The Work of Byron Katie / The Work van Byron Katie

 Lees het artikel over The Work in InZicht in Bronnen!


Vraag jezelf vrij

Een geliefde verliezen

Onderzoek je denken, verander de wereld

Een geliefde verliezen

Vier vragen die je leven veranderen

Een geliefde verliezen

Ik heb je liefde nodig,
is dat waar?


Tijger-Tijger is het waar?

Tijger-Tijger is het waar?

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

The Work op liefdesrelaties

The Work op liefdesrelaties

Terug naar de realiteit

Terug naar de realiteit
[2 DVDs]


Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Keer het om

Een geliefde verliezen

The Work in Amsterdam:
2004 - Moeder
(audioboek)Bijeenkomsten

5–14 maart 2019
De School voor The Work

Ojai, Californië

6–7 juli 2019
Stockholm, Zweden

12–21 juli 2019
De School voor The Work
Bad Neuenahr, Duitsland

Zie de Events pagina voor details

Downloads

 


 


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

Marianne Blokvoort

Marianne BlokvoortMarianne Blokvoort
Amsterdam, Nederland
Nederlands, Engels, Duits

Volop levend, getrouwd, moeder en werkend, ontdekte ik bezig te zijn met het vinden van balans en geluk door te zoeken naar waardering, goedkeuring en liefde bij de mensen om me heen. Ik volgde cursussen en trainingen en ging in therapie om mijn emotionele wonden te genezen en een voor mij betere stijl van leven te leren. Gedurende mijn zoektocht naar antwoorden en verandering kwam ik in 2005 The Work van Byron Katie tegen. Ik las erover, werd enthousiast en besloot het zelfde jaar nog naar the School for The Work in Duitsland te gaan.

Tot mijn grote plezier bracht The Work me een nieuwe en krachtig manier om mijn denken en handelen te onderzoeken. Een wijze van denken, doen en daardoor veranderen, die tot dat moment geen enkele training of therapie me had gebracht.Ik realiseerde me door The Work dat ik zelf de bron ben van mijn geluk. Door het onderzoeken van mijn stressvolle gedachten met The Work vond en vind ik op een natuurlijke manier een weg om mijn levenswijze met liefde, inzicht en plezier te veranderen. Ik ontdekte dat ikzelf de belangrijkste ben, die door mijn eigen  goedkeuring en liefde voor  mezelf, uiteindelijk het verschil maak in mijn leven. Door te luisteren naar de mensen om me heen, maar vooral ook te luisteren naar mijn eigen levensverhaal, mijn eigen gedachten, zag ik hoe ik alles wat ik meemaak mijn persoonlijke inkleuring geef. Ik stopte met het bevechten van de oorzaken van mijn onzekerheid, zorgen en pijn en begon de levenservaringen en feiten te accepteren; er mee om te gaan als onderdeel van dit leven dat ik nu leid en waar ik mijn eigen verantwoordelijkheid voor neem. Nu zie ik dat – Byron Katie het uitdrukt – het universum vriendelijk is. Op een heldere manier zoek en vind ik een weg in mijn relaties met mijn dierbaren, en niet zo dierbaren, mijn vrienden en cliënten.

In mijn werk ben ik jarenlang Human Resources Manager geweest in diverse profit en non-profit organisaties. Momenteel ben ik coach, trainer en management en organisatie adviseur.  Ik gebruik The Work nu, gemengd met mijn opleidingen, werk- en levenservaringen, om mijn cliënten te ondersteunen bij het vinden van hun eigen innerlijke wijsheid, waar geen competitie is maar groei naar een authentiek leven.

Neem alsjeblieft contact op als je the Work wilt doen.

Contact informatie
Plaats:
Amsterdam
Nederland

Email: marianneblokvoort@me.com
Tel: +31 6 21 44 97 98
Skype: marianneblokvoort
Web: coachtocoach.nl


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

 

Word gecertificeerd

Wanneer je werkt als counselor, coach, therapeut of consultant en je wilt The Work bekend maken en toepassen op scholen, in gevangenissen, ziekenhuizen of bedrijven, of als je vrienden en familieleden wilt ondersteunen bij het gebruiken van een krachtige methode om meer vrede in hun leven te creëren, sluit je dan aan bij ons wereldwijde team. Schrijf je in voor dit krachtige programma en wordt een gecertificeerd begeleider.

Wil je meer informatie over het certificeringsprogramma, neem dan contact op met certification@thework.com, en blijf op de hoogte door de updates op: deze pagina.

Informeer je over ons certificatieprogramma op instituteforthework.com >>

   

The Work in actie


Certified Facilitators

Om alle Nederlandstalige Gecertificeerde Begeleiders te zien >>


Om alle gecertificeerde begeleiders ter wereld te bekijken >>

-------

“Een spirituele vernieuwer voor het nieuwe millennium.”
TIME magazine

-------

“Katie’s krachtige liefde brandt als een laserstraal alle illusies weg.”
The Times of London

-------

“Byron Katie’s Work is een grote zegening voor onze planeet. De wortel van lijden is de identificatie met onze gedachten, de ‘verhalen’ die continu door ons hoofd gaan. The Work werkt als een vlijmscherp zwaard dat dwars door deze illusie snijdt en je in staat stelt zelf de tijdloze essentie van je wezen te kennen. Van daaruit komen vreugde, vrede en liefde stralend tevoorschijn als je wezenlijke natuur.”
Eckhart Tolle
auteur van De kracht van het Nu

-------

“Byron Katie is één van de werkelijk grote en inspirerende leraren van onze tijd. Ze heeft me persoonlijk enorm geholpen. Ik ben gek op deze zeer wijze vrouw.”
Dr. Wayne W. Dyer
auteur van Inspiratie

-------

In een brief vanuit Helsinki,in Fland, schrijft J.V.:

“…twee grensverleggende pijnsyndroom experts van de Universiteit van Stanford beschouwen Katie’s benadering als de beste vorm van Cognitieve Therapie. In de nieuw herziene 5e Editie van A Headache in the Pelvis (Een Hoofdpijn in het Bekken) (pag.326–330), welke in Mei 2008 verscheen, verwijzen Stanford psycholoog David Wise, Ph.D., en uroloog Rodney Anderson, M.D., naar Albert Ellis’ Rationeel-Emotieve Therapie en Aaron Beck’s Cognitieve Therapie en schrijven vervolgens (hun cursievering): ‘De beste vorm van Cognitieve Therapie wordt naar onze mening gegeven via The Work van Byron Katie, die een benadering biedt om het catastrofaal denken te ontmantelen door middel van een proces dat men zelf kan doen. Dit is de benadering die wij aanbevelen.’ Daarna beschrijven zij de procedure, toevoegend: ‘Onze beschrijving van dit proces is nauwelijks toereikend om er bedreven in te raken. Wij bespreken deze methode in onze maandelijkse zesdaagse clinics. Specifieke informatie over deze cognitieve therapie kan gevonden worden op thework.com en in de boeken van Byron Katie.’

-------

Byron Katie’s lessen en dagelijks leven zijn pure wijsheid. Haar Work toont ons de weg naar innerlijke vrede. Ze brengt ons daar zonder enige vrees, onvermurwbaar en met eindeloze vrijgevigheid. Ik zag zelden iemand—inclusief spirituele leraren—zo’n krachtige manier van wijsheid belichamen als Katie in haar gepassioneerde omarming van ieder moment.”
Roshi Bernie Glassman

-------

“Katie’s Work is een wonderschoon transformatief gereedschap voor iedereen die geïnteresseerd is in spirituele groei.”
Lama Surya Das
auteur van De ontwakende Boeddha

-------

“Goede God! Waar komt Byron Katie vandaan? Haar Work is verbazingwekkend effectief—een simpel, recht toe recht aan tegengif voor het lijden dat we onnodig voor ons zelf creëren. Ze vraagt ons niets te geloven, maar geeft een verrassend effectieve en eenvoudige manier om dwars door de verwarde zinsbegoochelingen heen te snijden waar we ons in verwikkeld hebben.”
David Chadwick
auteur van Kromme komkommer, leven en zenonderricht van Shunryu Suzuki

-------

“Stel je eens voor dat je een simpele manier kunt vinden om je leven met blijdschap te omarmen, te stoppen met de realiteit te bevechten en temidden van chaos rust te bewaren. Dat is wat Vier Vragen die je leven veranderen, Loving what is te bieden heeft. Het is een revolutionaire manier om je leven te leven. De vraag is: zijn we dapper genoeg om het te accepteren?”
Erica Jong

auteur van Het ritsloze nummer

-------

     

thework.com         Privacy & juridische verklaring
© 2019 Byron Katie International, Inc. Alle rechten voorbehouden.