The Work of Byron Katie /  Lucrarea de Byron Katie

 Pune-ţi gândirea sub semnul întrebării și schimbă lumea

Cele o mie de nume ale bucuriei

Cine ai fi tu, fără povestea ta?

Cine ai fi tu, fără povestea ta?

Iubeşte ceea ce este

Evenimente

5–14 martie 2019
Şcoala pentru Lucrare
Ojai, California

12–21 iulie 2019
Şcoala pentru Lucrare
Bad Neuenahr, Germania

Vezi Evenimente pentru detalii

Downloaduri

 


 


Despre Byron Katie

Byron Katie, fondatoarea Lucrării (The Work), are un singur lucru de făcut: să-i înveţe pe oameni cum să pună capăt propriei suferinţe. Prin faptul că ea îndrumă oamenii prin puternicul proces de investigare numit Lucrarea, ei află că gândurile lor stresante despre viaţă, alţi oameni, sau ei înşişi, se transformă radical şi că vieţile lor sunt schimbate pentru totdeauna.

Bazată pe experienţa directă a lui Byron Katie despre cum este creată şi încheiată suferinţa, Lucrarea este un proces uimitor de simplu, accesibil oamenilor de toate vârstele si din toate mediile şi necesită doar un pix si o hârtie şi o minte deschisă.

Prin acest proces, oricine poate învăţa să-şi urmărească nefericirea până la sursă şi să o elimine acolo. Katie (cum îi spun toţi) nu doar ne arată că toate problemele din lume îşi au originea în gândirea noastră: ne oferă un instrument pentru a ne deschide mintea şi a ne elibera.

Cărţile lui Katie includ:

„Iubeşte ceea ce este” (cu Stephen Mitchell)

„Am nevoie de iubirea ta. Este adevărat?”
(I Need Your Love—Is That True?) (cu Michael Katz)

„O mie de cuvinte pentru bucurie” (A Thousand Names for Joy) (cu Stephen Mitchell)

„Gândirea ta sub semnul întrebării” (Question Your Thinking, Change the World)

„Cum ai fi tu, fără povestea ta?” Who Would You Be Without Your Story?)

„Tigrişor-tigrişor, este adevărat?” (Tiger-Tiger, Is It True?), prima carte pentru copii de Byron Katie, ilustrată de

„Pace în momentul prezent” (Peace in the Present Moment) (încă nepublicată în română)

Începutul paginii

Cum a început Lucrarea

Byron Katie a devenit grav depresivă în jurul vârstei de 30 de ani. Pentru aproape un deceniu s-a adâncit in depresie, furie, dezgust de sine şi gânduri constante de sinucidere; în ultimii doi ani de depresie a fost deseori incapabilă să-şi părăsească dormitorul.

Dar, într-o dimineaţă din februarie 1986, a trăit o realizare care i-a schimbat viaţa. Există mai multe nume pentru o astfel de experienţă. Katie o numeşte „trezire la realitate”.

În acea clipă atemporală, spune ea:

Am descoperit că atunci când îmi credeam gândurile, sufeream, dar când nu le credeam, nu sufeream, şi că asta este valabil pentru toate fiinţele umane. Libertatea este chiar aşa de simplă. Am aflat că suferinţa este opţională. Am găsit o bucurie în mine care nu m-a părăsit niciodată, nici măcar pentru un moment. Acea bucurie este în toţi, întotdeauna.

A realizat că ceea ce îi cauza depresia nu era lumea din jurul ei, ci gândurile care le avea despre lume. În loc să încerce, fără speranţă, să schimbe lumea, astfel încât să se potrivească gândurilor ei despre cum ar trebui să arate, poate să investigheze aceste gânduri şi întâmpinând realitatea aşa cum este, să experimenteze o libertate şi o bucurie de neimaginat. Ca rezultat, femeia sinucigaşă, ţintuită în pat, a fost instantaneu umplută de iubire pentru tot ceea ce îi aduce viaţa.

Procesul lui Katie de autoinvestigare, numit Lucrarea, nu s-a dezvoltat din această experienţă, spune că s-a trezit o dată cu ea, ca fiind ea, în acea dimineaţă de februarie în 1986. Primii oameni care au făcut Lucrarea spun că le-a schimbat viaţa, iar curând primea invitaţii pentru a împărtăşi public acest proces.

Din 1986 a adus Lucrarea la milioane de oameni din toată lumea, la evenimente publice gratuite, în închisori, spitale, biserici, corporații, universităţi, şcoli, la worshopuri de weekend şi la uimitoarea şcoală pentru Lucrare de nouă zile.

Începutul paginii

Contact

Contacteaz-o pe Byron Katie aici. >>

Începutul paginii

 


Lucrarea în acţiune

Love Parade
Corpul

Mother and Son
Mama și fiul

Mother and Son
centrul medical


psiholog


sănătate

Certified Facilitators
Vezi toţi
facilitatorii certificaţi din jurul lumii
. >>

-------

„Un inovator spiritual pentru noul mileniu.”
Revista Time

-------

„Iubirea lui Katie arde ca laserul toate iluziile.”
Ziarul The Times Londra

-------

„Lucrarea de Byron Katie este o mare binecuvântare pentru planeta noastră. Cauza de bază a suferinţei este identificarea cu gândurile noastre, „poveştile” care ne trec continuu prin minte. Lucrarea acţionează ca o sabie ascuţită care taie acea iluzie şi îţi permite să-ţi cunoşti singur esenţa nemărginită a fiinţei tale. Bucurie, pace şi iubire se emană din ea, ele fiind starea ta naturală.”
Eckhart Tolle
autor, Puterea prezentului

-------

„Byron Katie este unul dintre marii şi inspiraţii învăţători ai timpurilor noastre. Mi-a fost de mare ajutor mie personal. Iubesc această femeie foarte înţeleaptă.”
Dr. Wayne W. Dyer
autor, Inspiraţie (Inspiration)

-------

Într-o scrisoare din Helsinki, Finlanda, J.V. scrie:

„…doi experţi în simptomele durerii de la universitatea Stanford consideră abordarea lui Byron Katie cea mai bună formă de terapie cognitivă. În noua şi revizuita ediţie numărul 5 a revistei “A Headache in the Pelvis” [O durere de cap în pelvis] (p. 326-330), care a apărut în mai 2008, profesorii de la universitatea Stanford, doctorul în psihologie David Wise si urologul Rodney Anderson, fac referire la RET a lui Albert Ellis şi terapia cognitivă introdusă de Aaron Beck, şi comentează: “Cea mai bună formă de terapie cognitivă, în opinia noastră, este oferită de Lucrarea de Byron Katie, care acţionează ca o dezarmare a gândirii catastrofice, ea putând fi practicată pe cont propriu. Aceasta este abordarea pe care noi o recomandăm.” După care descriu procesul, si adaugă: ”Descrierea procesului, făcută de noi, nu este deloc suficientă pentru a deveni priceput la Lucrare. Noi discutăm despre această metodă în clinica noastră de practică. Informaţii specifice despre această terapie cognitivă puteţi găsi pe siteul thework.com/romana şi în cărţile scrise de Byron Katie.”

-------

„Învăţăturile lui Byron Katie si viaţa de zi cu zi sunt pură înţelepciune. Lucrarea ei ne arată calea spre pace interioară, iar ea ne îndrumă acolo, fără frică, fără oprire şi cu cea mai mare generozitate. Rar am văzut pe cineva, învăţători spirituali incluzând, care să deţină atât de multă înţelepciune ca şi Katie, în îmbrăţişarea ei pasională a fiecărui moment.”
Roshi Bernie Glassman

-------

„Lucrarea lui Katie este o practică minunată şi transformativă pentru oricine interesat de evoluţia spirituală.”
Lama Surya Das
autor, Trezirea lui Buddha interior (Awakening the Buddha Within)

-------

„Doamne! De unde a apărut Byron Katie? Este minunată. Lucrarea ei este de un mare efect, simplă, un antidot direct pentru suferinţa inutilă pe care o creăm pentru noi. Ne cere să nu credem nimic, dar ne dă o metodă eficientă şi simplă prin care putem tăia încurcătura iluziei în care ne înfăşurăm.”
David Chadwick
autor, Zen aici şi acum. Învăţăturile lui Shunryu Suzuki

-------

„Să presupunem că ai găsi o cale simplă prin care să-ţi îmbrăţişezi viaţa cu bucurie, să nu te mai cerţi cu realitatea şi să fii liniştit în mijlocul haosului. Asta este ce «Iubeşte ceea ce este» îţi oferă. Este nici mai mult nici mai puţin decât un mod revoluţionar de a-ţi trăi viaţa. Întrebarea este: suntem suficient de curajoşi să îl acceptăm?”
Erica Jong

autor, Frica de zbor (Fear of Flying)

-------

thework.com         Declaraţie de confidenţialitate
© 2018 Byron Katie International, Inc. Toate drepturile rezervate.