Wil je werkelijk de waarheid weten?

Stap samen met ons in het ultieme innerlijke avontuur. Tijdens de 9 daagse School kun je je bevrijden van alle op angst gebaseerde verhalen waaraan je je leven lang in alle onschuld hebt vastgeklampt. In de School zul je ontdekken dat je hierin niet alleen staat: jouw verhalen blijken ook andermans verhalen te zijn, en de verhalen van anderen zullen ook voor jou herkenbaar zijn. Je wordt bij dit proces ondersteund, zodat je – wellicht voor de eerste keer in je leven – volledig jezelf kunt zijn, zonder dat je bang hoeft te zijn om te worden veroordeeld.

Het programma van de 9-daagse School is een levend proces, dat zich steeds verder ontwikkelt. Het speelt in op de behoeften van de deelnemers en is gebaseerd op de ervaringen uit voorafgaande jaren. De oefeningen en activiteiten zijn zo ontworpen dat ze het veranderingsproces weerspiegelen dat Katie zelf heeft doorgemaakt toen ze zich in 1986 bewust werd van de realiteit. Je gaat aan de slag met allerlei thema’s, zoals relaties, angst, je lichaam, seks, verslaving en geld.

In de 9-daagse School dompel je je onder – je dompelt je onder in vrijheid. Over het algemeen voel je je elke dag vrijer en gelukkiger dan de dag ervoor. Oude gewoontes vallen vaak weg als versleten kledingstukken. Ook kan het goed zijn dat je ‘s ochtends gretig uit bed stapt, omdat je niets wilt missen van dit avontuur dat zich steeds verder ontvouwt.

De Amerikaanse School voor The Work wordt alleen in het Engels aangeboden.

Voor vragen kun je telefonisch contact met ons registratieteam opnemen: +1 805 444 5799, toets 1. Of stuur een e-mail naar registration@thework.com


Ik ben nog nooit in mijn leven zo diep en positief geraakt. Het programma was niet alleen de meest vergaande cursus in emotionele eerlijkheid en volwassenheid die ik ooit ben tegengekomen, maar ook de timing, inhoud en volgorde van alle oefeningen waren met zoveel wijsheid en veiligheid gepland, dat mijn moed om de lessen ook echt ter harte te nemen, wonderbaarlijk was.
— Michael L.

Ik heb in mijn leven veel workshops en retraites gevolgd maar nooit iets dat zo meesterlijk ontworpen, divers en diepzinnig is als deze avontuurlijke cursus. Het is verbazingwekkend en ongelooflijk. Het resultaat is dat ik veel helderder, zuiverder en wijzer ben in de manier waarop ik leef. Ik kan onmogelijk nog langer een slachtoffer zijn en mijn vaardigheid in het toepassen van The Work is vlijmscherp geworden. In het begin dacht ik dat deze cursus duur was, nu ervaar ik het als onbetaalbaar. Dit soort liefde kun je niet kopen.
— M.O., Los Angeles

Mijn ervaring met The Work — fenomenaal. Ik heb de boeken gelezen, de website gebruikt, de hulplijn gebeld en voor vier sessies betaald. Geen enkele vorm van therapie die ik deed of gaf komt in de buurt van The Work als het gaat om het verminderen van mijn pijn en het ontwarren van mijn trauma’s.
Ik ben al 26 jaar psychotherapeut. Ik kreeg een burn out en stopte in september 2007 mijn praktijk. Toen ontdekte ik The Work en het heeft mijn leven veranderd en het blijft me genezen. Wanneer mijn vrijwillige sabbatical voorbij is, wil ik gecertificeerd begeleider van The Work worden.
— K.P., Arizona

De tijd en het geld die ermee gemoeid waren, leken me erg veel, ik kon ervoor op vakantie. Maar iets in me zei me te gaan. Aan het einde moest ik lachen — het WAS een vakantie. Het heeft letterlijk mijn geest vrij gemaakt. En in plaats van naar huis te gaan met souvenirs en een bruin kleurtje ging ik lichter naar huis, heel veel lichter, en dat is gebleven. Het wordt alleen maar beter. Ik leerde om een gelukkig leven te leiden. Wonderlijk!
— A.B., Californië

Waar ik het meeste van geniet is mijn leven na de School. De afwezigheid van mijn vaste metgezel, onrust, is erg fijn. Ik voel me nu echt op mijn gemak en ben graag op mezelf. Ik weet niet of het door de School komt, misschien is het toeval maar nu, zes maanden later, ben ik net verloofd met een geweldige man, ben ik verhuisd naar een fantastisch huis in een prachtige stad en wordt mijn baan steeds leuker.
— S.M., Arizona

Over de School voor The Work

Dit is de ultieme innerlijke ervaring. In tegenstelling tot andere scholen in de wereld, gaat het hier niet over aanleren maar over afleren. Je brengt negen dagen door met het afleren van op angst gebaseerde verhalen die je in je onschuld, je hele leven bent blijven geloven. Het kunnen verhalen zijn zoals “ik ben niet goed genoeg” of “ik heb een partner nodig” of “ik kom hier nooit overheen” of “ik moet de controle hebben”. Wie zou je zijn zonder die stressvolle verhalen?

In de School ontdek je dat jouw verhaal ook het verhaal van anderen is, en dat de verhalen van anderen ook de jouwe zijn. Je wordt verwelkomd in een vreugdevolle, rijk gevarieerde, ondersteunende familie waar — misschien voor het eerst in je leven — je volledig jezelf kunt zijn, zonder angst voor veroordeling. Je begeleidt je klasgenoten bij het openstaan voor zichzelf en vervolgens wissel je van rol en doen zij hetzelfde voor jou.

De School voor The Work begint op vrijdag om 18.30 uur (registratie ter plekke is van 15.30 uur tot 17.30 uur). The School eindigt in de middag op de laatste dag.

Dit is een diepe ervaring, je onderdompelen in vrijheid. Stel je voor: een plek waar je kunt lachen met een diepe vreugde waarvan je niet vermoedde dat je die in je had. En waar je kunt huilen bij het loslaten van lang ingehouden verdriet, terwijl je weet dat je in beide gevallen totaal geliefd en geaccepteerd wordt. Stel je voor dat degene die naast je zit, en die je nog nooit gesproken hebt, je vraagt haar te begeleiden bij The Work en dat je vijftien minuten later vrienden bent die elkaar volledig vertrouwen.

Het programma van de School is een levend proces dat zich steeds verder ontwikkelt. Het verandert met de behoeften van deelnemers en is gebaseerd op de ervaringen van eerdere studenten. Katie zelf is zowel je leraar als je leerling. Ze doet mee in de vragen en antwoorden met een openheid die zeldzaam is voor leiders van haar niveau. De oefeningen en activiteiten zijn zo ontworpen dat ze de veranderingen weerspiegelen die Katie doormaakte na haar ontwaken in realiteit. Je werkt met onderwerpen zoals man-vrouw, je lichaamsbeeld, verslaving, geld en relaties. En steeds weer zul je ontdekken dat je niet alleen bent en nergens bang voor hoeft te zijn.

Tijdens de School kun je jezelf iedere dag vrijer en gelukkiger voelen. Oude gewoontes kunnen van je afvallen als versleten kleren. Misschien merk je dat je ‘s ochtends enthousiast opstaat om geen moment te missen van de uitdaging die zich aandient. Je kunt het misschien niet laten om naar mensen te glimlachen. Een ochtendwandeling, een kop thee of een wandelingetje door een hal van het hotel zullen je blijvend herinneren aan de dagen die je hier doorbracht.

Als je de School verlaat, is er een grote kans dat je het ervaart als de belangrijkste negen dagen die je ooit meemaakte. Als je op de eerste dag arriveert, sjouw je de bagage van een heel leven mee. Wanneer je op de ochtend van de tiende dag vertrekt, draagt je een veel lichtere last. En het belangrijkste is dat je weet hoe je kunt zorgen dat de bagage zich niet opnieuw opstapelt. Je hebt een nieuwe motivatie om The Work als dagelijkse oefening te gebruiken. Je weet hoe je The Work zowel met partners als met jezelf kunt doen. Terug in het dagelijkse leven blijf je in direct contact met onze wereldwijde gemeenschap. Dit is echt de School voor Jou — een school waar je je altijd thuis voelt.

Een boodschap van Katie:

“Op de eerste avond van de School, vraag ik soms aan de deelnemers wat zij mee naar huis willen nemen van De School. Ze zeggen dingen als ‘ik wil rust in mijn hoofd’ of ‘ik wil een liefdevoller mens zijn’ of ‘ik wil gelukkig zijn, met of zonder mijn partner’. Aan het einde van de School hoor ik keer op keer dat zij gevonden hebben waar zij naar op zoek waren. In feite komen zoveel mensen veranderd terug dat hun families compleet dankbaar zijn en soms zelfs verbijsterd over de veranderingen. De School werkt voor elke deelnemer die er met een open geest in komt. De resultaten zijn radicaler, overvloediger dan je je mogelijkerwijs kunt voorstellen.”

Veel gestelde vragen

Hoe lang moet ik The Work hebben gedaan voor ik aan de School kan deelnemen?

Er is geen eerdere ervaring met The Work nodig. Dit is de School van Jou en kent geen kwalificatie niveaus. Het is alleen jij, Katie, haar personeel, Katie’s briljante lesprogramma en de vier vragen begeleid door je schoolgenoten, Katie en haar personeel.

Kan iedereen zich inschrijven voor De School voor The Work?

Ja, en kinderen onder de 18 jaar moeten begeleid worden door een ouder. Iedereen die de vier vragen kan beantwoorden kan profijt hebben van de School. Niemand is te jong of te oud om gekwetst te zijn, verward te zijn of gefrustreerd, of gedeprimeerd, en iedereen verdient het te weten hoe om te gaan met hun eigen lijden. Katie raadt wel elke deelnemer aan voor zij naar de School komen Vier vragen die je leven veranderen te lezen.

Wie is onze leraar of leraren?

Twee woorden: Byron Katie. Zij zal de volle negen dagen bij je zitten, The Work begeleiden en haar bewustzijn delen. Competent en toegewijd personeel werkt met Katie samen om jouw School de krachtigst mogelijke ervaring te maken.

Anders gezegd: je zult je eigen leraar zijn, jezelf het inzicht geven dat alleen jij kunt brengen. Katie en haar personeel zijn er om je bij elke stap op de weg te ondersteunen. Iedere klasgenoot met wie je werkt is je leraar en jij bent dat voor hen.

Wat gebeurt er op een gemiddelde Schooldag?

De dag begint om 7.00 uur. De groep komt bij elkaar om te ontbijten en voor de ochtendmeditatie, welke gevolgd wordt door de gelegenheid om jouw inzichten te delen. Het programma voor de rest van de dag is: ochtendsessie, middagsessie, avondeten en avondsessie (voor hen die meer willen).

Voor details over het lesprogramma, lees deze Veel gestelde vragen.

Waarom zijn het in De School zulke lange dagen, van 7.00 uur tot 21.00 uur?

Katie’s lesprogramma is erg vol en grondig, en het is haar diepste verlangen dat iedereen krijgt waar hij of zij voor kwam: eigen vrijheid. Dus ga uit van lange uren, en alle oefeningen en sessies zijn optioneel – dit wordt elke dag duidelijk gemaakt. Buiten een paar zeldzame uitzonderingen ervaren deelnemers dat zij juist niet genoeg kunnen krijgen van het onderwijsprogramma, het is zo fantastisch (volgens hen). De lange uren zijn Katie’s antwoord op hun vragen, en nooit iets dat Katie hen oplegt.

Waarom duurt de School negen dagen?

Katie’s eerste School duurde achtentwintig dagen, en mensen vonden het lastig om zo lang van hun werk en leven weg te zijn. Later, op verzoek, heeft ze de School teruggebracht naar veertien dagen. Nog later, omdat zoveel mensen die de School wilden volgen zeiden dat ze slechts een week van hun familie weg konden, heeft ze de veertien dagen teruggebracht naar negen, inclusief het weekend ervoor en erna, zodat ze de mensen het meeste kon bieden wat zij mogelijkerwijs in zo’n korte tijd maar kon geven.

Wat is het lesprogramma van de School?

Het grootste deel van het lesprogramma op De School bestaat uit oefeningen die je helpen dieper en dieper te gaan in zelf-onderzoek. De meeste tijd zul je antwoorden schrijven op de werkbladen Oordeel over je naaste of Eén gedachte per keer. In dit proces zul je waardevolle ervaringen opdoen door de stressvolle gedachten te identificeren die de oorzaak zijn van jouw lijden en in het begeleiden van anderen met The Work. Begeleiden is geen psychotherapie, het is alleen The Work doen in tweetallen. Maar het kan een verrassend verschil maken in het kader van jouw Work ervaring.

Hoe ziet het sociale leven er uit op de School?

Je leeft met en werkt tussen een paar honderd van de meest fascinerende mensen met een open geest en een open hart die je ooit bent tegengekomen. Ze zijn serieus bezig met hun eigen Werk en het begeleiden van jouw Werk. Je ontmoetingen zijn zo waardevol dat je er vele van zult herinneren gedurende de rest van je leven. Het is goed mogelijk dat je je klasgenoten als familie gaat ervaren. Het bezoeken van bezienswaardigheden? Rondhangen in de bar van het hotel? ‘s Avonds op stap? De School is veel meer.

Waar komen de studenten vandaan?

Vanuit de hele wereld. In de meest recente School in Los Angeles hadden we studenten uit Canada, Mexico, Argentinië, Brazilië, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Schotland, Wales, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Spanje, Portugal, Italië, Rusland, Kazachstan, Israël, Libanon, Saoudi Arabië, India, Pakistan, Indonesië en niet te vergeten West Virginia, Utah, Texas, Nebraska, Hawaï… .

Hoe is het eten?

Geweldig! Je kunt genieten van drie maaltijden per dag in een grote eetzaal en kiezen uit veel variëteit aan gerechten. Het merendeel van onze gerechten is vegetarisch en vaak veganistisch. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van organische ingrediënten en aan individuele dieetverzoeken kan worden tegemoet gekomen, mits we ze van te voren weten en ze op doktersvoorschrift zijn. Het ontbijt bestaat uit eieren of een gelijkwaardig hartig gerecht. We serveren ook een of meer warme ontbijtgranen; verschillende verse en gedroogde soorten fruit; en zowel zuivel als niet-zuivel melksoorten. Lunch en diner bestaan elk uit minstens twee gangen, een uitgebreid aanbod van salades en verschillende bijgerechten zoals groenten en granen.

De lange uren, de vele dagen, de afzondering – is dat niet sektarisch? Is The Work een sekte?

Nee, wanneer je met “sekte” een groep mensen bedoeld die geïndoctrineerd worden om bepaalde overtuigingen te accepteren. Eigenlijk is The Work het tegenovergestelde van een “sekte”, omdat het hele doel van The Work is om overtuigingen te onderzoeken. Het geeft mensen een manier om voor zichzelf te denken, een manier om hun geest te heroveren. Het heeft niets te maken met het vervangen van oude ideeën voor nieuwe of het aanleren dat welk denkbeeld dan ook waar is of onwaar. The Work gaat over het onszelf ont-hersenspoelen van de negatieve gedachten die ons weerhouden van de optimale gezondheid, het geluk en de productiviteit waar ieder van ons recht op heeft.

Dit is wat Katie zegt aan het begin van Vier vragen die je leven veranderen:

Wat ik zo fantastisch vind van The Work is dat het je in staat stelt naar binnen te gaan en jouw eigen geluk te vinden; te ervaren wat al bestaat in jou, onveranderlijk, onverplaatsbaar, altijd aanwezig, altijd wachtend. Er is geen leraar nodig. Jij bent de leraar waar je op gewacht hebt. Jij bent degene die een einde kan maken aan je eigen lijden.

Ik zeg vaak: “Geloof niets wat ik zeg.” Ik wil dat je ontdekt wat waar is voor jou, niet voor mij.

Waarom worden de deelnemers geadviseerd niet te e-mailen gedurende de School?

Dit is Katie’s manier om de deelnemers te helpen gefocused te blijven op waar ze voor kwamen – hun eigen vrijheid in plaats van hun e-mail – voor negen dagen. Het is geen eis; het is een suggestie. Het is belangrijk voor Katie dat deelnemers de kans krijgen gefocused te blijven op hun eigen proces van onderzoek, en negen dagen niet afgeleid worden door zaken of niet dringende familie aangelegenheden. (Dringende boodschappen van familie of werk kunnen rechtstreeks aan de deelnemers worden doorgegeven via de hoteltelefoons op hun eigen kamers.)

Zijn de deelnemers verplicht een kamer te delen?

Nee. Sommige mensen kiezen voor een éénpersoonskamer. Het wordt aan de deelnemers voorgesteld om een kamer te delen en dit te doen met iemand die ze niet kennen, omdat we ervaren hebben dat een onbekende kamergenoot vaak stressvolle gedachten naar boven brengt, en dit geeft mensen een kans om The Work toe te passen op gedachten waaronder zij hun hele leven geleden hebben. De oefeningen met de kamergenoot hebben relaties met partners, ouders, kinderen, zaken partners en vrienden getransformeerd. Onze ervaring is dat tegen het einde van de negendaagse School iedereen die een kamergenoot had gehad, erg blij was dat hij of zij dit gedaan had. En degenen die gekozen hadden om geen kamergenoot te hebben, geven vaak aan, dat wanneer ze opnieuw de kans zouden krijgen, ze dit dan wel zouden doen.

Isoleer je leden niet van de maatschappij, zoals sektes doen?

Nee. De deelnemers in de School zijn niet geïsoleerd. Zij worden eerder uitgenodigd hun voordeel te doen met deze kostbare dagen met Katie en haar personeel en negen dagen gefocused te blijven op het lesprogramma. Na deze negendaagse lange ervaring, keren zij terug naar hun dagelijks leven, met een manier om om te gaan met welk probleem zich ook mag voordoen. De overweldigende meerderheid van hen – dit is wat zij zelf zeggen – keert terug naar hun leven als gelukkigere, aardigere, vrijere mensen. Thuis zijn ze vrij om The Work te doen of niet, net wat ze willen.

Wat gebeurt er nadat ik afstudeer aan de School?

Wij hebben een geweldig nazorgprogramma om je te helpen The Work een vast onderdeel van je leven te maken. Het is kosteloos en is beschikbaar voor ieder die kiest om zich hiervoor in te schrijven. Dit programma voorziet in telefooncirkels, conference calls en onze gratis hulplijn. Vele afgestudeerden vormen onafhankelijke groepen om The Work te doen in hun gemeenschap of via de telefoon. Chatgroepen voor afgestudeerden van de School zijn ook populair. De School is een zich constant uitbreidende uitnodiging. Diegenen die The Work willen invoegen in hun werk of die er hun werk van willen maken, bieden wij het Instituut voor The Work (Institute for The Work). Klik hier, voor meer informatie.

Hoe kan de School mij helpen in mijn beroep?

Mensen die werken in de hulpverlening zijn diep onder de indruk hoe snel en efficiënt The Work een cliënt kan helpen om een probleem te ontwarren dat soms jarenlange therapie kon weerstaan. Oorlogsveteranen met een oorlogstrauma en overlevenden van misbruik hebben bewezen opmerkelijk goed in staat te zijn om zich door middel van The Work te bevrijden van jarenlang lijden. Wanneer jij, als deskundige, een cliënt kan helpen zo’n doorbraak te ervaren, kun je een diepe voldoening ervaren: de vreugde een ander naar vrijheid te begeleiden.

En als je niet in de hulpverlenende sector werkzaam bent? Als je in zaken zit, onderwijzer bent, artiest bent, of een huisman of –vrouw, een student? The Work kan je helpen bij de stress die hoort bij iedere carrière: interacties op de werkvloer, onzekerheden over je talent of beroep, uitstelgedrag en de zorgen over succes en falen.

Hoe kan de School mijn leven veranderen?

Dat is aan jou! Het enige dat met compleet vertrouwen gezegd kan worden is dat wanneer je geest open staat voor onderzoek, de School je leven zal veranderen en altijd in positieve zin. De overgrote meerderheid van onze afgestudeerden vindt dat hun mentale en zelfs fysieke welzijn is toegenomen. Hun vermogen om stress aan te kunnen is aantoonbaar verbeterd. Ze worden betere luisteraars, communiceren beter, zijn betere vrienden, betere familieleden. Ze staan creatiever tegenover veranderingen die het leven met zich meebrengt. Zij kunnen zichzelf kalm zien reageren in situaties waar zij vroeger van streek van raakten. En hoe langer zij The Work blijven doen, hoe meer dit soort realisaties een vertrouwde ervaring worden.

The Work in actie

Newsletter Sign-Up
  • Please enter the code.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.