Кој би бил ти без твојата приказна?

Извори

Следното е список на достапни извори за да се научи повеќе за Работата (The Work):

The Byron Katie Newsletter (на Англиски)

Билтен со видеа, статии и вести од Бајрон Кејти. Пријави се.

Facebook and Twitter (на Англиски)

Пронајди ја Кејти на Фејсбук и на Твитер.

ByronKatie.com (на Англиски)

Блогот на Кејти, редовно ажуриран со видеа, пораки и твои коментари. Отвори ги сите.

Институтот за Работата (на Англиски)

Институтот за Работата е во врска со твоето самосознание и слобода со помош на интензивно задлабочување во Работата. Тоа е единствената организација, што е овластена да издава лиценци и сертификати за помагачите на Работата на Бајрон Кејти. Институтот, исто така, нуди заедница на дипломците на Школото за да ја вклучат Работата во секојдневното живеење.

The Work Foundation (на Англиски)

Научи за Фондацијата на Работата, и донирај преку интернет.

Книги

Книгите на Кејти се:

Да се сака тоа што е (напишана со Стивен Мичел)

I Need Your Love—Is That True? (Ми треба твојата љубов-вистина ли е тоа?) (напишана со Мајкл Катц)

A Thousand Names for Joy (Илјада имиња за радоста) (напишана со Стивен Мичел)

Question Your Thinking, Change the World(Преиспитај го своето мислење, промени го светот) (уредена од Стивен Мичел)

Who Would You Be Without Your Story? (Кој би бил ти без твојата приказна?) (уредена од Карол Вилијамс)

Tiger-Tiger, Is It True? (Тигре-тигре, вистина ли е тоа?) (првата книга на Кејти за децата, илустрирана од Ханс Вилхелм)

Peace in the Present Moment (Мир во сегашниот момент) (од Бајрон Кејти и Екарт Толе, со фотографии од Мишел Пен, и предговор од Стивен Мичел)

A Friendly Universe (Пријателски универзум) (од Бајрон Кејти, илустрирана од Ханс Вилхелм)

Продавница

За книги, ЦД-еа, ДВД-еа и други производи од Бајрон Кејти на Англиски, кликни овде.

Школа за Работата 

За разлика од било која друга школа на земјата, наместо да се фокусираш на учење, ти ќе ги одучуваш приказните полни со страв за кои невино си бил приврзан. Слободата не доаѓа од учење на нови замисли. Таа е твојата природна состојба кога твоите ограничувачки верувања се пресретнати со разбирање. Кој би бил ти без твоите стресни приказни? Во школата за Работата со Бајрон Кејти, можеш да почнеш да откриваш.

Настани

Запознај ја Бајрон Кејти во живо на средбите во САД и Европа. Разгледај го распоредот. >>

Newsletter Sign-Up
  • Please enter the code.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.