The Work of Byron Katie / The Work av Byron Katie

 
kochaj co masz!

Kłamstwa o miłości

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?

Tygrysku, czy to prawda?


Evenemang

5–14 mars 2019
Skolan för The Work
Ojai, Kalifornien

12–21 juli 2019
Skolan för The Work
Bad Neuenahr, Tyskland

Se Evenemang för detaljer.

Material att ladda ner

 


 


se alla certifierade handledare >>

Helena Montelius

Helena Montelius
North San Juan, California, US
Engelsk, svensk

Namaste, jag är Helena, en femtiotvåårig tvåbarnsmamma som flyttade till U.S.A i början på åttiotalet. Jag bor på 17 tunnland utanför Nevada City, Kalifornien, i de vackra Sierra Nevada bergen med min man Christoffer och vår tolvåriga dotter Leah. Vi stortrivs med livet här; vi vandrar med våra hundar, simmar i floderna och skördar färska grönsaker i vår trädgård.

När The Work kom in i mitt liv år 2000 hade jag varit en andlig sökare i över tjugo år. Jag hade praktiserat och lärt ut olika former av meditation, bla Zen och Vipassana, studerat med flera “upplysta” lärare och kanaliserat andliga guider. Jag hade själv haft en del framgångar som andlig lärare, jag reste runt och ledde kurser i Skandinavien, föreläste och skrev andliga böcker. (Högre Inspiration och Dela din gåva med världen.) Jag trodde verkligen att jag var “andligt utvecklad.” Ändå blev jag djupt berörd och omskakad av den kraftfulla enkelheten och radikala kärleken i The Work. Jag upptäckte att The Work löste upp och skiftade inre knutar som jag hade jobbat på i åratal med många olika tekniker. Men jag undrade ändå om The Work skulle fungera om något riktigt intensivt hände.

Följande år dog min älskade son, Jon, av en överdos av heroin. Som du förstår hade jag många, många smärtsamma, skuldtyngda tankar. The Work hjälpte mig att vara närvarande i den djupa transformation och kärleksöppning som Jons död initierade inom mig. Varje smärtsam tanke möttes med förståelse och medkänsla när jag praktiserade The Work. Jag hittade det starkaste ljuset mitt i det värsta mörkret. Idag kan jag ärligt säga att jag är tacksam att min sons kropp ändrade form.

Sedan dess har jag praktiserat The Work inom många områden av mitt liv: för att bli en roligare och mer närvarande förälder, skapa kärleksfull kommunikation med min man, skapa fred med min ex-make, hela och skifta smärtsamma minnen från min barndom, släppa min ramfeber så att jag kunde börja uppträda med min dans, finna överflöd mitt i en konkurs när ekonomin kraschade, för att bli mera närvarande i min meditationspraktik. Sist men inte minst har The Work givit mig en ny kärleksrelation till mig själv och livet, jag har gått ifrån självkritik till att älska den här kvinnan, Helena, mig/hon, och hur hon utvecklas och blomstrar.

Jag är så tacksam för att leva mitt liv i service till The Work och för att kunna se den djupa skönheten i alla aspekter av mitt liv. The Work leder mig till den plats av frid, enhet och djup kontakt med min sanna natur som jag sökt hela mitt liv.

Jag delar The Work genom en regelbunden Inquiry Circle som jag leder med en annan facilitator i min hemstad, privata sessioner via Skype, telefon eller personliga möten, seminarier med olika ämnen i fokus tex manligt/kvinnligt, romantik/kärlek/sex, döden, sorg och att förlora någon.

Jag erbjuder också 2-dagars “Radikalt Skifte” sessioner för individer, par och grupper där vi gör en djupdykning in i ett speciellt problemområde som känns helt blockerat eller omöjligt att hela. Välkommen att kontakta mig via e-mail, Facebook eller Skype. Jag vill gärna dela The Work med dig.

Kontakt information
område:
North San Juan, California, US

Email: helenamontelius@yahoo.com
cell: 530.913.0186
office: 530.292.3499
Skype: helena.g.montelius
Facebook: Helena Montelius Look Within


se alla certifierade handledare >>

Bli certifierad

Lär känna vårt certifieringsprogram på instituteforthework.com

Om du är intresserad av att vara del av vårt certifieringsprogram, var vänlig skicka ett mail till: certification@thework.com.

Vi förser dig gärna med mer information.

   

Certified Facilitators

Se alla svensktalande certifierade handledare
>>


Se alla certifierade handledare från hela världen >>

-------

”En andlig nyskapare för det nya årtusendet.”
TIME magazine

-------

”Katies laserlika, tuffa kärleksfullhet bränner bort alla illusioner.”
The Times

-------

”Byron Katies The Work är en stor välsignelse för vår värld. Den grundläggande orsaken till lidande är identifikationen med våra tankar, de ’berättelser’ som hela tiden spelas upp i våra sinnen. Likt ett svärd skär The Work igenom illusionerna och gör det möjligt för dig att få en förstahandsupplevelse av din varelses innersta tidlöshet. Glädje, frid och kärlek utstrålar därifrån som ditt naturliga tillstånd.”
Eckhart Tolle
författare till Lev livet fullt ut

-------

”Byron Katie är en av de verkligt stora och inspirerande lärarna i vår tid. Hon har varit till enormt stor hjälp för mig personligen. Jag älskar denna mycket visa kvinna.”
Dr. Wayne W. Dyer
författare till Inspiration

-------

I ett brev från Helsingfors i Finland skriver J.V.:

”...två banbrytande experter på smärtsyndrom vid Stanfords universitet anser att Byron Katies tillvägagångssätt är den bästa formen av kognitiv terapi. I den nya omarbetade femte utgåvan av A Headache in the Pelvis (Huvudvärk i bäckenet) s 326-330, utgiven i maj 2008, hänvisar Stanfordpsykologen David Wise, Ph.D. och urologen Rodney Anderson, M.D. till Albert Ellis rationella emotiva beteendeterapi och Aaron Becks kognitiva terapi och skriver sedan (deras kursivering): ’Den bästa formen av kognitiv terapi, enligt vår mening, erbjuds genom The Work av Byron Katie, som tillhandahåller ett arbetssätt för att avväpna katastroftänkande med hjälp av en process som man kan göra själv. Detta är det arbetssätt som vi rekommenderar.’ De beskriver sedan tillvägagångssättet och tillägger: ’Vår beskrivning av denna process är sällan tillräcklig för att bli kompetent i den. Vi diskuterar den här metoden under de sex dagars kliniska undervisning vi håller varje månad. Specifik information om detta kognitiva terapeutiska arbete finns på thework.com och i Byron Katies böcker. ’”

-------

”Byron Katies lära och liv är ren visdom. Hennes Work visar oss vägen till inre frid, och hon vägleder oss dit, utan rädsla, obevekligt och med allra största generositet. Jag har sällan sett någon – andliga lärare inräknade – förkroppsliga visdom lika kraftfullt som Katie i sin passionerade omfamning av vart ögonblick.”
Roshi Bernie Glassman

-------

”Katies Work är en underbar, transformerande utövandeform för alla som är intresserade av andligt växande.”
Lama Surya Das
författare till Awakening the Buddha Within (Väck Buddhan inom dig)

-------

”Gode tid! Var kom Byron Katie ifrån? Hon är av den äkta varan. Hennes The Work är häpnadsväckande effektivt – ett enkelt, direkt motgift mot det lidande som vi skapar åt oss själva helt i onödan. Hon ber oss att inte tro på något, utan ger oss i stället ett förvånansvärt effektivt och enkelt sätt att skära igenom trasslet av vanföreställningar som vi omger oss med.”
David Chadwick
författare till Crooked Cucumber: The Life and Zen Teaching of Shunryu Suzuki (Sned gurka: Shunryu Suzukis liv och zenundervisning)

-------

”Tänk dig att du kunde hitta ett enkelt sätt att omfamna ditt liv med glädje, sluta göra motstånd mot verkligheten och uppnå ett inre lugn mitt i omvärldens kaos. Det är vad Älska livet som det är erbjuder. Den är inget mindre än ett revolutionerande sätt att leva sitt liv på. Frågan är: är vi djärva nog att ta till oss det?”
Erica Jong

författare till Rädd att flyga

-------

     

thework.com         Integritetsskydd och upphovsrätt
© 2018 Byron Katie International, Inc. Alla rättigheter förbehålls.