Hvem ville du være uden din historie?

Hvad er The Work? 

The Work er en enkel og alligevel virkningsfuld undersøgelse som lærer dig at identificere og stille spørgsmål ved de stressfulde tanker der forårsager alverdens lidelse. Det er en måde til at forstå hvad der gør dig ondt, og til at håndtere dine problemer med klarhed.

Mennesker der vedholdende laver The Work, fortæller om resultater der ændrer deres liv.

 • Lettelse af depression: Find mening, selv glæde, i situationer der før var ødelæggende.
 • Få mindre stress: Lær at leve med mindre uro og angst.
 • Skab forbedringer i dine forhold: Oplev en dybere forbindelse og intimitet med din partner, dine forældre, dine børn og med dig selv.
 • Formindsk vrede: Forstå hvad der gør dig vred og forurettet, og bliv mindre reaktiv, sjældnere og mindre intenst.
 • Øget mental klarhed: Lev og arbejd mere intelligent og effektivt, med integritet.
 • Mere energi: Mærk en følelse af vedvarende energi og velbefindende.
 • Få fred: Opdag hvordan du bliver en der ”elsker det som er.”

Hvordan man laver The Work

Den enkleste made at lave The Work på er beskrevet nedenfor:

1

Døm din nabo

I tusinder af år har vi lært at vi ikke må dømme andre, men vi gør det stadig hele tiden—hvordan vores venner burde opføre sig, hvem vores børn burde holde af, hvad vores forældre burde føle, gøre eller sige. I The Work bruger vi disse domme som udgangspunkt for selvrealisation i stedet for at undertrykke dem. Ved at lade vores dømmende sind have sit liv på papiret, opdager vi, ved at spejle os i alle der er omkring os, hvad vi endnu ikke har erkendt om os selv.

Udfyld en Døm-Din-Nabo Arbejdsseddel. Du kan downloade en her.

 

2

De fire spørgsmål

Undersøg hvert af de udsagn, du har skrevet på Døm-Din-Nabo Arbejdsseddlen ved at bruge de fire spørgsmål og omvendingen nedenfor. The Work er meditation. Det handler om opmærksomhed, ikke om at prøve på at ændre dine tanker. Stil spørgsmålene, og tag dig så god tid, gå ind i dig selv og vent på at dybere svar kommer op til overfladen. 

I sin mest enkle form består The Work af fire spørgsmål og en omvending. For eksempel er den første tanke du kunne undersøge på Arbejdsseddelen ovenover: “Paul lytter ikke til mig.” Find nogen i dit liv som du har haft den tanke om, og lad os lave The Work. ”(Navn) lytter ikke til mig”:

 1. Er det sandt?
 2. Kan du virkelig vide at det er sandt?
 3. Hvordan reagerer du, hvad sker der, når du tror på den tanke?
 4. Hvem ville du være uden tanken?

Vend det så om (det koncept du undersøger) og glem ikke at finde tre ægte, konkrete eksempler for hvert omvendt udsagn.

3

Vend det om

Når du har undersøgt din overbevisning med de fire spørgsmål er du klar til at vende det om (det koncept du undersøger).

Hver omvending er en mulighed for at opleve det modsatte af din oprindelige overbevisning og se hvad du har tilfælles med den person du dømte.

En overbevisning kan blive vendt rundt til det modsatte, til den anden og til dig selv (og når det er passende kan det nogle gange vendes til “min tankegang”). Find mindst tre ægte, konkrete eksempler fra dit liv hvor hver omvending er sand.

For eksempel kan “Paul forstår mig ikke” vendes om til “Paul forstår mig.” En anden omvending er “Jeg forstår ikke Paul.” En tredje er “Jeg forstår ikke mig selv.”

Vær kreativ med omvendingerne. De er erkendelser, der viser dig hidtil uopdagede aspekter af dig selv reflekteret tilbage gennem andre. Når du har fundet en omvending, gå ind i dig selv og føl den. Find mindst tre ægte, konkrete eksempler hvor omvendingen er sand i dit liv.

Da jeg begyndte at ”leve mine omvendinger” opdagede jeg, at jeg var alt det jeg påstod du var. Du var ikke andet end min projektion. Nu kan jeg, i stedet for at prøve at ændre verden omkring mig (det virkede ikke—men kun i 43 år), sætte mine tanker på papir, undersøge dem, vende dem om, og finde frem til at jeg er lige præcis det jeg troede du var. I det øjeblik jeg ser dig som egoistisk, er jeg egoistisk (når jeg prøver at bestemme hvordan du skal være). I det øjeblik jeg ser dig som uvenlig, er jeg selv uvenlig. Hvis jeg synes du skal holde op med at føre krig, er jeg i færd med at føre krig mod dig i mit eget sind.

De omvendte udsagn er din recept på lykke. Lev den medicin du har ordineret til andre. Verden venter på at bare en eneste lever det. Du er denne ene.

Eksempler på omvendinger

Her er lidt flere eksempler på omvendte udsagn:

”Han burde forstå mig” vendes om til:
– Han burde ikke forstå mig. (Dette er virkeligheden.)
– Jeg burde forstå ham.
– Jeg burde forstå mig selv.

“Jeg har brug for at han er venlig overfor mig” vendes om til:
– Jeg har ikke brug for at han er venlig overfor mig.
– Jeg har brug for at jeg er venlig overfor ham. (Kan jeg leve det?)
– Jeg har brug for at være venlig overfor mig selv.

“Han er ukærlig overfor mig” vendes om til:
– Han er kærlig overfor mig. (Det bedste han formår)
– Jeg er ukærlig overfor ham. (Kan jeg finde det?)
– Jeg er ukærlig overfor mig selv. (Når jeg ikke undersøger mine tanker)

“Paul burde ikke råbe af mig” vendes om til:
– Paul burde råbe af mig. (Indlysende: I virkeligheden gør han det nogle gange. Lytter jeg?)
– Jeg burde ikke råbe af Paul.
– Jeg burde ikke råbe af mig selv.
(I mine tanker gennemgår jeg igen og igen Pauls råberi. Hvem er mest barmhjertig, Paul som råbte en gang, eller mig selv, der gennemspiller det over 100 gange?)

At omfavne virkeligheden

Når du har vendt overbevisningerne i dine svar på nummer 1 til 5 på din Arbejdsseddel om (og spurgt om det kunne være lige så sandt eller sandere), skal du vende nummer 6 om ved at bruge ”Jeg er villig til…” og ”Jeg ser frem til…”

For eksempel, “Jeg ønsker aldrig at opleve et skænderi med Paul” vendes om til “Jeg er villig til at opleve et skænderi med Paul” og “Jeg ser frem til at opleve et skænderi med Paul.” Hvorfor vil du se frem til det?

Nummer 6 handler om fuldt og helt at tage imod alt i dit sind og liv uden angst, og om at være åben for virkeligheden. Hvis du oplever et skænderi med Paul igen – godt. Hvis det gør ondt, kan du sætte dine tanker på papir og undersøge dem. Ubehagelige følelser er bare påmindelse om at vi har knyttet os til noget der måske ikke er sandt for os. De lader os vide at det er tid til at lave The Work.

Før du kan se fjenden som en ven er dit Work ikke gjort. Det betyder ikke at du behøver invitere ham til middag. Venskab er en indre oplevelse. Du ser ham måske aldrig igen, du lader dig måske oven i købet skille fra ham, men når du tænker på ham – oplever du så fred eller stress?

Det er min erfaring, at det er nok med en person for at kunne have et succesfuldt forhold. Jeg kan lide at sige at jeg har et perfekte ægteskab, og jeg kan ikke rigtigt vide hvilken slags ægteskab min mand har (selvom han fortæller mig han også er lykkelig).

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Jeg har svært ved at skrive om andre. Jeg ved problemet er mig selv. Hvorfor kan jeg ikke skrive om mig selv?

Hvis du vil kende dig selv, så skriv om en anden. Brug The Work til at pege udad til at starte med, og du kan komme til at se, at alt udenfor dig er en direkte refleksion af din måde at tænke på. Det handler kun om dig. De fleste af os har rettet vores kritik og domme mod os selv i årevis og det har ikke løst noget endnu. At dømme en anden, undersøge og vende det rundt (det koncept du undersøger) er den hurtige vej til forståelse og selvrealisering.

Det er ekstremt svært at dømme sig selv. Nogle af os er meget knyttede til vores identifikationer; vores ideer om os selv—hvordan vi skal se ud, hvordan vi skal føle, hvad vi burde og ikke burde gøre—er så stærke at vi måske ikke er i stand til at svare ærligt på de fire spørgsmål og omvendingerne. Hvis du er ny i The Work og føler at du er nødt til at dømme dig selv så ring til hotlinen og få en certificeret facilitator til at føre dig igennem din Arbejdsseddel.

Behøver jeg at skrive det ned? Kan jeg ikke bare stille spørgsmålene og vende det om i mit hoved?

Sindets job er at få ret og det kan retfærdiggøre sig selv hurtigere end lysets hastighed. Stop den del af dine tanker, som er kilden til din frygt, vrede, sorg eller modvilje ved at overføre den til papir. Så snart sindet er stoppet på papiret er det meget lettere at undersøge. Til sidst vil The Work begynde at virke i dig automatisk uden at du skriver.

Hvad nu hvis jeg ikke har et problem med mennesker? Kan jeg skrive om ting, som min krop?

Ja. Lav The Work på ethvert emne som giver dig stress. Efterhånden som du bliver fortrolig med de fire spørgsmål og at vende det om, kan du vælge emner som kroppen, sygdom, karriere eller endda Gud. Du skal så bare bruge “mine tanker” i stedet for emnet, når du vender det om.

Eksempel: ”Min krop burde være stærk og sund” bliver til “Mine tanker burde være stærke og sunde.”

Er det ikke det, du i virkeligheden gerne vil have—et balanceret sundt sind? Har en syg krop nogensinde været et problem eller er det dine tanker om kroppen, som skaber problemet? Undersøg det. Lad din læge tage sig af kroppen, mens du tager dig af dine tanker. Jeg har en ven som ikke kan bevæge sin krop og han elsker livet. Frihed kræver ikke en sund krop. Sæt dit sind fri.

Jeg har hørt dig sige, at du elsker virkeligheden. Hvad med krig og voldtægt og alle de skrækkelige ting i verden? Lader du bare det gå upåtalt hen?

Lige det modsatte. Jeg bemærker, at hvis jeg tror, det ikke burde eksistere, når det rent faktisk eksisterer, så lider jeg. Kan jeg bare stoppe krigen i mig? Kan jeg holde op med at voldtage mig selv og andre med mine grove tanker og handlinger? Hvis ikke, lader jeg præcis det fortsætte gennem mig, som jeg ville have skulle holde op i verden. Jeg starter med at gøre en ende på min egen lidelse, min egen krig. Det er et helt livs arbejde.

Så det, du siger, er at jeg bare burde acceptere virkeligheden som den er og ikke argumentere med den. Er det rigtigt?

The Work siger ikke hvad nogen burde eller ikke burde gøre. Vi spørger simpelthen, hvad er virkningen af at argumentere med virkeligheden? Hvordan føles det? Dette arbejde (Work) udforsker årsag og virkning af at tro på smertefulde tanker, og i den undersøgelse finder vi vores frihed. At sige at vi ikke burde argumentere med virkeligheden er bare at lægge endnu en historie til alle de andre, endnu en filosofi eller religion. Det har aldrig nogensinde virket.

Jeg tror ikke på Gud. Kan jeg stadig have gavn af The Work?

Ja. Ateist, agnostiker, kristen, jøde, muslim, buddhist, hindu, hedensk – vi har alle én ting til fælles: vi ønsker lykke og fred. Hvis du er træt af at lide, inviterer jeg dig til at lave The Work.

Er der en måde hvormed jeg kan gå endnu dybere med The Work?

Jeg siger ofte: Hvis du virkelig ønsker at være fri skal du have The Work til morgenmad. Til frokost. Til middag. Jo mere du laver undersøgelsen, jo mere vil The Work virke automatisk i dig. Der er nogen der ønsker at lave The Work som en del af et organiseret program, til dem tilbyder jeg the School for The Work, en intens og livs-ændrende rejse gennem dit eget sind med opfølgning og et ekstraordinært supportsystem.

Intellektuelt forstår jeg processen i undersøgelsen, men jeg føler ikke rigtigt der er noget der ændre sig når jeg laver The Work. Hvad gør jeg forkert?

Hvis du svarer overfladisk på spørgsmålene med dit tænkende sind vil processen efterlade dig med en følelse af at være uden forbindelse. Prøv at stille spørgsmålene og gå dybere. Måske er du nødt til at stille spørgsmålene et par gange for at bevare fokus, men mens du øver dig vil et svar langsomt komme til dig. Når svaret kommer indefra, vil erkendelser (og forandringer) følge naturligt.

Jeg har vendt det om hver gang jeg har dømt nogen, og på en måde gør det ikke andet end at efterlade mig deprimeret og forvirret. Hvad sker der?

Hvis du kun vender dine tanker bliver processen intellektuel og uden særlig værdi. Invitationen er at gå dybere end intellektet. Spørgsmålene virker som sonder der søger dybt ned i sindet og bringer erkendelser til overfladen. Stil spørgsmålet og vent så. Når svaret først har vist sig kan du vende tanken rundt. Dit overflade-sind mødes med dit dybere sind (det jeg kalder hjertet), og omvendingerne føles som ægte opdagelser.

Er der altid en omvending? Hvad hvis jeg har problemer med at finde en?

Vend udsagnet om til det modsatte, til dig selv og til den anden. Nogle gange vil du finde flere omvendinger, andre gange færre. Når du har at gøre med et objekt, som den fysiske krop, vend det rundt til det modsatte og også til ’mine tanker’ eller ’min tankegang’ – for eksempel, ’Min krop er usund’ kan vendes om til ’Min tankegang er usund.’ Og find eksempler (mindst tre hvor det er muligt) til hver omvending, hvor den er lige så sand eller sandere.

The Work virker ikke på mig. Hvorfor ikke?

I det øjeblik du holder op med at svare på spørgsmålene og begynder at retfærdiggøre eller forsvare den tanke du undersøger, holder The Work op med at virke. I det øjeblik bruger du den håbløse metode som mennesket har benyttet siden begyndelsen af det menneskelige sind. Når du begynder at retfærdiggøre eller forsvare din position eller gå ind i din historie, læg så blot mærke til hvad du gør, og vend tilbage til undersøgelsen. Sindets krig med sig selv er den gamle måde at være på. Hvis du ikke kan stoppe krigen i dig selv kan du heller ikke stoppe krigen uden for dig. Velkommen til den nye måde. Velkommen til fred.

Jeg har prøvet at finde en terapeut I mit område hvis filosofi er i overensstemmelse med Byron Katies. Hvordan finder jeg det?

Gå til thework.com, klik på Facilitators og kig efter en Certified Facilitator I nærheden af dig. Nogle facilitatorer er terapeuter, psykiatere, psykologer eller arbejder på andre måder professionelt med sundhed, og de er glimrende facilitatore i The Work, oplært af Byron Katie personligt. De professionelle kan træffes pr. telefon, e-mail, via Skype og ved private en-til-en sessioner. Vi, hos BKI, er her for at hjælpe dig. Hvis du hyrer en af disse udmærkede facilitatorer så vær venlig at sende dine anbefalinger, klager og/eller erfaringer til certification@instituteforthework.com. Din frihed, dit helbred og din lykke er vores anliggende.

Materialer

Du kan finde en liste over Work-relaterede materialer her>>

Newsletter Sign-Up
 • Please enter the code.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.