fbpx

Hvem ville du være uten din historie?

Jeg har aldri tidligere i mitt liv blitt så dypt og positivt berørt. Det var ikke bare det at The Work-skolen var det mest avanserte kurset i følelsesmessig ærlighet og modenhet jeg hadde opplevd, men timing, innhold og rekkefølge av øvelsene var planlagt med en slik visdom og trygghet at mitt eget mot til å oppleve den læren som finnes bortenfor det teoretiske var helt fantastisk.
− Michael L.

Jeg har vært på mange workshops og retreater i mitt liv, men jeg har aldri deltatt på noe så mesterlig designet, variert og dyptgående som det eventyret dette kurset er. Det er slående og utenfor fatteevne. Resultatet er at jeg er mer klar, renere og klokere til å leve livet mitt. Jeg finner det bokstavelig talt umulig å være et offer lenger, og min evne som fasilitator har blitt skarp som et barberblad. Opprinnelig syntes jeg at kurset var dyrt, nå ser jeg det som uvurderlig. Kjærlighet som denne kan ikke kjøpes.
− M.O., Los Angeles

Min erfaring med The Work – fenomenal. Jeg leste bøkene, brukte hjemmesiden, brukte Gjør The Work-telefonen, betalte for fire sesjoner. Ingen terapiform som jeg har prøvd eller utøvet kommer i nærheten av The Work når det gjelder smertelindring og traumehealing.
Jeg har vært psykoterapeut i 26 år. Jeg ble utbrent og forlot kontoret mitt i september 2007. Så fant jeg The Work, og det har endret livet mitt og fortsetter å heale meg. Når jeg vender tilbake fra min selvvalgte sabbat, ønsker jeg å bli sertifisert fasilitator i The Work.
− K.P., Arizona

Jeg syntes den tiden og det pengebeløpet som var involvert var stort – jeg kunne dra på ferie i stedet. Men noe i meg sa jeg skulle dra, og da det var over kunne jeg bare le – det VAR en ferie. Jeg tømte bokstavelig talt mitt sinn, og i stedet for å komme hjem med souvernier og en lekker brunfarge, kom jeg hjem lettere, så mye lettere, og det har ikke forsvunnet. Det blir bare bedre. Jeg lærte hvordan jeg får et lykkelig liv. Fantastisk!
− A.B., California

Det jeg elsker mest ved The Work-skolen er mitt liv etter The Work-skolen. Fraværet av min konstante følgesvenn av uro er så godt. Nå føler jeg meg virkelig vel med å være meg. Jeg kan faktisk like å være sammen med meg selv. Jeg vet ikke om det skyldes The Work-skolen, og kanskje er det tilfeldig, men nå, kun seks måneder senere er jeg nyforlovet med den mest fantastiske mann, jeg har flyttet inn i et vidunderlig hjem i en vakker by og jobben min blir bedre og bedre.
− S.M., Arizona

The Work-skolen

Dette er det ultimative indre eventyret. I motsetning til alle andre skoler i verden har The Work-skolen ikke til formål å lære deg noe – dens formål er at du avlærer noe. Du vil bruke ni dager på å gi slipp på angstbaserte historier som du i din uskyldighet har klynget deg til hele ditt liv. Det kan være historier som «Jeg er ikke god nok» eller «Jeg trenger en partner» eller «Jeg kommer aldri over det» eller «Jeg blir nødt til å beholde kontrollen». Hvem ville du være uten disse stressende historiene?

På The Work-skolen oppdager du at historiene dine er alle andre sine og at alle andres historier er dine. Du blir ønsket velkommen i en gledesfylt, støttende familie med alle typer mennesker, hvor du kan være fullt og helt deg selv uten å være redd for å bli fordømt, kanskje for første gang i ditt liv. Du vil fasilitere dine klassekameraters Work mens de åpner opp til seg selv. Deretter bytter dere plasser og de gjør det samme for deg.

Dette er en fordypningsopplevelse – en fordypelse i frihet. Forestill deg et sted hvor du kan le fra dybder av glede du ikke ante du hadde eller gråte med en forløsning av tilbakeholdt sorg og på samme tid vite at du er fullstendig elsket og akseptert om du gjør det ene eller det andre. Forestill deg at den personen som sitter ved siden av deg, som du aldri har snakket med før, spør om du vil fasilitere hennes Work og et kvarter senere er dere venner som stoler fullt og helt på hverandre.

Undervisningsplanen på The Work-skolen er en levende prosess i stadig utvikling som forandres med deltakernes behov og på basis av tidligere elevers erfaringer. Katie selv er både din lærer og din elev. Hun deler spørsmål og svar med en åpenhet som er sjelden blant ledere av hennes kaliber. Øvelser og aktiviteter er skapt som et speil på den forvandlingen Katie gjennomgikk etter sin oppvåkning til virkeligheten. Du vil arbeide med emner som kjønn, kropp, avhengighet, penger og forhold. Og i hvert tilfelle oppdager du at du ikke er alene, og at du ikke har noe å frykte.

For hver dag på The Work-skolen føler du deg kanskje mer fri og lykkelig enn dagen før. Kanskje faller gamle vaner vekk som tøy du vokser ut av. Kanskje du ikke kan vente med å komme opp om morgenen for ikke å gå glipp av et øyeblikk av den utfordringen som folder seg ut for deg. Kanskje er det umulig for deg å la være å smile til folk. En spasertur om morgenen, en kopp te eller en tur gjennom en hotellobby vil senere alltid minne deg om den tiden du tilbrakte her.

Når du drar fra The Work-skolen er det en stor sjanse for at du vil betrakte den som de aller viktigste ni dagene i livet ditt. Da du ankom dag én kom du med et helt livs bagasje. Når du om morgenen på dag 10 reiser igjen, reiser du med mye mindre vekt. Og det aller viktigste, du vet hvordan du unngår at bagasjen hoper seg opp igjen. Du har en ny intensjon om å gjøre The Work daglig. Du vet hvordan du gjør The Work med en partner så vel som på egenhånd. Og når du er tilbake i hverdagen din, vet du hvordan du holder kontakt med vårt verdensomspennende fellesskap. Dette er virkelig skolen om deg; det er en skole hvor du alltid vil høre til.

Det er bare en autorisert The Work-skole og den er presentert av Byron Katie gjennom Byron Katie International.

«På The Work-skolens første dag hender det at jeg spør deltakerne hva de ønsker å ta med seg hjem. De sier ting som «Jeg ønsker fred i sinnet» eller «Jeg ønsker å være fri» eller «Jeg ønsker å bli et vennligere menneske» eller «Jeg ønsker å være mindre bekymret over mine problemer» eller «Jeg ønsker å være mindre opptatt av meg selv» eller «Jeg ønsker å leve uten frykt» eller «Jeg ønsker å være lykkelig med eller uten en partner». Når The Work-skolen er over sier alle at de har funnet en måte for å gjøre slutt på sin egen lidelse, og at de fikk mer enn de opprinnelig kom for. Mennesker kommer ut så endret at familien deres er fullkomment takknemlig og ofte målløse av forundring. The Work har våknet inni enhver deltaker som kommer med et åpent sinn. Og det er ikke noe de kan gjøre som kan lukke det igjen. Når de fire spørsmålene først lever inni deg blir sinnet ditt klart, og derfor blir den verdenen du projiserer klar. Dette er mer radikalt enn noen kan forestille seg.» – Katie

Vanlige spørsmål

Hvor lenge bør jeg gjøre The Work før jeg deltar på The Work-skolen?

Det er ikke nødvendig å ha noen tidligere erfaring med The Work. Noen av våre deltakere har gjort The Work på egenhånd i årevis. Andre har aldri formelt arbeidet med de fire spørsmålene og helomvendingene og har kanskje først hørt om The Work et par uker før The Work-skolen ved å lese denne websiden. En del mennesker deltar på flere skoler opp gjennom årene, og hver gang deltar man som en ny elev. The Work-skolen vil ha en dyp innvirkning på deg uansett hvor du er på din reise. Og det er ikke et spørsmål om ansiennitet. Dette er skolen om deg og det er ingen karakterer. Det er bare deg og de fire spørsmålene, fasilitert av klassekameratene dine og av Katie.

Hvem er vår lærer eller våre lærere?

Med ett ord: Katie. Det er hun som følger dere gjennom ni hele dager, styrer diskusjoner, fasiliterer ditt Work, svarer på dine spørsmål, deler sine tanker, sine innsikter, sin latter og sine tårer av takknemlighet. En fantastisk kompetent, dedikert stab arbeider med Katie for å gjøre The Work-skolen mulig. De gjør alt fra å styre lyset til å sitte med deltakere som har bruk for fasilitatorer – men medhjelperne leder ikke undervisningen på The Work-skolen.

Sagt på en annen måte: The Work-skolen er ikke annet enn lærere. Du blir din egen lærer som løfter deg selv til nye nivåer av forståelse og glede som kan komme overraskende på deg. Enhver klassekamerat du arbeider med vil også være din lærer og du vil være deres. Katie pleier å si: «Jeg er din elev». Hun mener det.

Kan hvem som helst melde seg på The Work-skolen?

Ja, og barn under 18 år må ha med seg en forelder. Alle som kan svare på de fire spørsmålene kan ha et utbytte av The Work-skolen. Ingen er for ung eller for gammel til å ha sårede følelser, være forvirret eller frustrert eller deprimert, og alle fortjener å vite hvordan man kan forholde seg til sin smerte. Katie anbefaler at hver deltaker leser Elsk det som er før de kommer til The Work-skolen.

Hva skjer på en typisk dag på The Work-skolen?

Du vil stå tidlig opp – dagen starter kl. 7 om morgenen. Du møter resten av gruppen til ulike morgenmeditasjoner og deler innsikter i en avslappet atmosfære. Så kan det hende at Katie introduserer et emne til diskusjon og inviterer deg til å skrive et arbeidsskjema med overbevisningene dine om dette emnet. Kanskje går dere sammen to og to og fasiliterer hverandre – dvs. å stille de fire spørsmålene og lytte med ubetinget aksept. Utover dagen vil det komme flere arbeidsskjemaer på beslektede emner og noen spesielle øvelser som vil hjelpe deg med å få underliggende overbevisninger frem i lyset. Dagen slutter kl. 21 eller senere. Og du skal ikke bli overrasket hvis du har blitt så entusiastisk over dagens Work, så beveget av dine selverkjennelser, at du blir lenge oppe sammen med dine nye partnere og snakker og skriver som oppglødde elever – som dere er når alt kommer til alt!

Hvorfor er dagene på The Work-skolen så lange, fra 7 om morgenen til kl 21 om kvelden?

Katies undervisningsplan er veldig omfattende og grundig, og det er hennes hjertes ønske at alle får det de kom for: Sin egen frihet. Så forvent lange dager, og alle øvelser og sesjoner er frivillige – dette er gjort klart hver dag. Med noen veldig få unntak opplever deltakerne at de bare ikke kan få nok av undervisningsplanen, den er så fantastisk (i henhold til dem). De lange dagene er Katies svar på deres ønsker og aldri noe Katie presser på dem.

Hvorfor varer The Work-skolen i ni dager?

Katies første The Work-skoler varte i tjueåtte dager, og folk fant det vanskelig å være borte fra jobbene og hverdagslivene sine så lenge. Senere, på forespørsel, reduserte hun The Work-skolen til 14 dager. Enda senere, fordi så mange mennesker som ønsket å delta på The Work-skolen sa at de kunne klare bare en uke vekk fra sine familier, reduserte hun 14 dager til ni, inkludert en helg før og en helg etter så hun kunne gi folk alt det hun overhode kunne gi på så kort tid.

Hva er undervisningsplanen på The Work-skolen?

Det meste av ditt Work på The Work-skolen består av å gå dypere og dypere ved hjelp av de fire spørsmålene. For det meste vil du skrive svarene dine på Døm din neste arbeidsskjema eller En overbevisning av gangen arbeidsskjema. I prosessen vil du få verdifull erfaring i å fasilitere andre i The Work. Fasilitering er ikke psykoterapi; det er ganske enkelt å gjøre The Work parvis. Men det kan gi en overraskende forskjell i din Work-opplevelse, på samme måte som det utvider fellesskapet ditt med andre som gjør The Work.

En annen viktig del av undervisningsplanen består av øvelser som Katie har utviklet gjennom årene for å hjelpe deg med å leve The Work innenfor skolesituasjonen. Mange av øvelsene foregår mellom personer; andre består av møter med deg selv. Disse øvelsene handler om emner som angst og terror, død og å dø, fysisk kropp og helse, menn og kvinner, sex, fordommer, Gud, sorg, forhold, diett og avhengighet, hvorfor vi ikke får til ting, og hvordan vi får til ting. Forskjellige utflukter hører også med til denne kategorien av øvelser. De er utfordrende, morsomme, sikre og ofte overveldende. Overraskelsen er en del av eventyret. Vent og se!

Hvordan er det sosiale livet på The Work-skolen?

Du lever og arbeider blant et par hundre av de mest fasinerende, åpensinnete og åpenhjertige mennesker du noensinne har møtt. Og de vil alle være seriøse omkring sitt eget Work og om å fasilitere ditt. Deres samspill vil være så verdifullt at du vil huske mange av dem resten av livet. Kanskje kommer du til å betrakte dine skolekamerater som familie. Sightseeing? Henge i hotellbaren? En kveld på byen? The Work-skolen er så mye bedre enn det!

Hvor kommer deltakerne fra?

Fra hele verden. På en The Work-skole vi hadde i Los Angeles nylig hadde vi deltakere fra Canada, Mexico, Argentina, Brasil, Tyskland, Nederland, Frankrike, England, Irland, Skottland, England, Wales, Sveits, Sverige, Danmark, Norge, Spania, Portugal, Italia, Russland, Kasakhstan, Israel, Libanon, Saudi Arabia, India, Pakistan, Indonesia – for ikke å glemme West Virginia, Utah, Texas, Nebraska, Hawaii…. Vi kunne bare fortsette.

Hvordan er maten?

Veldig god! Du vil glede deg over tre måltider om dagen i en stor spisesal og du kan velge fra et bredt utvalg av retter. De fleste av rettene er vegetariske og ofte veganske. Det er brukt økologiske råvarer hvor det er mulig, og individuelle dietter kan ordnes hvis de er på legens anbefaling. Frokosten inkluderer eggeretter eller lignende, en eller flere typer grøt, forskjellige slags frisk og tørket frukt; samt melk både med og uten meieriprodukter. Lunsj består av minst to hovedretter, et stort utvalg av salater og diverse mindre retter med grønnsaker, bønner og korn. Våre kokker elsker å utrykke kreativiteten sin i en setting så full av glede som vår.

De lange og mange dagene, isolasjonen – er ikke det sektaktig? Er The Work en sekt?

Nei, ikke hvis du med «sekt» mener en gruppe mennesker som er indoktrinert til å akseptere spesielle overbevisninger. Faktisk er The Work det motsatte av en «sekt» siden hele meningen med The Work er å stille spørsmål ved alle overbevisninger. Det gir folk en måte for å tenke selv, til å ta sitt eget sinn tilbake. Det har ingenting å gjøre med å erstatte gamle overbevisninger med nye overbevisninger eller å lære bort at noen overbevisninger er sanne eller ikke sanne. The Work handler om å ta ansvar for å avhjernevaske oss selv fra de negative tankene som forhindrer oss i å ha en optimal helse, lykke og produktivitet som hver av oss fortjener.

Her er hva Katie sier i begynnelsen av Elsk det som er:

Det jeg liker aller best med The Work er at det gjør det mulig å gå inn i deg selv og bli mer tilfreds, bli kjent med det som allerede ligger i hver enkelt av oss, uforanderlig, ubevegelig, alltid tilstedeværende, alltid ventende. Du trenger ingen lærer. Du er selv den læreren du har ventet på. Det er du selv som kan gjøre slutt på dine egne problemer.
Jeg pleier å si «Ikke tro på noe av det jeg sier.» Jeg vil at du selv skal oppdage hva som er sant for deg, ikke for meg.

Hvorfor er deltakerne anbefalt å ikke bruke e-post i løpet av The Work-skolen

Dette er Katies måte å støtte deltakerne i å være fokuserte på det de kom for – sin egen frihet, heller enn sin e-post – i ni dager. Det er ikke et krav; det er et forslag. Det er viktig for Katie at deltakerne er tilbudt muligheten til å være fokusert på sin egen utforskingsprosess og ikke bli distraherte av jobb eller ikke-kritiske familieforhold i ni dager. (Krisemeldinger fra familie eller jobb kommer til deltakerne umiddelbart. Alle andre beskjeder går gjennom hotellresepsjonen og blir lagret på deltakernes telefoner på rommene deres.)

Må deltakerne på The Work-skolen dele rom?

Nei. Noen deltakere velger å ha eget rom. Det er anbefalt at deltakerne har en romkamerat og at de deler rom med en de ikke kjenner, fordi vi har funnet ut at en ukjent romkamerat ofte vekker stressende tanker og at dette gir folk en mulighet til å gjøre The Work på tanker som de har lidd under hele livet. Romkameratøvelser har transformert forhold til ektefeller, foreldre, barn, kollegaer og venner. Vår erfaring er at på slutten av The Work-skolen på ni dager er alle som hadde en romkamerat veldig fornøyd med at de hadde det. Og ofte føler de som valgte å ikke ha en romkamerat at de ville si ja hvis de hadde hatt muligheten igjen.

Isolerer du ikke medlemmer fra samfunnet slik sekt gjør det?

Nei. Vi er ikke en sekt, og våre deltakere er ikke medlemmer av noe annet enn en nidagers lang erfaring utviklet av Katie for å skape vennligere liv. I sekter er isolasjonen fullstendig, langvarig og til og med permanent. Deltakerne i The Work-skolen er ikke isolerte. De er snarere inviterte til å dra nytte av disse verdifulle dagene med Katie og hennes stab og å forbli fokusert på undervisningsplanen i ni dager. Etter denne nidagers opplevelsen kommer de hjem til sine hverdager med en ny måte å forholde seg til ethvert problem som måtte oppstå. Det overveldende flertallet av dem – det er hva de selv sier – kommer tilbake til sine liv som mye lykkeligere, vennligere og friere mennesker. Hjemme kan de gjøre The Work hvis de vil eller la være, som de ønsker. Vi kontakter ikke deltakere med mindre de ber om å bli tatt opp i The Work-instituttet eller om de ber om å motta vårt gratis nyhetsbrev. Vi har riktignok et flott aftercare-program, uten kostnader, og er tilgjengelige for dem som melder seg på selv. The Work-skolen handler om at du tar totalt ansvar for deg selv, og Katie støtter dette gjennom alle de ni dagene og for resten av livet ditt.

Hva skjer etter at jeg er ferdig med The Work-skolen?

Vi har laget et sett med etterskoleaktiviteter i stadig utvikling som kan støtte deg i å gjøre The Work til en permanent del av livet ditt. Du kan holde kontakten med klassekameratene dine ved like og få en dypere opplevelse av The Work på «The Work-instituttet», et spesielt samlingssted for dem som har gått på The Work-skolen. Du vil ha mulighet til å få telefonpartnere og round-robinsesjoner, delta på telefonkonferanser og i «inquiry circles». Du kan delta i sertifiseringsprogrammet for The Work-fasilitatorer. Mange av deltakerne lager uavhengige grupper for å gjøre The Work i sitt område eller over telefon. Det er også populært med chattegrupper for de som har gått The Work-skolen. Skolen ønsker deg velkommen på stadig nye måter.

Hvordan vil det hjelpe meg i jobben min å delta på The Work-skolen?

Folk som arbeider med å hjelpe andre, er dypt imponerte over hvor raskt og effektivt The Work kan hjelpe en klient med å løse opp problemer som har motstått terapi i årevis. Krigsveteraner med posttraumatisk stress og mennesker som har overlevd misbruk har bevist at det er mulig for dem å frigjøre seg fra års, ja selv tiår med lidelse gjennom The Work. Når du som profesjonell hjelper en klient til å oppleve et slikt gjennombrudd, vil du selv erfare en av de dypeste former for mening noen kan ha: gleden av å guide et annet menneske til frihet.

Og hvis jobben din ikke er å hjelpe andre? Hvis du er i næringslivet, er lærer, kunstner, hjemmeværende, elev? The Work kan hjelpe deg med å håndtere det stresset som oppstår i enhver karriere: samarbeid på arbeidsplassen, usikkerhet om man er havnet på det rette stedet når man hele tiden utsetter det som SKAL gjøres, svingningene mellom suksess og fiasko. The Work er den ultimative utdannelsen, og skolen om deg har læresteder i alle områder av livet.

Hvordan vil The Work-skolen endre livet mitt?

Det er opp til deg selv! Det eneste som med full sikkerhet kan sies er at det vil endre livet ditt og alltid til det bedre. Det store flertallet som går The Work-skolen synes at både deres mentale og fysiske tilstand er blitt bedre. De er blitt mye bedre til å håndtere stress. De har blitt bedre til å lytte og kommunisere, bedre venner og bedre familiemedlemmer. De blir mer kreative når de står overfor livets forandringer. Interessant nok kan disse kvantesprangene komme som en overraskelse. Kanskje oppdager du at du reagerer helt rolig i en situasjon som pleide å ryste deg, og tenker: «Tidligere ville jeg friket helt ut. Se hvor bra jeg håndterer det nå.» De som elsker deg, sier kanskje: «Du er forandret.» Og jo lenger du fortsetter med The Work, jo vanligere vil den slags opplevelser bli.

Hvor mye koster The Work-skolen?

Alle priser for Byron Katie International sine arrangementer finner du på påmeldingssiden i butikken vår. Det er begrenset mulighet for legater.

Tap av en kjær person (med norske undertekster)
Bitterhet og sjalusi (med norske undertekster)
Trenger jeg din kjærlighet?
Elsk det som er

Gjør The Work-telefonen

Ring og gjør The Work med våre erfarne fasilitatorer.

Nedlastinger


Newsletter Sign-Up
  • Please enter the code.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.