindere. Te poţi găsi răspunzând calm la o situaţie care te deranja şi să te gândeşti: “Hei, mai de mult obişnuiam să îmi pierd cumpătul. Uită ce bine pot rezolva asta acum.” Cei iubiţi ar putea spune: “Wow, te-ai schimbat”. Şi cu cât faci mai mult Lucrarea, cu atât mai mult acest gen de realizări vor deveni o experienţă familiară.

Cât costă participarea la Şcoală?

Preţurile pentru toate evenimentele BKI sunt afişate pe pagina de înscriere a Magazinului nostru. Burse limitate sunt valabile-vezi mai jos >>

Pune-ţi gândirea sub semnul întrebării și schimbă lumea
Cele o mie de nume ale bucuriei
Am nevoie de iubirea ta. Să fie oare adevărat?
Cine ai fi tu, fără povestea ta?
Iubeşte ceea ce este

Linia Fă Lucrarea

Sună şi fă Lucrarea cu facilitatorii noştri experimentaţi.

Downloaduri


Lucrarea în acţiune

Newsletter Sign-Up
  • Please enter the code.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.