The Work of Byron Katie / The Work av Byron Katie
Vem skulle du vara
  utan din berättelse?

The Work
Evenemang
Böcker
Skolan
Resurser
Handledare
Butik
Kontakt
Om

 

 
kochaj co masz!

Kłamstwa o miłości

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?


Evenemang

5–14 mars 2019
Skolan för The Work
Ojai, Kalifornien

6 –7 juli 2019
Stockholm, Sverige

12–21 juli 2019
Skolan för The Work
Bad Neuenahr, Tyskland

Se Evenemang för detaljer.

Material att ladda ner


 
THE WORK på svenska

INTRODUKTION

The Work av Byron Katie är ett sätt att identifiera och ifrågasätta de tankar som orsakar allt lidande i världen. Det är ett sätt att finna frid både med dig själv och världen. Vem som helst med ett öppet sinne kan använda The Work.

Byron Kathleen Reid blev djupt deprimerad i trettioårsåldern. Under tio års tid försvårades hennes depression, och under de sista två åren kunde Katie (som hon kallas) sällan ta sig utanför sovrummet. Men så en morgon, ur djupet av sin förtvivlan, fick hon en insikt som förändrade hennes liv.

Katie förstod att när hon trodde på sina tankar led hon, och när hon inte trodde på sina tankar led hon inte. Det som hade orsakat hennes depression var inte världen omkring henne, utan hennes tankar om världen omkring henne. Plötsligt stod det klart för henne att våra försök att finna lycka var bakvända – i stället för att förgäves försöka förändra omvärlden så att den stämmer överens med våra tankar om hur den "borde" vara, kan vi undersöka tankarna, och i mötet med verkligheten som den är, få uppleva en frihet och glädje som vi inte kunnat föreställa oss. Resultatet blev att en sängliggande, självmordsbenägen kvinna fylldes av kärlek till allt som livet för med sig.

Mer>> The Work av Byron Katie: En introduktion

thework.com
byronkatie.com

   

Certified Facilitators

Se alla svensktalande certifierade handledare
>>


Se alla certifierade handledare från hela världen >>

-------

”En andlig nyskapare för det nya årtusendet.”
TIME magazine

-------

”Katies laserlika, tuffa kärleksfullhet bränner bort alla illusioner.”
The Times

-------

”Byron Katies The Work är en stor välsignelse för vår värld. Den grundläggande orsaken till lidande är identifikationen med våra tankar, de ’berättelser’ som hela tiden spelas upp i våra sinnen. Likt ett svärd skär The Work igenom illusionerna och gör det möjligt för dig att få en förstahandsupplevelse av din varelses innersta tidlöshet. Glädje, frid och kärlek utstrålar därifrån som ditt naturliga tillstånd.”
Eckhart Tolle
författare till Lev livet fullt ut

-------

”Byron Katie är en av de verkligt stora och inspirerande lärarna i vår tid. Hon har varit till enormt stor hjälp för mig personligen. Jag älskar denna mycket visa kvinna.”
Dr. Wayne W. Dyer
författare till Inspiration

-------

I ett brev från Helsingfors i Finland skriver J.V.:

”...två banbrytande experter på smärtsyndrom vid Stanfords universitet anser att Byron Katies tillvägagångssätt är den bästa formen av kognitiv terapi. I den nya omarbetade femte utgåvan av A Headache in the Pelvis (Huvudvärk i bäckenet) s 326-330, utgiven i maj 2008, hänvisar Stanfordpsykologen David Wise, Ph.D. och urologen Rodney Anderson, M.D. till Albert Ellis rationella emotiva beteendeterapi och Aaron Becks kognitiva terapi och skriver sedan (deras kursivering): ’Den bästa formen av kognitiv terapi, enligt vår mening, erbjuds genom The Work av Byron Katie, som tillhandahåller ett arbetssätt för att avväpna katastroftänkande med hjälp av en process som man kan göra själv. Detta är det arbetssätt som vi rekommenderar.’ De beskriver sedan tillvägagångssättet och tillägger: ’Vår beskrivning av denna process är sällan tillräcklig för att bli kompetent i den. Vi diskuterar den här metoden under de sex dagars kliniska undervisning vi håller varje månad. Specifik information om detta kognitiva terapeutiska arbete finns på thework.com och i Byron Katies böcker. ’”

-------

”Byron Katies lära och liv är ren visdom. Hennes Work visar oss vägen till inre frid, och hon vägleder oss dit, utan rädsla, obevekligt och med allra största generositet. Jag har sällan sett någon – andliga lärare inräknade – förkroppsliga visdom lika kraftfullt som Katie i sin passionerade omfamning av vart ögonblick.”
Roshi Bernie Glassman

-------

”Katies Work är en underbar, transformerande utövandeform för alla som är intresserade av andligt växande.”
Lama Surya Das
författare till Awakening the Buddha Within (Väck Buddhan inom dig)

-------

”Gode tid! Var kom Byron Katie ifrån? Hon är av den äkta varan. Hennes The Work är häpnadsväckande effektivt – ett enkelt, direkt motgift mot det lidande som vi skapar åt oss själva helt i onödan. Hon ber oss att inte tro på något, utan ger oss i stället ett förvånansvärt effektivt och enkelt sätt att skära igenom trasslet av vanföreställningar som vi omger oss med.”
David Chadwick
författare till Crooked Cucumber: The Life and Zen Teaching of Shunryu Suzuki (Sned gurka: Shunryu Suzukis liv och zenundervisning)

-------

”Tänk dig att du kunde hitta ett enkelt sätt att omfamna ditt liv med glädje, sluta göra motstånd mot verkligheten och uppnå ett inre lugn mitt i omvärldens kaos. Det är vad Älska livet som det är erbjuder. Den är inget mindre än ett revolutionerande sätt att leva sitt liv på. Frågan är: är vi djärva nog att ta till oss det?”
Erica Jong

författare till Rädd att flyga

-------

     
AFRIKAANS
AFRIKAANS  Afrikaans
العربية
العربية  Arabic
ČEŠTINA
ČEŠTINA  Czech
CHICHEWA
CHICHEWA  Chichewa
DANSK
DANSK  Danish
DEUTSCH
DEUTSCH  German
EESTI
EESTI  Estonian
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ  Greek
ENGLISH
ENGLISH  English
ESPAÑOL
ESPAÑOL  Spanish
فارسی
فارسی  Farsi
FRANÇAIS
FRANÇAIS  French
한국의
한국의  Korean
HRVATSKI
HRVATSKI  Croatian
ITALIANO
ITALIANO  Italian
עברית
עברית  Hebrew
LATVIESU
LATVIESU  Latvian
LIETUVIU
LIETUVIU  Lithuanian
MAGYAR
MAGYAR  Hungarian
македонски
македонски  Macedonian
NEDERLANDS
NEDERLANDS  Dutch
日本語
日本語  Japanese
NORSK
NORSK  Norwegian
PAPIAMENTU
PAPIAMENTU  Papiamentu
POLSKI
POLSKI  Polish
PORTUGUÊS
PORTUGUÊS  Portuguese
ROMÂNĂ
ROMÂNĂ  Romanian
РYCCKИЙ
РYCCKИЙ  Russian
SHQIP
SHQIP  Albanian
SLOVENČINA
SLOVENČINA  Slovak
SLOVENŠČINA
SLOVENŠČINA  Slovenian
SRPSKI
SRPSKI  Serbian
SUOMI
SUOMI  Finnish
繁體中文
繁體中文  Traditional Chinese
TÜRKÇE
TÜRKÇE  Turkish
ייִדיש
ייִדיש  Yiddish
简体中文
简体中文  Simplified Chinese

thework.com         Integritetsskydd och upphovsrätt
© 2019 Byron Katie International, Inc. Alla rättigheter förbehålls.