Kdo bi bil/a brez svoje zgodbe?

Delo v Slovenščini

PREDSTAVITEV

Delo Byron Katie (The Work of Byron Katie) je način, kako prepoznamo in izprašamo misli, ki povzročajo vse trpljenje na tem svetu. Je način, da najdemo mir v sebi in v svetu. Stari, mladi, zdravi, izobraženi, neizobraženi—kdorkoli z odprtim umom, lahko uporabi to Delo.

Byron Kathleen Reid je v svojih tridesetih postala resno depresivna, jezna, včasih paranoična in polna samomorilnih misli. Katie (tako jo vsi kličemo) zadnji dve leti več kot deset letnega temačnega obdobja velikokrat ni mogla zapustiti svoje postelje, obsedena od misli na samomor. Potem pa je nekega jutra iz globin svojega obupa, izkusila spoznanje, ki je za vedno spremenilo njeno življenje.

Katie je videla, da izhaja njeno trpljenje iz verjetja, da bi morale biti stvari drugačne kot so (»Moj mož bi me moral bolj ljubiti«, »Moji otroci bi me morali spoštovati »). Ko tovrstnim mislim ni verjela, je potem čutila mir. Ugotovila je, da trpljenja in depresije ni povzročal svet okoli nje, ampak njena prepričanja o svetu okrog nje. V preblisku spoznanja je Katie uvidela, kako gre naš poizkus—najti srečo—v napačni smeri. Namesto da bi brezupno poizkušali spreminjati svet, tako da bi ta ustrezal našim mislim in predstavam o tem, kakšen »bi moral biti«, lahko te misli preverimo oziroma izprašamo. Ko se srečamo z resničnostjo, tako kot je, izkušamo neverjetno svobodo in radost. Katie je razvila enostaven, a izjemno močen proces samo-izpraševanja, ki ga imenuje Delo in ki je naredilo to transformacijo praktično. Rezultat tega je bil, da se je prej samomorilna in zaležana ženska prebudila v stanje izpolnjeno z ljubeznijo do vsega, kar življenje prinaša.

Več>> Prevedni odlomki iz knjige Loving What Is
[Ljubiti kar je]

thework.com
byronkatie.com

Newsletter Sign-Up
  • Please enter the code.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.