The Work of Byron Katie / The Work van Byron Katie

 Lees het artikel over The Work in InZicht in Bronnen!


Vraag jezelf vrij

Een geliefde verliezen

Onderzoek je denken, verander de wereld

Een geliefde verliezen

Vier vragen die je leven veranderen

Een geliefde verliezen

Ik heb je liefde nodig,
is dat waar?


Tijger-Tijger is het waar?

Tijger-Tijger is het waar?

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Gedachten die je vrijheid zullen geven

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

Katie's Tao: Doe niets, laat niets ongedaan

The Work op liefdesrelaties

The Work op liefdesrelaties

Terug naar de realiteit

Terug naar de realiteit
[2 DVDs]


Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Een geliefde verliezen

Keer het om

Een geliefde verliezen

The Work in Amsterdam:
2004 - Moeder
(audioboek)Bijeenkomsten

5–14 maart 2019
De School voor The Work

Ojai, Californië

6–7 juli 2019
Stockholm, Zweden

12–21 juli 2019
De School voor The Work
Bad Neuenahr, Duitsland

Zie de Events pagina voor details

Downloads

 


 


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

Monique Dankers

Monique Dankers
Vorden, Gelderland, Netherlands
Nederlands, Engels, Duits

The Work vond me in een intervisiegroep voor organisatieadviseurs die geïnteresseerd waren in spiritueel management. I voelde me op dat moment niet echt op mijn gemak in deze groep omdat ik geloofde dat zij mij niet accepteerden. Ik maakte me daar genoeg zorgen over om me ter voorbereiding op de bijeenkomst over Byron Katie al wat in The Work te verdiepen. Ik vulde een werkblad in over de meest kritische persoon in deze groep. Vervolgens stelde ik mezelf de 4 vragen en deed de omkeringen. Het resultaat was verbluffend. Ik ontdekte dat het veel belangrijker was dat ik mijzelf niet accepteerde wanneer ik bij deze collega's inde groep was. En ik ontdekte ook dat ik hen niet accepteerde wanneer ik geloofde, dat zij dat mijn aanwezigheid niet op prijs stelden. 'Zij accepteren mij wel' kon net zo waar zijn als mijn stressvolle gedachte dat ze dat niet deden.

Nadat ik The Work gedaan had, voelde Ik me totaal anders toen ik naar de intervisie groep ging. Ik zocht geen goedkeuring meer bij anderen maar ik voelde me dicht bij mezelf. Ik merkte wat een enorm effect dat op de anderen had. Omdat ik veranderd was, bleek het voor hen onmogelijk om op dezelfde voet met mij verder te gaan.

Voordat ik dagelijks The Work deed, wist ik theoretisch wel dat de buitenwereld mijn binnenwereld weerspiegelt. Maar in de praktijk bleek mijn geluk toch regelmatig afhankelijk van de omstandigheden waarin ik me bevond. Dit veranderde volledig door dit ongelooflijk bewustzijnsverruimende proces van Katie. Ik maakte momenten van 'onverstoorbare vrede' mee, waar velen die hun gedachten met The Work onderzoeken, zo enthousiast over spreken. Vanwege deze mooie ervaringen melde ik me aan bij het Institute voor The Work en begon met het Certificeringsprogramma.

Iedere keer dat ik The Work doe, ontdek ik opnieuw: wat me van buitenaf ongelukkig lijkt te maken, kan niet waar zijn. Stres en vrede kan alleen maar een interne oorzaak hebben. The Work is een spiegel die mijn projecties reflecteert. Ik was in iemands anders aangelegenheid en The Work brengt me terug naar wat wel mijn eigen zaak is. Hoe subtieler mijn projecties worden, des te verfijnder doet The Work zijn werk wanneer ik me er aan toevertrouw. Ons verstand probeert een loopje met ons te nemen, maar The Work is zo solide. Als ik nog dieper wil gaan, werk ik nog weer eens met een andere professionele begeleider.

Als je jezelf van belemmerende gedachten wilt bevrijden, wil ik je graag ondersteunen bij het 'ontdekken', 'verdiepen' en bovenal bij het 'leven' van dit prachtige Work van Byron Katie. Ik ben gespecialiseerd in The Work op dromen en The Work op werk en geld.

Contact informatie
Nederland

Email: monique.dankers@yessence.nl
Tel: 0031575556945
Skype: monique.dankers
Web: yessence.nl
Web: facebook.com/TheWorkonwork?ref=profile
Web: theworkwithmonique.edudip.com


Zie alle gecertificeerde begeleiders >>

 

Word gecertificeerd

Wanneer je werkt als counselor, coach, therapeut of consultant en je wilt The Work bekend maken en toepassen op scholen, in gevangenissen, ziekenhuizen of bedrijven, of als je vrienden en familieleden wilt ondersteunen bij het gebruiken van een krachtige methode om meer vrede in hun leven te creëren, sluit je dan aan bij ons wereldwijde team. Schrijf je in voor dit krachtige programma en wordt een gecertificeerd begeleider.

Wil je meer informatie over het certificeringsprogramma, neem dan contact op met certification@thework.com, en blijf op de hoogte door de updates op: deze pagina.

Informeer je over ons certificatieprogramma op instituteforthework.com >>

   

The Work in actie


Certified Facilitators

Om alle Nederlandstalige Gecertificeerde Begeleiders te zien >>


Om alle gecertificeerde begeleiders ter wereld te bekijken >>

-------

“Een spirituele vernieuwer voor het nieuwe millennium.”
TIME magazine

-------

“Katie’s krachtige liefde brandt als een laserstraal alle illusies weg.”
The Times of London

-------

“Byron Katie’s Work is een grote zegening voor onze planeet. De wortel van lijden is de identificatie met onze gedachten, de ‘verhalen’ die continu door ons hoofd gaan. The Work werkt als een vlijmscherp zwaard dat dwars door deze illusie snijdt en je in staat stelt zelf de tijdloze essentie van je wezen te kennen. Van daaruit komen vreugde, vrede en liefde stralend tevoorschijn als je wezenlijke natuur.”
Eckhart Tolle
auteur van De kracht van het Nu

-------

“Byron Katie is één van de werkelijk grote en inspirerende leraren van onze tijd. Ze heeft me persoonlijk enorm geholpen. Ik ben gek op deze zeer wijze vrouw.”
Dr. Wayne W. Dyer
auteur van Inspiratie

-------

In een brief vanuit Helsinki,in Fland, schrijft J.V.:

“…twee grensverleggende pijnsyndroom experts van de Universiteit van Stanford beschouwen Katie’s benadering als de beste vorm van Cognitieve Therapie. In de nieuw herziene 5e Editie van A Headache in the Pelvis (Een Hoofdpijn in het Bekken) (pag.326–330), welke in Mei 2008 verscheen, verwijzen Stanford psycholoog David Wise, Ph.D., en uroloog Rodney Anderson, M.D., naar Albert Ellis’ Rationeel-Emotieve Therapie en Aaron Beck’s Cognitieve Therapie en schrijven vervolgens (hun cursievering): ‘De beste vorm van Cognitieve Therapie wordt naar onze mening gegeven via The Work van Byron Katie, die een benadering biedt om het catastrofaal denken te ontmantelen door middel van een proces dat men zelf kan doen. Dit is de benadering die wij aanbevelen.’ Daarna beschrijven zij de procedure, toevoegend: ‘Onze beschrijving van dit proces is nauwelijks toereikend om er bedreven in te raken. Wij bespreken deze methode in onze maandelijkse zesdaagse clinics. Specifieke informatie over deze cognitieve therapie kan gevonden worden op thework.com en in de boeken van Byron Katie.’

-------

Byron Katie’s lessen en dagelijks leven zijn pure wijsheid. Haar Work toont ons de weg naar innerlijke vrede. Ze brengt ons daar zonder enige vrees, onvermurwbaar en met eindeloze vrijgevigheid. Ik zag zelden iemand—inclusief spirituele leraren—zo’n krachtige manier van wijsheid belichamen als Katie in haar gepassioneerde omarming van ieder moment.”
Roshi Bernie Glassman

-------

“Katie’s Work is een wonderschoon transformatief gereedschap voor iedereen die geïnteresseerd is in spirituele groei.”
Lama Surya Das
auteur van De ontwakende Boeddha

-------

“Goede God! Waar komt Byron Katie vandaan? Haar Work is verbazingwekkend effectief—een simpel, recht toe recht aan tegengif voor het lijden dat we onnodig voor ons zelf creëren. Ze vraagt ons niets te geloven, maar geeft een verrassend effectieve en eenvoudige manier om dwars door de verwarde zinsbegoochelingen heen te snijden waar we ons in verwikkeld hebben.”
David Chadwick
auteur van Kromme komkommer, leven en zenonderricht van Shunryu Suzuki

-------

“Stel je eens voor dat je een simpele manier kunt vinden om je leven met blijdschap te omarmen, te stoppen met de realiteit te bevechten en temidden van chaos rust te bewaren. Dat is wat Vier Vragen die je leven veranderen, Loving what is te bieden heeft. Het is een revolutionaire manier om je leven te leven. De vraag is: zijn we dapper genoeg om het te accepteren?”
Erica Jong

auteur van Het ritsloze nummer

-------

     

thework.com         Privacy & juridische verklaring
© 2019 Byron Katie International, Inc. Alle rechten voorbehouden.