Wil je werkelijk de waarheid weten?

The Work in het Nederlands

INTRODUCTIE

The Work van Byron Katie is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Iedereen met een open geest kan The Work doen.

Byron Kathleen Reid werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe en Katie (zoals zij genoemd wordt) was zelden in staat haar slaapkamer te verlaten. Toen, op een morgen ervaarde ze vanuit de diepste wanhoop een levensveranderend inzicht.

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofdeover de wereld om haar heen. In een flits van inzicht zag ze dat onze poging om geluk te vinden omgekeerd werkte—in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het ‘zou moeten’ zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken. En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Meer >> Het Kleine Boekje, dat enkele passages bevat uit Vier vragen die je leven veranderen

thework.com
byronkatie.com

Vraag jezelf vrij
Onderzoek je denken, verander de wereld
Vier vragen die je leven veranderen
Ik heb je liefde nodig, is dat waar?
Tijger-Tijger is het waar?
Gedachten die je vrijheid zullen geven
Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan
The Work op liefdesrelaties
Terug naar de realiteit [2 DVDs]
Een geliefde verliezen
Keer het om
The Work in Amsterdam: 2004 - Moeder (audioboek)

Doe The Work Hulplijn

Bel en doe The Work met onze ervaren begeleiders.

Downloads


The Work in actie