Vem skulle du vara utan din berättelse?

THE WORK på svenska

INTRODUKTION

The Work av Byron Katie är ett sätt att identifiera och ifrågasätta de tankar som orsakar allt lidande i världen. Det är ett sätt att finna frid både med dig själv och världen. Vem som helst med ett öppet sinne kan använda The Work.

Byron Kathleen Reid blev djupt deprimerad i trettioårsåldern. Under tio års tid försvårades hennes depression, och under de sista två åren kunde Katie (som hon kallas) sällan ta sig utanför sovrummet. Men så en morgon, ur djupet av sin förtvivlan, fick hon en insikt som förändrade hennes liv.

Katie förstod att när hon trodde på sina tankar led hon, och när hon inte trodde på sina tankar led hon inte. Det som hade orsakat hennes depression var inte världen omkring henne, utan hennes tankar om världen omkring henne. Plötsligt stod det klart för henne att våra försök att finna lycka var bakvända – i stället för att förgäves försöka förändra omvärlden så att den stämmer överens med våra tankar om hur den “borde” vara, kan vi undersöka tankarna, och i mötet med verkligheten som den är, få uppleva en frihet och glädje som vi inte kunnat föreställa oss. Resultatet blev att en sängliggande, självmordsbenägen kvinna fylldes av kärlek till allt som livet för med sig.

Mer>> The Work av Byron Katie: En introduktion

thework.com
byronkatie.com

Newsletter Sign-Up
  • Please enter the code.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.