fbpx

Hvem ville du være uten din historie?

Om Byron Katie

Byron Katie, grunnleggeren av The Work, har én jobb: Å lære mennesker hvordan de kan gjøre slutt på sin egen lidelse. Når hun guider mennesker gjennom den virkningsfulle utforskingen kalt The Work, oppdager de at deres stressende overbevisning – om livet, andre mennesker eller dem selv – gjennomgår et radikalt skifte og at livet deres er endret for alltid.

The Work, som er basert på Byron Katies egen opplevelse av hvordan lidelse oppstår og forsvinner, er en bemerkelsesverdig enkel prosess, tilgjengelig for mennesker i alle aldre og med all slags bakgrunn og krever ikke annet enn penn og papir og et åpent sinn.

Gjennom denne prosessen kan alle lære å spore ulykkelighet til dens utspring og fjerne den der. Katie (som alle kaller henne) viser oss ikke bare at alle problemer i verden stammer fra vår egen tankegang; hun gir oss verktøyet til å åpne sinnet vårt og sette oss selv fri.

Katie er forfatter av tre bestselgere:

  • Elsk det som er (Loving What Is) (med Stephen Mitchell).
  • Trenger jeg din kjærlighet? (I Need Your Love—Is That True?) (med Michael Katz).
  • Gleden har tusen navn (A Thousand Names for Joy)(med Stephen Mitchell). (Ennå ikke oversatt til norsk.)
  • Om å utforske sin tankegang og forvandle verden(Question Your Thinking, Change the World) ble utgitt i 2007 (ennå ikke oversatt til norsk) og Hvem ville du være uten din historie? (Who Would You Be Without Your Story?) i 2008 (ennå ikke oversatt til norsk).
  • Tiger-tiger, er det sant? (Tiger-Tiger, Is It True?) er Katies første bok for barn; den er illustrert av Hans Wilhelm (ennå ikke oversatt til norsk).

Hvordan The Work begynte

Byron Katie fikk en alvorlig depresjon da hun var tidlig i tredveårene. I nesten 10 år var livet hennes en nedadgående spiral gjennom depresjon, raseri, selvhat og konstante tanker om selvmord; i de to siste årene var hun ofte ute av stand til å gå ut av soverommet.

Så en morgen i februar 1986 hadde hun en erkjennelse som endret livet hennes. Det er mange navn for en opplevelse som denne. Katie kaller den «å våkne opp til virkeligheten».

I et øyeblikk av ingen-tid, sier hun:

Jeg oppdaget at når jeg trodde på tankene mine, så led jeg, men når jeg ikke trodde på dem, led jeg ikke, og at det er sant for hvert eneste menneske. Så enkelt er frihet. Jeg oppdaget at lidelse er frivillig. Jeg oppdaget en glede inni meg som aldri har forsvunnet, ikke et eneste øyeblikk. Denne gleden er i alle, alltid.

Hun erkjente at det som hadde forårsaket depresjonen hennes, ikke var verden omkring henne, men de overbevisningene hun hadde om verden. I stedet for håpløse forsøk på å endre verden slik at den matchet hennes tanker om hvordan den skulle være, kunne hun utforske disse tankene, og ved å møte virkeligheten som den er, oppleve ubeskrivelig frihet og glede. Resultatet var at en sengeliggende suicidal kvinne på et øyeblikk ble fylt med kjærlighet til alt det livet bringer.

Katies selvutforskingsprosess The Work ble ikke utviklet fra denne opplevelsen; hun sier at den våknet med henne, som henne, denne februarmorgenen i 1986. De første menneskene som gjorde The Work fortalte at det hadde endret livet deres, og snart begynte hun å motta invitasjoner til å undervise i The Work-prosessen for et åpent publikum.

Siden 1986 har hun brakt The Work til hundretusener av mennesker over hele verden, ved gratis åpne arrangementer, i fengsler, sykehus, kirker, virksomheter, på universiteter, skoler, helgekurs og på den fantastiske nidagers The Work-skolen.

Kontakt

Kontakt Byron Katie her.

Tap av en kjær person (med norske undertekster)
Bitterhet og sjalusi (med norske undertekster)
Trenger jeg din kjærlighet?
Elsk det som er

Gjør The Work-telefonen

Ring og gjør The Work med våre erfarne fasilitatorer.

Nedlastinger


Newsletter Sign-Up
  • Please enter the code.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.