Vem skulle du vara utan din berättelse?

Jag har aldrig blivit så djupt och positivt påverkad i mitt liv. Inte bara var studieplanen den mest avancerade kursen i känslomässig ärlighet och mognad som jag någonsin stött på, men timingen, innehållet och övningarnas ordningsföljd hade planerats med sådan visdom och trygghet att mitt mod att uppleva undervisningen bortom det teoretiska var verkligen häpnadsväckande.
– Michael L.

Jag har deltagit i många workshops och retreater i mitt liv, men jag har aldrig varit på något så mästerligt utformat, varierat och djupgående som äventyret på den här kursen. Det är överväldigande och otroligt. Som ett resultat är jag klarare, renare och visare i hur jag lever mitt liv. Jag upplever det som praktiskt taget omöjligt att vara ett offer längre, och min förmåga att handleda i The Work har blivit knivskarp. Jag tyckte från början att kursen var dyr, och nu ser jag den som ovärderlig. Denna sortens kärlek kan inte köpas.
– M.O., Los Angeles

Min upplevelse av The Work – fenomenal. Jag läste böckerna, använde hemsidan, använde hjälplinjen, betalade för fyra sessioner. Ingen slags terapi som jag gjort eller bedrivit har kommit i närheten av The Work i att lindra min smärta och omvandla mina trauman.

Jag har arbetat som psykoterapeut i 26 år. Jag brände ut mig och lämnade mitt arbete i september 2007. Jag hittade då The Work och det har förändrat mitt liv och fortsätter att läka mig. När jag återvänder från mitt självutnämnda sabbatsår vill jag bli certifierad handledare i The Work.
– K.P., Arizona

Jag tyckte det verkade handla om mycket tid och pengar – jag skulle kunna åka på semester istället. Fast någonting inom mig sa att jag skulle åka, och när allt var över var jag tvungen att skratta – det VAR en semester. Mitt sinne fick bokstavligen ta semester. Och istället för att åka hem med souvenirer och en solbränna, åkte jag hem lättare, så mycket lättare, och det har inte lämnat mig. Det blir bara bättre. Jag lärde mig hur man lever ett lyckligt liv. Fantastiskt!
– A.B., Californien

Vad jag älskar mest med Skolan är mitt liv efter Skolan. Frånvaron av oro, min ständiga följeslagare, är så ljuvlig. Jag känner mig verkligen bekväm med att vara mig nu; jag tycker faktiskt om att vara med mig själv. Jag vet inte om det beror på Skolan, och kanske är det en tillfällighet, men nu, endast sex månader senare, är jag nyförlovad med den mest fantastiska man, jag har flyttat till ett underbart hem i en vacker stad, och mitt arbete blir bättre och bättre.
– S.M., Arizona

”Kära Katie,
Detta är ett kärleksbrev för att tacka dig för The Work. Jag är ’Blåbärsflickan’ från i oktober. Världen inom och utom har förändrats på ett extraordinärt sätt sedan jag började med The Work i juni 2011. Mitt liv helas, och det är den mest märkvärdiga sak. Jag gör The Work varje dag och det går allt djupare. Du gav mig ett stipendium för att föra ut det till fängelser. The Work fortsatte i mig, och för några veckor sedan – från ingenstans – kontaktade jag en vän som jag inte hade träffat på fyra år och hon höll på att starta om en frivillig mentor-/programgrupp i fängelse. Vi började förra lördagen på Washington Correctional Center. Det var fantastiskt. Jag kan inte uttrycka min tacksamhet – det finns så lite kvar av den kvinna jag var för bara nio månader sedan!

Jag lär mig om det verkliga livet – och tack vare åren jag slavat som drog- och alkoholterapeut, kommunicerar jag mycket bra i grupp. De ville veta när jag skulle komma tillbaka innan vi kommit halvvägs! Jag älskar dig, Katie. Tack.”
– D

Om Skolan för The Work

Detta är det ultimata inre äventyret. Olikt alla andra skolor på jorden, är denna inte till för att lära in – den är till för att lära av. Du tillbringar nio dagar med att lämna bakom dig rädslobaserade berättelser som du i din oskyldighet har klamrat dig fast vid i hela ditt liv. Det kan vara berättelser som ”Jag duger inte” eller ”Jag behöver en partner” eller ”Jag kommer aldrig komma över det” eller ”Jag måste ha kontroll”. Vem skulle du vara utan de stressande berättelserna?

På Skolan kommer du att upptäcka att dina berättelser är allas, och allas berättelser är dina. Du blir välkomnad in i en variationsrik, stödjande familj där du helt och hållet kan vara dig själv utan rädsla för att bli dömd, kanske för första gången i ditt liv. Du kommer att guida dina klasskamraters Work medan de öppnar upp inför sig själva. Och sedan byter ni plats, och de gör det samma för dig.

Skolan för The Work börjar på fredag kl 18:30 (registrering på plats pågår från 15:30 till 17:30). Skolan tar slut vid lunchtid den sista dagen.

Detta är en fördjupningsupplevelse – fördjupning i frihet. Föreställ dig en plats där du kan känna vad som helst och säga vad som helst och veta att allt är okej. Föreställ dig att personen som sitter bredvid dig, som du aldrig har pratat med tidigare, ber dig att guida hennes Work, och att du en kvart senare känner att du kan berätta vad som helst för henne.

Skolans läroplan är en levande, organiskt växande process, som förändras med deltagarnas behov och utifrån tidigare elevers erfarenheter. Övningarna och aktiviteterna är utformade för att återspegla den transformation Katie själv genomgick efter att hon vaknade upp till verkligheten 1986. Du kommer att arbeta med frågor kring kön, sex, rädsla, kroppsuppfattning, beroende, pengar och relationer av alla slag.

Varje dag under Skolan kan du komma att känna dig friare och gladare än dagen innan. Gamla vanor kan falla bort som utnötta kläder. Du kanske finner dig själv ivrig att stiga upp på morgonen, för att inte missa ett ögonblick av hur detta äventyr utvecklar sig.

Många deltagare ser dessa nio dagar som de viktigaste dagarna de någonsin varit med om. Insikter och upptäckter fortsätter långt efter att Skolan har tagit slut, och för många människor är dessa insikter permanenta. Människor rapporterar att de upplever livet på ett djupt annorlunda sätt, att de för första gången inser att universum är vänligt, och att de känner ett nytt åtagande att göra The Work dagligen.

Det finns bara en godkänd Skola för The Work, och den presenteras av Byron Katie, som bjuder in dig till den kraftfulla möjligheten att upptäcka att frihet är möjlig i varje stund.

Ett meddelande från Katie
Under Skolans första kväll frågar jag ofta deltagarna vad de vill ha med sig hem från Skolan. De säger saker som ’Jag vill ha sinnesfrid’ eller ’Jag vill vara en mer kärleksfull person’ eller ’Jag vill vara lycklig med eller utan min partner’. Vid Skolans slut hör jag om och om igen att de har hittat det de sökte. Faktum är att många människor kommer ut så förändrade att deras familjer är fullständigt tacksamma, och ibland till och med förbluffade, över förändringarna. Skolan fungerar för varje deltagare som kommer till den med ett öppet sinne. Resultaten är mer radikala, mer generösa, än du någonsin kan föreställa dig.

Frågor och svar

Hur länge behöver jag ha gjort The Work innan jag deltar i Skolan?
Ingen tidigare erfarenhet av The Work är nödvändig. Detta är Din Skola, och den har inga årskurser. Det är bara du, Katie, hennes personal, Katies briljanta läroplan, och de fyra frågorna, ställda av dina skolkamrater, Katie och hennes personal.

Kan vem som helst delta i Skolan för The Work?

Ja, och barn under 18 år måste åtföljas av en förälder. Vem som helst som kan svara på de fyra frågorna kan ha nytta av Skolan. Ingen är för ung eller för gammal för att få sina känslor sårade, för att vara förvirrad eller frustrerad eller deprimerad, och alla förtjänar att få veta hur de kan handskas med sin smärta. Katie rekommenderar varje deltagare att läsa Älska livet som det är innan ankomsten till Skolan.

Vem kommer att vara vår eller våra lärare?

Två ord: Byron Katie. Hon kommer att sitta med er genom alla nio dagar, göra The Work, svara på era frågor och dela med sig av sin medvetenhet. En kompetent och hängiven personal arbetar med Katie för att göra din Skola till den mest kraftfulla upplevelse som är möjlig.

I en annan bemärkelse kommer du att vara din egen lärare och ge dig själv den förståelse som bara du kan tillhandahålla. Katie och hennes personal är där för att stödja dig under varje steg på vägen. Varje klasskamrat du arbetar med kommer att vara din lärare, och du kommer att vara deras.

Vad händer under en typisk dag på Skolan?

Dagen börjar kl 7:00. Gruppen samlas för frukost och morgonmeditation, följt av en möjlighet att dela med dig av dina insikter. Schemat för resten av dagen är förmiddagspass, lunch, eftermiddagspass, middag och kvällspass (för dem som vill ha mer).

För detaljer om kursupplägget, läs dessa Frågor och svar.

Varför är dagarna på Skolan så långa, från 7 på morgonen till 9 på kvällen?

Katies läroplan är mycket omfattande och djupgående, och hon önskar av hela sitt hjärta att alla får det de kom för: sin egen frihet. Så förvänta dig långa dagar, och alla övningar och pass är frivilliga – detta klargörs varje dag. Med mycket få undantag upptäcker deltagarna att de bara inte kan få nog av läroplanen, den är så sagolik (enligt dem). De långa dagarna är Katies svar på deras begäran, och aldrig något Katie tvingar på dem.

Varför varar Skolan i nio dagar?

Katies första skolor varade i tjugoåtta dagar, och människor tyckte det var svårt att vara borta från sina jobb och liv under så lång tid. Senare, på begäran, minskade hon Skolan till fjorton dagar. Ytterligare senare, eftersom så många människor som ville delta i Skolan sa att de bara hade råd att vara borta en vecka från sina familjer, minskade hon de fjorton dagarna till nio, inklusive helgen före och efter, så att hon kunde ge människor det mesta som hon möjligen kunde ge på så kort tid.

Hur ser Skolans läroplan ut?

Större delen av Skolans läroplan består av övningar som hjälper dig att gå djupare och djupare in i undersökningen av dig själv. En stor del av tiden kommer du att skriva dina svar på Döm din nästa-formulär eller En tanke i taget-arbetsblad. Som en del av processen kommer du att få värdefull erfarenhet i att identifiera de stressande tankar som är orsaken till ditt lidande och i att guida andra i The Work. Guidningen är inte psykoterapi; det är helt enkelt att göra The Work i par. Men det kan utgöra en förvånansvärd skillnad i kvaliteten på din Work-upplevelse.

Hur är det sociala livet på Skolan?

Du kommer att vara samman med och arbeta bland ett par hundra av de mest generösa, öppensinnade, öppenhjärtade människor du någonsin träffat. Och de kommer alla att vara seriöst inriktade på att göra sitt Work och guida dig i ditt.

Var kommer eleverna från?

Hela världen. På en Skola i Los Angeles nyligen hade vi elever från Kanada, Mexiko, Argentina, Brasilien, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, England, Irland, Skottland, Wales, Schweiz, Sverige, Danmark, Norge, Spanien, Portugal, Italien, Ryssland, Kazakstan, Israel, Libanon, Saudiarabien, Indien, Pakistan, Indonesien – för att inte nämna West Virginia, Utah, Texas, Nebraska, Hawaii…

Hur är maten?

Toppen! Du kommer avnjuta tre måltider om dagen i en stor matsal, där du väljer från ett brett urval av rätter. De flesta rätterna är vegetariska, och ofta vegan. Ekologiskt odlade ingredienser används i möjligaste mån, och individuella kostönskemål kan tillgodoses om vi vet om dem i förväg och de är läkarföreskrivna. Frukostarna inkluderar ägg eller en liknande rejäl huvudrätt. Vi serverar också en eller flera sorters varm gröt och flingor, flera slags färska och torkade frukter, och mjölkfria drycker likaväl som mejerimjölk. Vid luncher och middagar erbjuds minst två huvudrätter, ett stort utbud av sallader och ett flertal smårätter som grönsaker, baljväxter och spannmål.

De långa och många dagarna, isoleringen – är inte detta som en kult? Är The Work en kult?

Nej, om du med ”kult” menar en grupp människor som indoktrineras att acceptera vissa trossatser. I själva verket är The Work motsatsen till en ”kult”, då hela syftet med The Work är att ifrågasätta trosföreställningar. Det ger människor ett sätt att tänka själva, ett sätt att ta tillbaka sina egna sinnen. Det har ingenting att göra med att ersätta gamla föreställningar med nya eller att lära ut att någon tanke är sann eller osann. The Work handlar om att ta på sig ansvaret för att avprogrammera sig själv från de negativa tankar som står i vägen för den optimala hälsa, lycka och produktivitet som var och en av oss förtjänar.

Så här säger Katie i början av Älska livet som det är:

Vad jag älskar med The Work är att det låter dig gå inåt och hitta din egen lycka, att uppleva vad som redan existerar inom dig, oföränderligt, orörligt, evigt närvarande, evigt väntande. Ingen lärare är nödvändig. Du är läraren du har väntat på. Du är den som kan avsluta ditt eget lidande.

Jag säger ofta, ”Tro inte på någonting jag säger.” Jag vill att du ska upptäcka vad som är sant för dig, inte för mig.

Varför rekommenderas deltagarna att inte skicka e-post under Skolan?

Detta är Katies sätt att stödja deltagarna i att bibehålla fokus på varför de är där – deras egen frihet, snarare än deras e-post – i nio dagar. Det är inte ett krav: det är ett förslag. Det är viktigt för Katie att deltagarna erbjuds möjligheten att bibehålla fokus på sin egen undersökningsprocess, och inte distraheras av jobb eller icke-akuta familjeangelägenheter i nio dagar. (Alla akuta meddelanden från familj eller arbete når deltagarna omedelbart genom hotellets telefoner i deras egna rum.)

Krävs det av deltagarna i Skolan att de måste dela rum?

Nej. En del människor väljer att bo i enkelrum. Det rekommenderas att deltagarna har rumskamrater, och att de delar rum med någon de inte känner, eftersom vi har funnit att en obekant rumskamrat ofta väcker stressande tankar, och detta ger människor en chans att göra The Work på tankar som de har lidit av hela livet. Övningar gjorda med rumskamraten har omvandlat relationer med makar, föräldrar, barn, kollegor och vänner. Vår erfarenhet är att i slutet av den nio dagar långa Skolan är alla som haft en rumskamrat mycket glada över att de hade en. Och ofta känner de som valde att inte ha en rumskamrat att om de fick möjligheten igen, skulle de tacka ja.


Isolerar ni inte medlemmar från samhället, som kulter gör?

Nej. Deltagarna i Skolan är inte isolerade. Snarare bjuds de in att ta vara på de dyrbara dagarna med Katie och hennes personal och att förbli fokuserade på Skolans kursplan under nio dagar. Efter denna nio dagar långa upplevelse återvänder de till sina vardagsliv, med ett sätt att handskas med vilket problem som helst som kan uppstå. Den övervägande majoriteten av dem – detta är vad de säger själva – återvänder till sina liv som lyckligare, vänligare, friare människor. Väl hemma är de fria att göra The Work eller ej, såsom de önskar.

Vad händer efter att jag har gått ut Skolan?

Vi har ett fantastiskt uppföljningsprogram för att hjälpa dig göra The Work till en permanent del av ditt liv. Det är kostnadsfritt och tillgängligt för alla som väljer att registrera sig. Detta program tillhandahåller round-robin-sessioner (där du matchas med olika Work-partners), konferenssamtal och vår kostnadsfria hjälplinje. Många tidigare deltagare i Skolan bildar självständiga grupper för att göra The Work på sina hemorter eller via telefon. Chattgrupper för deltagare från Skolan är också populära. Skolan är ett ständigt förlängt välkommen. För dem som gått ut Skolan och önskar inkludera The Work i sitt yrke, eller göra det till sitt yrke, erbjuder vi Institutet för The Work. För mer information, klicka här.

Hur kommer deltagandet i Skolan hjälpa mig i mitt yrke?

De som arbetar inom vård och omsorg är djupt imponerade av hur snabbt och effektivt The Work kan hjälpa en klient att lösa upp ett problem som terapi har varit verkningslöst mot i åratal. Krigsveteraner med posttraumatiskt stressyndrom och de som utsatts för övergrepp har visat sig ha en anmärkningsvärd förmåga att befria sig själva, genom The Work, efter åratal, till och med decennier av lidande. När du som professionell yrkesutövare hjälper en klient att uppleva detta slags genombrott kommer du att vara med om en av de djupaste formerna av tillfredsställelse någon kan känna: glädjen i att guida en annan människa till frihet.

Hur kommer Skolan att förändra mitt liv?

Det är upp till dig. Det som kan sägas med absolut säkerhet är att, om ditt sinne är öppet för att undersöka, kommer Skolan förändra ditt liv, och alltid på ett positivt sätt. Den stora majoriteten av våra deltagare finner att deras mentala, och till och med fysiska, välmående ökar. Deras förmåga att hantera stress är markant förbättrad. De blir bättre lyssnare, bättre kommunikatörer, bättre vänner, bättre familjemedlemmar. De blir mer kreativa i mötet med livets förändringar. De kan upptäcka att de reagerar lugnt på situationer som brukade göra dem upprörda. Och ju längre de håller på och gör The Work, desto mer kommer den sortens insikt att bli en välbekant upplevelse.

Newsletter Sign-Up
  • Please enter the code.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.